/
/
5 curiozitati despre coloana vertebrala

5 curiozitati despre coloana vertebrala

Ultima actualizare în 16 Jun 2023
|
5 curiozitati despre coloana vertebrala COVER

Organismul uman este fascinant pana in cele mai mici detalii, pentru ca fiecare organ este fascinant, la randul sau. Una dintre cele mai importante parti ale corpului este coloana vertebrala; daca aceasta nu este sanatoasa, apar si problemele de sanatate. Fara o coloana vertebrala bine aliniata, sistemul nervos nu ar fi capabil sa transporte milioanele de semnale care mentin corpul in functiune, pentru a fi capabil sa se vindece singur.

Va prezentam, in continuare 5 curiozitati fascinante despre coloana vertebrala.

1. Fiecare os care formeaza coloana este unic

Lungimea coloanei vertebrale a unui barbat de inaltime medie este de 70 cm, iar al unei femei de inaltime medie este de 60 cm. Maduva spinarii cantareste aproximativ 35 de grame. Coloana vertebrala este formata din sapte oase la nivelul gatului, doisprezece in partea superioara a spatelui si cinci in partea inferioara a spatelui, oasele sacrale si oasele coccigiene dedesubt, toate interconectate de aproximativ 220 de ligamente individuale si 100 de articulatii. Peste 120 de muschi sunt interconectati la coloana vertebrala. Acesta este motivul pentru care coloana noastra este atat de flexibila si ne permite sa o folosim in atat de multe moduri diferite.

Pentru ca sa prevenim rigidizarea coloanei, este necesar sa ne ingrijim prin sedinte repetate de masaj. Masajul este una dintre cele mai vechi metode de relaxare a corpului, de stimulare a circulatiei sangvine si de eliberare a durerii. In cadrul unei sedinte de termomasaj cu dispozitivul medical Ceragem Master V4, puteti beneficia de un masaj personalizat al coloanei.

2. Avem 33 de vertebre … sau mai putine

Coloana vertebrala este primul os care incepe sa creasca atunci cand suntem in uter; ea incepe sa se dezvolte la doar doua luni dupa conceptie. La nastere, avem 33 de vertebre. Acestea sunt de fapt cartilaje care se formeaza complet din os (proces numit „osificare”) pana la varsta de aproximativ 25 de ani. Acesta este unul dintre motivele pentru care bebelusii se clatina si nu pot sta in picioare.

Vertebre coloana bebelusi Ceragem

Pe masura ce organismul se maturizeaza, ramanem cu mai putine, pentru ca unele dintre acestea vor fuziona pentru a forma partea din spate a pelvisului si a coccisului. Este la fel de normal ca unii adulti sa aiba doar 26 de vertebre.

3. Coloana vertebrala este mai lunga dimineata

Pe timpul zilei, propria greutate a corpului in pozitie verticala sau asezat exercita o presiune din ce in ce mai mare asupra discurilor spinale, ceea ce face ca lungimea coloanei vertebrale sa se scurteze. Pe masura ce se apropie noaptea, gravitatia ne face mai scunzi. Aceasta diferenta de inaltime intre dimineata si seara este foarte mica, dar impactul pe care gravitatia il are asupra coloanei este foarte real. Deoarece cartilajul este capabil sa se extinda si sa se contracte, astronautii, la revenirea din spatiu, se pot intoarce mai inalti fata de momentul in care au plecat. Forta gravitatiei asupra corpului nostru de-a lungul anilor ne micsoreaza cartilajul, determinandu-ne sa scadem in inaltime pe masura ce imbatranim.

Suntem mai inalti dupa somn dimineata

4. Coloana vertebrala este foarte flexibila

Cand se pune in miscare intreaga sa armata de sute de muschi, ligamente, articulatii, suntem in stare sa realizam aproape imposibilul: coloana este atat de flexibila incat se poate indoi suficient de mult inapoi pentru a face ⅔ dintr-un cerc, ceea ce este cu adevarat uimitor. Va puteti intretine flexibilitatea colonei in cadrul sedintelor de masaj cu dispozitivul Ceragem Master V4. Veti resimti imediat efectele.

5. Suntem egali ca numar de vertebre cervicale cu… girafele

Suna ireal, mai ales ca nu este deloc o comparatie echilibrata, girafa avand gatul de aproximativ 6 metri lungime. Dar, acest animal are sapte vertebre cervicale, la fel ca si oamenii, fapt care demonstreaza flexibilitatea si versatilitatea structurii coloanei vertebrale a unei girafe.

Vertebre cervicale girafa la fel si oamenii

Putem sa ne mentinem coloana sanatoasa si flexibila cu ajutorul noului dispozitivul medical automat de termomasaj Ceragem V4. După 10 ani de succes cu dispozitivul de termomasaj MB110, România este prima țară din Europa care a lansat noul model V4.

Ceragem V4 masaj coloana vertebralaSpecific si unic la acest dispozitiv este proiectorul intern care realizeaza scanarea coloanei vertebrale si masurarea lungimii acesteia, pentru ca apoi, masajul aplicat sa stimuleze zone si puncte diferite pentru fiecare persoana in parte. Masajul este totodata unul termic deoarece se realizeaza la temperatura de 65oC, prin intermediul unor pietre de masaj compuse dintr-un aliaj unic revolutionar denumit CERATONIC, care contine o combinatie de elemente 100% naturale – jad (40%), argila (40 %), cuart si alte minerale (20%) , rezultand un material cu o capacitate foarte mare de a acumula si degaja caldura. Pietrele de CERATONIC cu care se realizeaza termomasajul imbunatatesc efectul termic prin maximizarea emisiilor de infrarosu.

Pe langa dispozitivul de masaj Ceragem V4 care este un pat de termomasaj, la centrul Ceragem din Brasov, str. Branduselor nr. 84, puteti testa si:

– cureaua termica – dispozitivul Magic Belt Ceramic B1 care se poate utiliza ca brau, salteluta sau perna si este foarte necesara celor care lucreaza fie intr-un mediu static (la birou), fie intr-un mediu dinamic (soferi, santier, munca afara),

-si perna termica  – Magic Cushion Ceramic C1 care ofera o experienta terapeutica benefica exact pe zonele dureroase si sustine organismul sa revina la o stare de sanatate cat mai buna. Perna este foarte indicata pentru femei, in special pentru problemele zonei genitale (inflamatii, cistita), cat si pentru barbati, pentru problemele cauzate de prostata.

Va asteptam la centrul nostru pentru a testa toate dispozitivele Ceragem.

Gasiti detalii complete despre dispozitivul de masaj V4 de la Ceragem, Magic Belt B1 si Magic Cusion C1 pe: sanatate-cu-ceragem.ro.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *