/
/
4 tipuri de medicamente pe care turmericul le-ar putea inlocui cu succes

4 tipuri de medicamente pe care turmericul le-ar putea inlocui cu succes

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
4 tipuri de medicamente pe care turmericul le-ar putea inlocui cu succes

Turmericul se numara printre remediile naturale atent cercetate atat de medicina alternativa, cat si de cea alopata. Aceasta planta a fost punctul de pornire a peste 5600 de studii care au dezvaluit cel putin 600 de utilizari preventive si terapeutice. 

Mai mult, proiectele de cercetare desfasurate pana in prezent arata ca turmericul poate inlocui cu succes mai multe medicamente conventionale. 

Medicamente pentru reglarea nivelurilor de colesterol si trigliceride

Un studiu publicat in 2008 in jurnalul stiintific „Medicamentele in cercetare si dezvoltare” a aratat cum compusii prezenti in turmeric sunt eficienti ca tratament pentru disfunctia endoteliala. O boala in care endoteliul (captuseala vaselor sanguine) nu se dilata corespunzator. Iar sangele nu mai poate circula liber. Acesta este unul dintre factorii declansatori ai aterosclerozei. O maladie cardiovasculara care se se manifesta prin depunerea la nivelul arterelor a unor depozite de placi ce contin colesterol. In concluzie, consumul regulat de turmeric previne si chiar echilibreaza nivelurile de colesterol si trigliceride din sange, protejand intreg sistemul cardiovascular. 

Corticosteroizii

Un studiu publicat in 1999 in jurnalul de „Cercetare fitoterapeutica” scoate in evidenta faptul ca polifenolii din turmeric (pe care ii gasim in pigmentul colorat numit curcumina) au efecte terapeutice comparabile cu corticosteroizii utilizati in tratarea uveitei cronice anterioare. O boala inflamatorie a ochiului. 

Metformina

Condimentul ar putea avea rezultate excelente in tratarea diabetului si reglarea nivelului de glucoza din sange. Cercetatorii sunt de parere ca turmericul ar putea fi un ajutor real si in tratarea carcinomului hepatocelular. Una dintre cele mai raspandite forme de cancer la ficat. 

Antidepresivele

Curcumina, principala componenta activa a turmericului, protejeaza impotriva depresiei in trei feluri: lupta impotriva proceselor oxidative si inflamatorii din timpul depresiei, creste nivelul factorilor neurotrofici responsabili pentru cresterea si supravietuirea celulelor nervoase si regleaza neurotransmitatorilor din creier. 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *