/
/
SPA Make up: Remediu anticearcan

SPA Make up: Remediu anticearcan

13 Oct 2015
|
SPA Make up: Remediu anticearcan
SPA Make up: Remediu anticearcan

In cadrul primei editii a revistei, am avut placerea de a va invita sa desco­periti o alta abordare a machiajului, un concept nou:

Spa Make-up sau Machiajul Spa.

Ideea de a transforma o sedinta de ma­chiaj intr-o experienta senzoriala spa nu se rezuma doar la a incanta clienta vizu­al si olfactiv sau a-i oferi o bautura spa in timpul completarii fisei de machiaj. Exis­ta cateva etape de pregatire a tenului care pot ajuta orice cosmeticiana talentata sau make-up artist sa realizeze un machiaj cu adevarat reusit: demachierea spa, aplica­rea tonicului intr-o maniera spa si apli­carea mastilor speciale pentru ochi, buze, fata, gat si decolteu.

Prin machiaj spa intelegem armonie si punerea in valoare a propriei frumuseti.

Rezultatul final, cel din urma sedintei de spa make-up, ar trebui sa tina cont de ur­matoarele repere:

  • un ten proaspat, lumi­nos, pe care fondul de ten sa arate „ca o a doua piele”;
  • cearcanele discret estompate;
  • sprancene perfecte;
  • armonia si intensita­tea culorilor care sa sublinieze placut tra­saturile.

Unul dintre aspectele care ne pot „sabota” aspectul final impecabil il constituie cear­canele. Din experienta, alegerea culorii corecte pentru estomparea lor si aplicarea „din belsug” a anticearcanului nu functio­neaza fericit in cele mai multe cazuri.

Ce-ar fi daca ati aborda pielea fetei, gatu­lui si decolteului ca un puzzle cu nevoi di­ferite si ati aplica in jurul ochilor o masca speciala „contur de ochi”, hipoalergenica, care sa rasfete pielea cu ingrediente bene­fice?…

Cautati o formula care sa contina acid hialuronic, vitamine, antioxidanti si agenti de hidratare. Desigur ca, in urma anilor de experienta, am deja o lista favo­rita de produse. Dar de cativa ani folosesc cu succes un concept extrem de eficient, bazat pe introducerea in derm a unor in­grediente active, cu ajutorul oxigenului hiperbaric: Intraceuticals. Preferatul meu este tratamentul Intraceuticals Rejuvena­te. Acesta contine doua tipuri de acid hialu­ronic, vitaminele A,C si E, extract de ceai verde si aloe vera. Poate fi aplicat fara re­tinere pe orice tip de ten, in jurul ochilor, pe gat si pe decolteu. Are o actiune de hi­dratare si anti-rid spectaculoasa.

Ca efect secundar pozitiv, clienta va inspira in tim­pul tratamentului un aer mai imbogatit in oxigen decat in mod obisnuit, acesta ge­nerandu-i o stare de bine si relaxare. Apli­cat in zona perioculara, este de un real ajutor inaintea utilizarii anticearcanului. Pe o piele hidratata, oxigenata, vitamini­zata, cu ridurile „umplute din interior”, un corector de calitate se aplica extraordinar de bine. Pentru cearcanele pamantii, alege un corector roz, pentru cearcanele violet alege corector galben, iar pentru cearca­nele albastrii alege un corector portocaliu. Varianta cea mai utilizata la cearcane este aplicarea lui cu o pensula de calitate, in cantitatea optima, astfel incat ele sa dis­para „ca prin minune”. Daca respecti si regula de aur privind aplicarea cu masura a fondului de ten potrivit, vei obtine tenul impecabil, atat de dorit de orice femeie.

Se combina acest tratament cu machiajul spa? De minune? L-am putea numi chiar un Machiaj Spa VIP. Intrucat este prefe­ratul multor celebritati Hollywood pre­cum Madonna, Eva Longoria sau Naomi Campbell, inaintea aparitiilor publice sau sedintelor foto. 

Mirela Paduraru

Consilier in estetica

Trainer cosmetica

Machiaj profesional

Articolul a fost publicat in Revista SPA & Wellness – editia septembrie 2014.  

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare