/
/
Sauna cu sare

Sauna cu sare

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Sauna cu sare
Sauna cu sare

Sauna cu sare sau terapia cu sare (haloterapia) dateaza din vremuri stravechi, iar virtutiile aerului dintr-o salina sunt de multa vreme cunoscute. Printre ele se numara: ameliorarea afectiunilor respiratorii si a bolilor de plamani, tratarea bolilor legate de stres si intarirea imunitatii.

Ca sa beneficieze de toate aceste binefaceri cat mai multi oameni, au fost create salinele artificiale. Ele permit astfel accesul oamenilor din orasul respectiv, pentru a nu mai fi nevoiti sa parcurga o distanta de sute de kilometri pana la cea mai apropiata salina naturala. Astfel, ei pot beneficia de terapia cu sare in orice moment al anului sau al zilei.

Mai nou, salinele artificiale au si ele o rivala – sauna cu sare.

Acesta din urma vine cu o tehnologie de invidiat si aduce in plus intimitatea de care se poate bucura fiecare client. Această saună este o sauna de mici dimensiuni, placata cu sare. Caramida de sare face parte din componenta peretilor saunei si genereaza ioni negativi, benefici pentru sanatatea noastra. In principiu, 50% din peretii saunei de sare sunt alcatuiti din caramida de sare, iar cealalta jumatate din lemn. Puteti sta intr-o sauna de sare aproximativ 25 minute.

In salinele naturale, temperatura este de 18-20 grade. In salinele artificiale unde temperatura este de aproximativ 23°C. Spre deosebire de ele, sauna de sare este incalzita pana la 65°C. Umiditatea nu depaseste 55-60%. Sauna pe bază de sare imbina avantajele unei saline cu cele ale unei saune. Inhalarea ionilor de sare trateaza urmatoarele afectiuni:

  • Boli ale sistemului respirator – astm, bronsita cronica, sinuzita si pneumonie, tuse cronica, infectii ale urechii.
  • Alergii, stres, oboseala, surmenaj, probleme vasculare, probleme digestive,
  • Afectiuni dermatologice – eczeme, psoriazis, acnee.
  • Dureri de cap, migrene

Saunele de sare sunt intrate relativ recent pe piata romaneasca. Ele pot fi cumparate si pentru uz personal, acasa, sau in curte, deoarece pot avea dimensiuni mici.

Ti-am facut pofta de spa? Te putem programa intr-unul dintre centrele spa partenere!

Subiecte:Terapii

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *