Scurta prezentare a Initiativei

Sustenabilitatea in centrele spa din Romania este o initiativa ce isi propune sa educe si sa promoveze practici sustenabile prin care centrele spa pot opera. Nu ne referim la schimbari drastice, ci mici pasi care, in timp, pot avea un impact semnificativ asupra reducerii amprentei de carbon. 

Exista o stransa legatura intre spa, wellness si sustenabilitate. O lucrare scrisa de Johnson si Redman in 2008 sugereaza ca oamenii percep spa-urile ca insitutii ce servesc unor scopuri sociale ce tin de imbunatatirea calitatii vietii, asadar contribuind in felul lor catre o viata mai sustenabila. In acelasi timp, industria depinde de resurse naturale (aer curat, izvoare termale, namol, agricultura organica pentru anumite timpuri de produse profesionale etc.). De aceea, prezervarea mediului natural este de mare interes pentru aceasta industrie.

 Prin aceasta initiativa ne propunem sa lansam materiale, ghiduri educationale usor de implementat in centrele spa, wellness si balneare: 

  1. Metode de a reduce amprenta de carbon asupra mediului (e.g. alternative la plasticul de unica folosinta )
  2. de ce generatia Millenial au cele mai mari asteptari de la business-uri in ceea ce priveste resonsabilitatea sociala si de responsabilitatea fata de mediu, ei fiind de asemenea si cei mai mari consumatori de produse de infrumusetare si terapii spa. De asemenea, asistam la un trend in crestere in care tot mai multi consumatori vor, prin deciziile lor de cumparare sa "voteze" pentru produse ce tin cont de impactul asupra mediului.
  3. cum putem sa includem oapetele spa in misiunea noastra - ceea ce poate creste loialitatea unui anumit segment de clienti fata de spa-ul tau. 
  4. de ce tot mai mult investitori isi indreapta atentia catre business-uri ce au o componenta de responsabilitate sociala si de mediu.
  5. impactul pozitiv pe care il poti avea asupra comunitatii prin adoptarea unor practici de sustenabilitate.

Leader Initiativa

Alexandra Mihulin

Biografie Alexandra Mihulin

Cu peste 8 ani de experienta in industria spa si industria ospitaliera in Romania si peste hotare, Alexandra este pasionata de sustenabilitate si cum putem sa ne reducem amprenta de carbon, atat la nivel individual cat si la nivel de business. Recent, Alexandra a lucrat la un proiect start-up din Anglia, un centru spa si wellness ce si-a propus sa devina cat mai sustenabil si sa dea un exemplu ca se poate face spa fara o risipa prea mare de resurse. Inspirata de acest proiect, Alexandra a ales sa se alature initiativei noastre privind "Sustenabilitatea in centrele spa din Romania".

Coordonator Initiativa

Nume

 

 

 

Membrii Initiativei

Nume

 

 

Nume

 

 

 

Nume membru

 

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Te ghidam catre experientele spa & wellness care ti se potrivesc:

Abonează-te la newsletter

Ajungi imediat la tot ceea ce ai nevoie pentru tine și starea ta de bine!
#Spa #Wellness #Balneo