/
/
Ritualul Oriental – Răsfăț Pentru Trup Și Simțuri

Ritualul Oriental - Răsfăț Pentru Trup Și Simțuri

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Ritualul Oriental - Răsfăț Pentru Trup Și Simțuri

Ritualul Oriental – Răsfăț Pentru Trup Și Simțuri. Ritualul oriental mai poarta si denumirea de hammam, acesta fiind preluata de la locul in care se desfasoara – hammam (in traducere – piatra calda pe care se spala). Poti afla mai multe despre acest spatiu, din articolul dedicat hammamului.

Printre beneficiile ritualului oriental se numara relaxarea, detoxifierea, eliminarea stresului si favorizarea somnului de buna calitate.

Ritualul Oriental – Răsfăț Pentru Trup Și Simțuri – Ritualul Hammam cuprinde patru etape:

curatarea cu sapun negru (Beldi) originar din Maroc, gomajul cu manusa speciala kassa, impachetarea cu argila rassoul si masajul cu ulei de argan.

Prima etapa o reprezinta curatara pielii si eliminarea impuritatilor, a sebumului si a toxinelor. Acesta curatare se face cu ajutorul sapunului negru, creat din masline si imbogatit cu ulei de eucalipt. Sapunul se aplica prin masarea pielii, iar sapunirea pielii are loc dupa ce corpul a fost expus unei bai de aburi pentru ca porii sa fie dilatati si pielea sa absoarba spuma. Sapunul este indepartat de pe piele cu jeturi de apa calda.

Cea de-a doua etapa a ritualui Hammam consta in gomaj

… acesta realizandu-se cu ajutorul unei manusi speciale, numita Kassa. Acesta manusa este deosebit de delicata, desi are o textura usor abraziva, speciala pentru a indeparta celulele moarte ale pielii. Exfolierea se face pe pielea umeda prin miscari circulare, manusa clatindu-se, din cand in cand, cu apa fierbinte.

Daca vrei sa-ti achizitionezi o Manusa Kassa pentru Gomaj, iti recomandam:  http://spavision.files.wordpress.com/2011/03/kassa-charme-dorient.jpg
Gomajul are rolul de a curata pielea de celule moarte, lasand-o netada si fina. El o si oxigeneaza si elimina excesul de sebum. Gomajul pregateste pielea pentru ca produsele hidratante sa o poata penetra mai bine si sa isi sporeasca eficienta.

Dupa gomaj, corpul va fi clatit, prin alternarea jeturilor reci cu cele calde. Dupa clatire, urmeaza impachetare cu argila Rassoul. Acesta este amestecata cu apa de portocale si apa calda pentru a se obtine o pasta cremoasa ce se aplica pe intreg trupul.

Argila Rassoul este parte integranta a ritualului oriental, la fel ca sapunul negru si manusa Kassa. Compusa din particule foarte fine, acesta argila originara din muntii Atlas, absoarbe foarte bine impuritatile pielii si excesul de sebum. Secret al frumusetii orientale, argila Rassoul reduce secretia de sebum, inchide porii si catifeleaza pielea, revigorand-o. Impachetarea cu Rassoul este recomandata dupa gomajul cu sapun negru si manusa Kassa. Argila este lasata sa actioneze timp de 15 minute, dupa care se corpul se clateste cu apa calduta.

Ultima etapa a ritualului oriental o reprezinta masajul cu ulei de argan. Acesta dureaza in medie 30 de minute si hidrateaza pielea in profunzime, aducandu-i multiple beneficii.

Ti-am facut pofta de spa? Te putem programa intr-unul dintre centrele spa partenere!

Subiecte:Spa

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *