/
/
3 pasi simpli catre o alimentatie sanatoasa

3 pasi simpli catre o alimentatie sanatoasa

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
food mancare avocado dreamstime 54150995 copie 1024x683 1
3 pasi simpli catre o alimentatie sanatoasa

Prea ne-am obisnuit cu ideea ca mancarea trebuie sa aiba gust bun si atat. Indiferent daca mergem la restaurant sau gatim acasa, scopul principal al mancarii se rezuma la a ne satisface poftele atat de insistente.

Din pacate, aceste pofte au evoluat de-a lungul timpului. Nevoia de a consuma mancare delicioasa a aparut intr-o perioada in care aceasta era foarte greu de procurat. Ca un mecanism de supravietuire, am dat nastere mancarurilor care au nevoie de multa procesare. Am dezvoltat apetitul pentru zaharul si grasimile care nu sunt disponibile in stare pura. Mineralele precum sarea erau, de asemenea, rare, mai ales pentru cei care nu traiau pe malul oceanului.

Astazi, traim intr-o lume diferita. Mancarurile cu nivel ridicat de grasimi, proteinele animale, carbohidratii si sarurile se gasesc la tot pasul.

Asadar, ne simtim indreptatiti sa ne satisfacem poftele cu produsele la care nu am avut acces atat de mult timp. Totodata, constientizam ca ne este prea bine.

Restaurantele fac bani prin vanzarea de mancaruri care au gust bun, dar fara a indeplini neaparat rolul de baza: contributia la sanatate. Managerul unei afaceri castiga atunci cand consumatorul isi satisface nevoile pe termen scurt; profitul nu este influentat de efectele pe termen lung pe care le au anumite mancaruri asupra sanatatii consumatorului.

Asadar, noi suntem singurii care putem sa ne schimbam alimentatia in bine:

·         Fiind cumpatati. Dat fiind faptul ca nu mai traim in mijlocul naturii, unde orice alegere culinara ar fi fost corecta, este foarte probabil ca poftele sa ne creeze mai mult probleme decat beneficii. In loc sa te lasi cuprins de nevoia arzatoare de dulce sau sarat, gandeste-te mai degraba la scopul hranei si nu la senzatia temporara de placere care o insoteste.

·         Mancand cu un anumit scop. Hrana trebuie privita ca un combustibil pentru creier si corp. Mananca pentru sanatate si longevitate. Gasirea unui scop in a ne hrani ne poate ajuta sa mancam sanatos.

·         Salvand si savurand. Salveaza mesele delicioase pentru ocazii speciale. Prin asocierea mancarurilor gustoase cu momente deosebite, vei invata sa pretuiesti mai mult hrana si vei inceta sa te astepti ca fiecare masa sa fie ,,delicioasa”.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *