/
/
5 lucruri pe care aspectul limbii le spune despre sanatatea ta

5 lucruri pe care aspectul limbii le spune despre sanatatea ta

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
aspectul limbii despre sanatatea
5 lucruri pe care aspectul limbii le spune despre sanatatea ta

Limba – la fel ca talpa –  este o „harta” a starii organelor noastre. Inca din vremuri stravechi, atat grecii, cat si chinezii foloseau limba ca instrument principal in diagnosticare, o practica preluata pana si de medicina occidentala. Desigur ca este nevoie de ani intregi pentru a putea intelege exact mecanismele de corespondenta intre limba si diversele organe, insa cu ajutorul hartii de mai sus, orice persoana isi poate face o idee. Sa vedem 5 lucruri pe care aspectul limbii le spune despre sanatatea ta:

Daca limba are o culoare roz intens

s-ar putea sa ai o deficienta de vitamina D. Un rosu foarte puternic, pe de alta parte, ar putea insemna, lipsa fierului sau a vitaminei B12. Aceste doua elemente sunt necesare pentru sanatatea papilelor gustative, care vor fi slabite in lipsa lor. Din acest motiv, s-ar putea sa simti arsuri si dureri in momentul in care consumi bauturi sau mancaruri fierbinti sau condimentate.

Daca ai depuneri maronii sau negre…

inseamna ca igiena orala este precara, insa daca faci niste schimbari majore la acest capitol, nu trebuie sa iti faci griji. 

Daca ai depuneri albe…

s-ar putea sa ai o infectie bacteriana. Un strat albicios si branzos ar putea fi semnul unei candidoze bucale. Aceasta afectiune este in stransa legatura cu administrarea de antibiotice. Limba este un mediu natural pentru bacterii, iar in momentul in care se iau antibiotice (care ucid bacteriile selectiv), organismul devine mult mai vulnerabil. 

Daca observi mici „riduri” pe limba…

inseamna ca imbatranesti (da, si limba imbatraneste!) Fisurile sunt de regula inofensive, cu conditia sa avem o igiena orala adecvata, pentru a preveni infectiile fungice. 

Daca observi mici leziuni albe pe sau sub limba

inseamna ca exista un factor care irita cavitatea bucala. Aceste pete nedureroase sunt cauzate de un exces de celule si apar de regula la fumatori. Pana la 17% dintre aceste leziuni se vor transforma peste ani in cancer si ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru oricine. 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *