/
/
Ritualul spălării picioarelor

Ritualul spălării picioarelor

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Ritualul spălării picioarelor
Ritualul spălării picioarelor

Ritualul spălării picioarelor – Acum peste 2000 de ani exista un obicei in care gazda oferea musafirilor veniti de pe un drum lung si obositor prin pustiul Tarii Sfinte apa pentru spalarea picioarelor de praf si alinarea durerilor sau ranilor provocate de drumurile anevoioase.

Ritualul spălării picioarelor – Această spălare era un semn de cinstire și apreciere pentru cel primit drept oaspete.

Ritualul spalarii picioarelor apare atat in crestinism – in amintirea spalarii picioarelor Apostolilor de catre Hristos dar si in alte religii si culturi – in special in cele orientale. Care apreciaza acest ritual ca un  gest de daruire, apropiere si servire de o importanta deosebita. În timp, acest ritual pierzandu-si rolul de curatare efectiva si capatand puternice conotatii spirituale.

In centrele SPA, pentru inceput esti invitat sa te asezi pe o canapea de relaxare, sau un scaun foarte confortabil si sa iti scufunzi picioarele intr-un bol special cu apa calduta pentru a ajuta la deschiderea porilor. Și la patrunderea cu usurinta in piele a substantelor active folosite pe parcursul ritualului. In apa se scufunda plante uscate, felii de lamaie, portocale,  sare (eventual)  si uleiuri esentiale (tratamentele se pot personaliza si in functie de preferintele clientului. Puteti opta intre arome de trandafiri, flori de portocal, lamaita, lavanda, etc).  Picioarele sunt  masate cu ajutorul unui saculet de plante inmuiat in apa calduta pentru ca mai apoi terapeutul  sa  aplice un strat  generos de crema  puternic hidratanta. Aplicata cu miscari linistitoare cu  ajutorul unei  pensule  moi de bambus.

Urmeaza etapa exfolierii, peste stratul de crema presarandu-se  plante uscate macinate.

Peelingul permite indepartarea celulelor moarte, favorizandu-se producerea de celule noi. De asemenea, exfolierea permite pielii sa respire mai bine. Sa absoarba substantele active folosite pe parcursul tratamentului, imbunatatind semnificativ circulatia si textura pielii. Miscarile terapeutului sunt blande si ritmice.  Exfolierea si hidratarea picioarelor reprezinta o buna metoda de prevenire a craparii calcaielor , neingrijite la timp acestea putand deveni chiar dureroase. Picioarele sunt apoi invelite in prosoape fierbinti pentru a lasa crema sa patrunda corespunzator.

Dupa 10 minute se scot prosoapele si se aplica un nou strat de crema hidratanta.

Terapeutul  te invita sa te bucuri de un sfert de ora de relaxare. Timp in care sa te deconectezi si sa apuci sa constientizezi minunata senzatie de ,,picioare usoare ca un fulg”.

Muzica buna,  ambientul si decorul potrivit orelor de relaxare. Țesaturile moi, ustensilele din materiale exclusiv naturale si ingredientele folosite pe parcursul ritualului de spalare a picioarelor contribuie fara semn de intrebare la reusita acestui ritual cu rol terapeutic.

De obicei acest tratament (este disponibil si un ritual de spalare a mainilor, o adevarata placere pentru una dintre cele mai expuse si solicitate parti ale corpului si mereu agresate mai ales pe timpul iernii) se face la inceputul terapiei propriu-zise. Și reprezinta  cel mai bun mod prin care va puteti relaxa suficient. Încat sa savurezi de-a dreptul urmatoarele etape ale tratamentului.

Ti-am facut pofta de spa? Te putem programa intr-unul dintre centrele spa partenere!

Iulia Cilcic

Subiecte:Spa

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *