/
/
Wello a descoperit…beneficiile masajului cu pietre calde

Wello a descoperit…beneficiile masajului cu pietre calde

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Wello a descoperit…beneficiile masajului cu pietre calde
Wello a descoperit… beneficiile masajului cu pietre calde
Cu siguranta ai vazut cum „arata” masajul cu pietre calde in majoritatea pozelor utilizate de centrele spa. Pe spatele clientului sunt asezate niste pietre gri sau negre, dupa care se trece la… relaxare. Si denumirea este elocventa – ni se spune din start ca pietrele sunt calde. Dar oare cum devin ele astfel? In camera de tratament exista un dispozitiv special, in care pietrele se dezinfecteaza si se incalzesc. Structura si compozitia lor le ajuta insa sa isi mentina temperatura pe tot parcursul tratamentului. La ce ne ajuta aceasta terapie? Iata principalele beneficii pe care le-am descoperit:
 

Reducerea tensiunii musculare si atenuarea durerilor articulare

Caldura este folosita din vremuri stravechi pentru a reduce tensiunea musculara si durerile de diverse tipuri. Tot ea ajuta la stimularea circulatiei sanguine in zonele tratate. Prin masaj, poti scapa de spasmele musculare si sa devii mai flexibil. Tratamentele reci ajuta la scaderea nivelului de inflamatie, asadar ia in considerare si o terapie in contrast – cald – rece. Depinde foarte mult ce afectiune iti doresti sa tratezi.

Reducerea stresului si a anxietatii

Un beneficiu valabil pentru orice terapie spa. Un studiu din 2010 arata ca un simplu masaj de 10 minute (pe spate) stimuleaza sanatatea sistemului cardiovascular. O alta cercetare din 1997 demonstreaza ca un masaj pe scaun de 15 minute reduce semnificativ nivelul de stres. Un alt proiect din 2015 a avut drept concluzie faptul ca masajul ii ajuta pe oameni sa se recupereze mult mai usor dupa interventiile chirurgicale.

Este adjuvant in tratamentul cancerului

In cadrul unui studiu mare, desfasurat pe trei ani, s-a analizat ce efecte are masajul asupra oboselii, stresului, greturilor si depresiei a 1290 de pacienti de cancer. S-a demonstrat ca masajul a atenuat considerabil aceste simptome, indiferent cat erau de pregante. Cercetatorii sunt de parere ca atingerea umana ar fi „de vina” pentru acest fenomen.

Un boost pentru imunitate

Masajul inseamna un adevarat boost pentru imunitate. Potrivit unui studiu din 2010, o singura sedinta de masaj are un efect pozitiv (si semnificativ) asupra sistemului imunitar. Respondentilor li s-a recoltat sange inainte si dupa masaj, iar rezultatele au aratat o scadere a arginin-vasopresinei, un hormon care ajuta la reglarea tensiunii arteriale si a retentiei de apa.
 
Wello

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *