/
/
Spa la masculin

Spa la masculin

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Spa la masculin

Tratamentele faciale de curatare, oxigenare sau rejuvenare faciala, impreuna cu terapii holistice de relaxare si servicii complete de epilat nedureroase stau la baza oricarui meniu menit sa multumeasca publicul masculin.

Terapiile destinate consumatorilor de spa si wellness ofera beneficii majore pentru imaginea masculina, respectand nevoile avangardiste ale acestui public. Acum, sa ne imaginam un barbat care intra pentru prima data intr-un centru wellness sau spa, pentru a se informa cu privire la ofertele si programele propuse in brosura  „Men’s Space”.

Fiecare unitate este obligata sa dedice un spatiu exclusiv barbatilor, care sa garanteze intimitatea si confortul necesare acestui tip de public.

Ce isi doresc?…Barbatii isi doresc oferte concrete, rapide si nu foarte elaborate, spre deosebire de femeile care isi aloca mai mult timp cand vine vorba de relaxare, wellness si intretinere. Din partea lui, bugetul sau frecventa terapiilor nu ridica probleme. Daca isi doresc rezultate spectaculoase, sunt dispusi sa respecte programul ales si vor fi prezenti de fiecare data cu cateva minute inainte de a incepe terapia propusa.

O piele granuloasa, predispusa la impuritate, sensibilitate, reactivitate, aspect opac din cauza fumatului, tensiune la nivelul fetei din pricina stresului si zona ochilor suprasolicitata sunt doar cateva imperfectiuni cutanate cand vorbim despre publicul masculin.

Punctul de plecare pentru a re-dobandi sanatatea pielii este curatarea faciala, personalizata in functie de tipologia tipului de ten. Recomandam tuturor barbatilor un program start-up – primul primul pas spre sanatatea tenului. Utilizarea aburului este foarte eficienta in dilatarea porilor si eliminarea toxinelor superficiale. Tratamentele mai complexe cuprind faza de exfoliere – gommage, scrub sau chiar peeling-uri pe baza de enzime digestive cu capacitatea de a topi in doar cateva minute impuritatile de la suprafata tenului. Mastile destinate barbatilor fac parte din cosmetica marina, care conserva foarte bine algele, spirulina verde, oligomineralele sau mastile calmante, care au la baza aloe-vera, castan salbatic sau aminoacizi.

Masajul facial

In ceea ce priveste masajul facial cu efect anti-imbatranire, realizat cu creme specifice, uleiuri esentiale sau fiole multivitaminizate, se poate spune ca imbinarea de proceduri si ingrediente creeaza cateva minute de relaxare si inlatura rapid oboseala de la nivelul fetei.

Sa nu uitam nici de aromoterapie, infuziile de lavanda, lumina difuza, muzica de fundal si notele de lemongrass sau mandarin salbatic. Ele sunt cele care intregesc clipele de relaxare pe care un barbat care se respecta va sti sa si le acorde.

In ceea ce priveste manichiura si pedichiura, barbatii prefera variantele traditionale, caracterizate de rapiditate si un aspect curat. In timp ce epilarea este adesea solicitata cu scopul de a obtine o imagine similara cu cea a sportivilor si/sau celebritatilor. Simetria perfecta si lipsa oricarei imperfectiuni in zona sprancenelor sunt trasaturile all’avanguardia specifice societatii in care traim.

Cosmetica nu mai este, asadar, pur feminina. Ea a devenit mai degraba un domeniu unisex care genereaza, conform statisticilor, cheltuieli anuale de milioane de euro la nivel global.

SPA TIP

Folosirea constanta a sapunului, un  obicei banal de curatare din ritualul barbatilor, duce la eliminarea protectiei cutanate, favorizand aparitia deshidratarii pielii. 

Autor: Ana Ciobanu

Articol publicat in Revista Spa si Wellness – Februarie 2014.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *