/
/
Sauna uscata – terapie de relaxare pentru trup si suflet

Sauna uscata - terapie de relaxare pentru trup si suflet

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Sauna uscata

După un antrenament intens sau după o zi obositoare, sauna uscată poate fi una dintre cele mai bune metode de relaxare și răsfăț din lume. Aceasta are multiple efecte benefice asupra corpului și a minții. Nordicii cunosc foarte bine toate aceste efecte terapeutice. Sauna este o tradiție bine împământenită și respectată în aceste zone de mii de ani. Dincolo de faptul că oferă o profundă stare de calm și armonie, sauna uscată poate ameliora o ampla gamă de afecțiuni respiratorii. Și, în același timp, ajută la eliminarea toxinelor din organism printr-o metodă plăcută, lipsită de efort. Dacă o cură alimentară de detoxifiere, de exemplu, poate supune organismul la o sursă de stres, eliminarea toxinelor printr-o astfel de terapie nu face acest lucru.

Sauna uscată funcționează în două etape. Faza de căldură intensă induce relaxarea în țesuturile musculare, echilibrează tensiunea arterială și, așa cum menționam anterior, stimulează eliminarea toxinelor prin creșterea nivelului de secreție sudorală. Cea de-a doua fază, respectiv de răcire, crește nivelul de oxigen din corp, stimulează vasele periferice de sânge și normalizează activitatea tuturor vaselor sanguine din corp. Toate acestea duc la o stimulare benefică a sistemului hipofizo-suprarenal, la întărirea sistemului imunitar și la creșterea nivelului de energie.

De asemenea, datorită aportului de oxigen, a activității vaselor sanguine și a eliminării toxinelor din organism, pielea va avea un aspect sănătos și mai tânăr. Totodată, va fi stimulată regenerarea celulară.

Cu toate efectele sale benefice, din păcate există câțiva factori care împiedică terapia cu sauna uscată, respectiv:

  • afecțiunile acute ale ficatului și rinichilor;
  • infecțiile virale sau bacteriene;
  • tulburările de circulație cerebrală;
  • epilepsie;
  • glaucom;
  • tumori;
  • boli cu transmitere sexuală.

Sauna este indicată în cazurile de:

  • astm bronșic;
  • bronșită;
  • întinderi musculare;
  • dureri de ligamente;
  • reumatism.

Mai mult de atât, efectele terapeutice ale saunei uscate pot combate sau ameliora insomniile, stresul și depresia.

Ce trebuie să faci înainte să intri la sauna uscată?

Hidratarea este extrem de importantă, atât înainte de ședința de saună, cât și în timpul acesteia. Tocmai de aceea este recomandat să beți un pahar de apă înainte să intrați și să aveți alături o sticlă din care să beți din când în când pentru a asigura corpului nivelul optim de hidratare.

De asemenea, atunci când vă pregătiți de saună după o zi de muncă sau după ora de exerciții fizice, se recomanda un duș înainte de intrarea în încăpere. Pentru a fi siguri că porii sunt curățați, iar pielea poate să respire fără riscul de a apărea iritații.

Alături de sticla de apă, se recomandă două prosoape de dimensiune medie. Unul dintre ele poate fi folosit pentru a vă așeza pe el, iar celalalt pentru a îndepărta sudoarea de pe față care poate intra în ochi.

Pe toată durata ședinței, respirația trebuie să fie profundă și liniștită pentru a ajuta corpul să intre într-o stare profundă de relaxare. Mintea trebuie eliberată de griji pentru a vă bucura pe deplin de efectele benefice ale acestei tradiții sănătoase. În cele din urmă, după faza de răcire, se recomandă să beți două pahare de apă plată la temperatura camerei.

Subiecte:Terapii

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *