Dintotdeauna am avut unele mici probleme cu tenul, care se accentueaza in momentele in care consum alimente mai putin sanatoase. Eliminarea prajelilor, a carnii, a alimentelor intens procesate au fost primii pasi catre o piele sanatoasa. Dupa ce am trecut de 30 de ani am inceput sa-mi pun si problema unor suplimente care sa mentina un tonus sanatos al pielii. Cum nu sunt deloc adepta suplimentelor chimice, am cautat solutii naturale, si am descoperit cateva alimente care sunt adevarate miracole pentru sanatatea pielii.
O piele frumoasa nu este numai rezultatul unei rutine de ingrijire cosmetica, ci suma tuturor obiceiurilor noastre alimentare – la urma urmei, pielea fiind un organ de care corpul nostru se foloseste pentru a elibera toxine. Alimentele procesate pot umbri stralucirea pielii, in timp ce antioxidantii, vitaminele, mineralele si produsele proaspete pot ilumina pielea noastra din interior.
Iata cinci alimente care iti fac pielea sa straluceasca:
Aceasta salata speciala de culoare verde inchis, cu frunze zimtate, este sursa a doua dintre cele mai importante ingrediente pentru sanatatea pielii – Vitamina A si sulful. Clorofila din rucola este, de asemenea, un detoxifiant puternic.
Un alt aliment cu un puternic efect de infrumusetarea pielii – secretul semintelor de dovleac lor sta in mineralul frumusetii – zincul, si in acizii grasi esentiali, inclusiv Omega 3, Omega 6 si Omega 9. Ca si semintele de canepa, acestea ajuta la reducerea inflamatiei in organism. Consumati semintele de dovleac in salate, in paine, in granola, sau pur si simplu ca un snack.
Sustinatorii dietei raw afirma ca ridichiile sunt unele dintre cele mai minunate alimente pentru frumusete, datorita mineralelor pe care le contin. Ridichiile sunt bogate in sulf si Vitamina C, care lucreaza impreuna pentru a crea frumusetea pielii, stimuland crearea colagenului si intarind sistemul circulator.
Acest fruct cremos este o adevarata „bomba” de vitamine si minerale. Mai mult, cand il consumi alaturi de alimente bogate in beta-caroten – rosii, morcovi sau ardei rosu, avocado-ul mareste de 5 ori viteza de absorbtie a antioxidantilor licopen si beta-caroten cotinuti de legumele rosii, galbene si portocalii.
Micutele seminte de canepa contin cantitati mari de proteine, inclusiv aminoacizii „vinovati” de intarirea unghiilor, parului si de stralucirea pielii. De asemenea mai contin acizi grasi Omega 3, Omega 6, si chiar Omega 9, care sunt puternic antioxidanti cu proprietati aniinflamatoare. Imflamatiile pot fi cauzele multor probleme ale pielii, printre care si ridurile, asa ca includerea semintelor de canepa in dieta poate reduce sau preveni problemele pielii. Semintele de canepa pot fi consumate in salate, sau incluse in shake-uri.
Ana Maria Stanciu
Explorator Wellness Virtual