/
/
4 terapii alternative într-un singur dispozitiv medical

4 terapii alternative într-un singur dispozitiv medical

Ultima actualizare în 16 Sep 2023
|

În căutarea stării de bine și a relaxării, tot mai mulți dintre noi își manifestă interesul pentru medicina alternativă, fără a exclude, recunoaște și valorifica beneficiile medicinei occidentale. În prezent, suntem mult mai deschiși să acceptăm și să integrăm aceste principii alternative pentru o abordare mai completă și personalizată a sănătății.

Ne referim la moxibustie, presopunctură, chiropraxie și la terapia cu căldură – care au în comun diverse credințe prin care organismul poate fi eliberat de durere în mod natural, prin intervenții care susțin capacitatea noastră naturală de a ne vindeca singuri, de a ne re-echilibra pentru a regăsi starea naturală, apriorică, de bine.

Terapii alternative într-un singur dispozitiv medical
Terapii alternative într-un singur dispozitiv medical

Moxibustia sau moxa

Este o tehnică tradițională chineză care implică folosirea arderii unei plante numită mugwort sau pelin japonez, cunoscută și sub numele de moxă, deasupra unor puncte specifice de acupunctură de pe corp. Acest tratament termic se aplică pe anumite zone ale spatelui cu scopul de a îmbunătăți fluxul Qi – ului (energiei vitale) și a circulației sanguine în corp, stimulând astfel capacitatea naturală de vindecare a organismului. Moxibustia a fost integrată în terapiile complementare pentru a trata durerile cronice, cum ar fi durerile de spate, osteoartrita și migrenele.

Presopunctura

Presopunctura este o altă practică derivată din medicina tradițională chineză, care implică aplicarea de presiune pe anumite puncte de pe corp pentru ameliorarea durerilor și a disconfortul. Aceste puncte corespund unor traiecte de energie denumite meridiane. Prin apăsarea cu degetele a acestor puncte, nervii blocații sunt eliberați, iar oboseala musculară se reduce, ceea ce ajută organismul să revină la ritmul normal. Integrarea presopuncturii în terapiile complementare a dus la reducerea stresului și anxietății, ameliorarea durerilor musculare și articulare și la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

terapii alternative într-un singur dispozitiv medical
Terapii alternative într-un singur dispozitiv medical

Chiropraxia

Chiropraxia este acea metodă din medicina alternativă care se concentrează pe ajustarea și alinierea coloanei vertebrale și a sistemului nervos. Denumită și chiropractică, pleacă de la premisa că organismul se poate vindeca atunci când sistemul osos este aliniat corect, iar sistemul nervos funcționează corect. Când vertebrele nu sunt în poziție corectă sau sunt subluxate, transmisiile nervoase sunt afectate, ceea ce determină apariția durerilor de spate, gât, dar și în alte zone ale corpului. Prin ajustările manuale specifice chiropraxiei (chiros înseamnă mână), s-au obținut reultate remarcabile în tratarea durerilor de spate, de cap și a altor probleme neuro-musculo-scheletale. De aceea, chiropraxia a fost integrată cu succes în tratamentul pacienților în cadrul medicinei occidentale.

terapii alternative într-un singur dispozitiv medical
Terapii alternative într-un singur dispozitiv medical

Terapia cu căldură

Masajul cu pietre încălzite, băile termale, utilizarea saunelor cu infraroșu sunt proceduri care sunt recomandate în tratamentele medicale pentru a ameliora durerile musculare și articulare, pentru a stimula circulația sanguină și sau pur și simplu pentru relaxare. În ceea ce privește căldura infraroșie, aceasta poate pătrunde mai adânc în zonele dureroase, deci are un puternic efect de relaxarea a mușchilor. Căldura aplicată pe zonele afectate poate spori efectele tratamentelor medicale convenționale și contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate.

terapii alternative într-un singur dispozitiv medical
Terapii alternative într-un singur dispozitiv medical

Moxă, presopunctură, chiropraxie și masaj termic – într-un singur dispozitiv medical

Un dispozitiv medical coreean, cu adevărat inovator, a reușit să integreze într-un mod sinergic toate aceste metode ale medicinei alternative. Dispozitivul de termomasaj Ceragem este breverat ca dispozitiv medical și oferă o experiență terapeutică completă și personalizată.

  • Moxibustia este implementată în dispozitivul Ceragem prin utilizarea căldurii infraroșii. Căldura infraroșie emisă de dispozitiv pătrunde adânc în țesuturi, având un efect terapeutic similar cu cel al moxibustiei tradiționale.
  • Presopunctura se regăsește în mod inovator în designul dispozitivului Ceragem prin intermediul sferelor mecanice ale patului de termomasaj care aplică presiune pe punctele specifice de acupunctură de pe corp, corectând astfel dezechilibrele energetice și ajutând la ameliorarea durerilor și disconfortului.
  • Chiropraxia este realizată de acest sistem terapeutic inteligent prin alinierea coloanei vertebrale: proiectorul intern se mișcă de-a lungul coloanei vertebrale, pe o șină care urmărește întocmai curbura coloanei vertebrale. Astfel, înregistrează curbura, lungimea coloanei și poziția fiecărei vertebre, pentru a realiza apoi masajul termic. Prin mișcări precise și controlate, reușește să amelioreze disfuncțiile vertebrale și să sprijine sistemul nervos, reducând astfel durerile de spate și migrenele, precum și ameliorând alte probleme neuro-musculo-scheletale.
  • Terapia cu căldură completează experiența oferită de dispozitivul Ceragem prin faptul că sferele de masaj încălzite, în combinație cu masajul automatizat, au ca efect pătrunderea adâncă a căldurii infraroșii în țesuturi, stimulând circulația sanguină, relaxând mușchii și reducând stresul și anxietatea.

 

Toate aceste terapii se armonizează în dispozitivul de termomasaj Ceragem pentru a crea utilizatorului o experiență terapeutică completă. Dacă suferiți de dureri de spate,  migrene, stres, anxietate sau alte afecțiuni musculo-scheletale și căutați să abordați aceste probleme într-un mod non-invaziv și eficient, patul de termomasaj Ceragem este o soluție pentru îmbunătățirea calității vieții.

Mai multe informații despre acesta găsiți aici.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *