/
/
10 propuneri de wellness pentru 2020

10 propuneri de wellness pentru 2020

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
10 idei de wellness pentru noul an 1024x683 1
10 propuneri de wellness pentru 2020

10 propuneri de wellness pentru noul an – Gata… s-a dus și 2019! Cu bune, cu mai puțin bune, fiecare an lasă o amprentă asupra vieții noastre. Din fiecare an rămânem cu o experiență nouă și mereu ne propunem să facem lucrurile mai bine în următorul. Atât cât stă în puterea noastră.

Iată câteva sugestii cu privire la bunele tale intenții pentru noul an:

10 propuneri de wellness

1. Trăiește în conformitate cu frumusețea

Frumusețea este exprimată cel mai bine în zona relațiilor pe care le avem: o relație este frumoasă (și funcționează) dacă vă ascultați unul pe altul. Dacă se bazează pe un proiect comun, acesta intră în conceptul de frumusețe. Acest lucru se aplică, desigur, pentru toate domeniile vieții, în primul rând pentru munca și cooperarea cu ceilalți.

2. Ascultă-ți nevoile

O pasiune, un interes sau un lucru nou de învățat: a te instrui permanent îți permite să îți adaptezi acel spațiu psihic foarte personal în care să te refugiezi când simți nevoia să te reîncarci. Nu este vorba de a te retrage în singurătate. Este vorba despre ascultarea adevăratelor dorințe pentru a înțelege ce faci și unde vrei să ajungi.

Acest lucru se datorează faptului că îți permite să te detașezi de rutină și să-i oferi minții suficient spațiu pentru a găsi creativitatea necesară, pentru a face față problemelor.

3. Ai grijă de tine – una dintre cele 10 propuneri de wellness

Prevenirea este mai bună decât vindecarea. Prevenirea nu înseamnă doar verificările periodice care se fac pentru a diagnostica patologii mai mult sau mai puțin grave în etapele inițiale: dar și pentru a nu neglija micile semne de rău. Toate acestea, desigur, fără a deveni ipohondrici.

4. Acceptă-ți defectele

Deloc ușor, dar necesar, a ne ierta pe noi înșine pentru un defect care nu ne place, ne face să ne simțim mai bine. Este dovedit de mai multe studii de psihologie clinică.

De ce este „convenabil” să-ți accepți defectele? A învăța să trăiești cu o imperfecțiune… înseamnă să fii mai empatic, adică să te pui în locul celorlalți și să îi privești cu mai puțină severitate.

5. Înconjoară-te de oameni pozitivi

Da, dar cum recunoști oamenii pozitivi? „Ascultă doar ce au lăsat în interiorul tău la sfârșitul zilei – spune psihanalistul Roberto Pani, profesor de Psihologie Clinică la Universitatea din Bologna. „Dacă ne dăm seama că am fost amăgiți de o persoană și la sfârșitul fiecărei zile rămâne înăuntrul nostru sentimentul de dezamăgire, cel mai probabil acea persoană nu este constructivă. Mai rău, dacă ne lasă goi pe dinăuntru sau deprimați sau chiar răniți: atunci, trebuie să fugim de urgență de lângă acel om.”, adaugă psihanalistul.

6. Lucrează etic – una dintre cele 10 propuneri de wellness

Petrecem mai mult timp la muncă, decât cu cei dragi: prin urmare, este mai potrivit să spunem că munca ar trebui să fie un loc de bunăstare, mai degrabă decât o stare de rău.

De asemenea, este nevoie de puțină smerenie: nu trata oamenii arogant, ținându-i la distanță, lăsând impresia că le faci o favoare ascultându-i. Ascultarea activă (evitarea celei pasive) care îl face pe celălalt să se simtă demn de luat în considerare, precum și recunoscut în propria sa valoare, nu trebuie trecută cu vederea. Lucrurile mici te ajută să trăiești mai bine în lume.

7. Lasă în urmă obiceiurile proaste

Renunță la fumat, nu exagera cu alcoolul, mănâncă la ore fixe, dormi suficient, mergi la medic, ascultă-te, nu te mai întâlni cu oameni nepotriviți…. Toate îți vor schimba viața în bine.

8. Mănâncă sănătos, dar fără obsesii

Mic dejun, prânz și cină, toate obișnuite, multe fructe și legume, porții adecvate, puțin alcool, cereale integrale.

Desigur, dar fără a fi obsedat de mâncarea super sănătoasă. Chiar și dieteticienii sunt de acord că, dacă într-o zi vom încălca regula, mâncând cartofi prăjiți, sănătatea noastră nu va fi afectată. Echilibrul e ideal în toate.

9. Stabilește-ți obiective realizabile

Indiferent dacă este profesionist, estetic, dietetic sau personal, este bine să-ți stabilești obiective realizabile în pași mici. Altfel vei fi întotdeauna dezamăgit. Așteptările prea mari și nerealiste îți aduc cea mai mare dezamăgire.

10. Fă sport în mod regulat

Nu trebuie să te obosești neapărat la sală, dar 30 de minute de mers rapid pe zi sunt suficiente, cum ar fi simplul mers la serviciu.

Sportul antrenează sistemul cardio-vascular, întărește sistemul imunitar, relaxează mintea, ameliorează stresul, previne excesul de greutate, îmbunătățește relațiile sociale și performanțele profesionale. Mai e oare nevoie de altceva?

Să ai un an 2020 bun, cu sănătate și împliniri!

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *