/
/
3 beneficii ale exercitiilor Pilates pe care si tu ti le doresti

3 beneficii ale exercitiilor Pilates pe care si tu ti le doresti

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
3 beneficii ale exercitiilor Pilates pe care si tu ti le doresti
Istoria Pilates a inceput in zorii secolului al XX-lea, de la Joseph Pilates. Iar astazi, disciplina este practicata cu rezultate evidente, de milioane de oameni din intreaga lume.

Pilates este o metoda de intarire a musculaturii bazata pe control, echilibru si disciplina. Inventatorul Pilates a studiat atat gimnastica vestica, dar si yoga iar imbinarea dintre cele doua elemente a rezultat mai tarziu in disciplina care poarte numele sportivului. Efectele Pilates sunt cunoscute si apreciate in lumea intreaga, motiv pentru care nu puteau lipsi din pachetul de abonamente al Aviatiei Wellness Center.
 
Prin intermediul acestor exercitii se imbunatateste postura corpului, se intareste musculatura, se pierde in greutate si mai important decat orice, da o stare de spirit minunata. Asadar, Pilates ofera multiple beneficii pentru minte si trup, insa de ar fi sa facem o ierarhie a acestora, cele mai importante si tentante 3 avantaje ar fi acestea:

 1. Ajuta la detensionarea coloanei 

Exercitiile Pilates, atunci cand sunt executate sub atenta supraveghere a unui specialist vor duce la o mobilitate mai buna a trupului, vor usura durerile de spate cauzate de viata sedentara si vor relaxa musculatura paravertebrala.
In timp, prin ajustarea pozitiei corpului, exersarea musculaturii si prin intarirea muschilor abdominali, afectiunile coloanei pot fi ameliorate si durerile consecutive acestora pot deveni doar amintiri indepartate.

2. Echilibrarea interiorului cu exteriorul

Miscarile de Pilates sunt concepute in asa maniera incat sa necesite concentrare asupra fiecarui muschi, respiratie atenta si, in general, deschiderea si interpretarea semnalelor trimise de trupurile noastre. Altfel spus, acest tip de exercitii restabileste comunicarea intre interiorul trupului si constient. In timp, practicantii Pilates vor invata sa isi asculte corpul, sa ii recepteze corect semnalele si ii raspunda corespunzator. Este o comunicare extrem de benefica pe termen lung – practicantii de Pilates stiu cand isi pot depasi limitele sau cand e momentul sa se odihneasca, stiu ce le „face” bine si ce nu, iar aceasta intuitie se extinde la toate aspectele vietii lor.

3. Tonifierea

Remodelarea trupului si armonizarea volumetrica sunt probabil cele mai frecvente asteptari ale sexului frumos atunci cand se incepe practicarea unui sport. Pilates are avantajul de a pune in miscare fiecare muschi din corp. Nimeni nu e lasat in urma! Astfel, trupul lucrat cu ajutorul exercitiilor Pilates se dezvolta armonios, fara a exista riscul hipertrofierii unui segment in detrimentul altuia. In plus, prin stimularea intensa asupra muschiului, sunt arse grasimile, alungite si sculptate segmentele. Rezultatul este unul splendid, un corp pe care fiecare femeie si l-ar dori.
 
Autor: Oana Bulzan
 
Aviatiei Wellness Center

Adresa: Str. Soldat Pripu Gheorghe nr. 22A (cu acces din str. Nicolae Coculescu), S1, Bucuresti

E-mail: office@aviatieicenter.ro

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *