10 Pasi simpli pentru echilibrarea pH-ului din organism. In ultima perioada am tot auzit cu totii de dezechilibrele de pH, despre organisme acide si organisme alacaline. Astazi vom descoperi impreuna cateva metode practice si cativa pasi foarte importanti pentru a atinge nivelul optim al pH-ului.
Nivelul ideal a pH-ului este 7.35, insa din cauza alimentatiei, majoritatea oamenilor au organismul prea acid, cu o medie a pH-ului intre 5.5 si 6.5. Aciditatea are efecte negative asupra corpului uman.
Dintre care enumeram: oboseala si lipsa de energie, anxietate, atacuri de panica si depresie, probleme dermatologice – psoriazis, acnee, constipatie sau colon iritabil, dureri menstruale, degradarea dintilor.
Nu se vor mai consuma zaharuri rafinate sau procesate – fara siropuri, agave, maltoza sau aspartam. Fructele sunt acceptate, insa cu moderatie.
Practica acestora curata acizii din articulatii si din organele vitale, datorita miscarilor inteligente, a relaxarii si a exercitiilor de respiratie.
Aplicate pe corp sau in camera, vibratiile lor electromagnetice intra in rezonanta cu celulele organismului nostru si il echilibreaza. Cele mai alcaline uleiuri esentiale sunt cele de mirt, tamaie, si lemn de santal.
Lumina solara joaca un rol important in mentinerea alcalinitatii si a pH-ului. Este bine sa faceti dus inainte si dupa expunerea solara, pentru a curata toxinele eliminate prin piele.
Nu numai ca majoritatea sunt bombardate cu chimicale ce ajung in organism, dar cel mai adesea suprima functiile naturale ale corpului, de eliminare a toxinelor – cum ar fi de exemplu transpiratia, care ajuta la eliminarea acizilor din corp – si imping acizii inapoi catre nodurile limfatice. Aceste cosmetice cresc riscul de cancer si slabesc sistemul imunitar.
Cel mai adesea purtata prin soare sau prin depozite supraincalzite, bateriile de apa imbuteliata in plastic sunt pline de substante toxice eliminate din ambalaj, care reduc considerabil calitatea apei. Investiti intr-un filtru de calitate, si in felul acesta eliminati substantele precum florura de sodiu si clorurile, care sunt otravuri toxice, care oxideaza organismul uman si deregleaza sistemul digestiv.
– iarba de grau incoltit, de orz incoltit, de ovaz incoltit
– spirulina
– chlorella
– broccoli
– castravete
Ana Maria Stanciu, https://www.blogculegume.ro
Explorator Wellness Virtual