In ultimii ani au inceput sa apara din ce in ce mai multe conace in zone viticole, retrase pe dealuri unde nu ai cum sa ajungi intamplator. Cu cateva camere, mancare buna, servicii de calitate, crama. Sunt perfecte pentru un moment de relaxare, timp petrecut cu prietenii departe de galagia din marile orase.
Dar le lipseste un element esential pentru ca oamenii sa poata sa stea acolo macar 2-3 zile: un centru Spa. Un Spa in care fiecare celula a pielii sa poata gusta din beneficiile strugurilor printr-un tratament un facial sau corporal, sa te poti bucura de o baie in vin si alte rasfaturi wellness, care sa completeze experienta locului.
Aflasem de acum aproape 2 ani ca urma sa se deschida, in zona Dealul Mare, la Casa Timis Resort, un astfel de Spa. Un Spa care sa combine tratamentele cu degustari de vin, plimbari in podgorii si diverse activitati wellness.
Am ajuns cu Cornelia, Spa Managerul de la Casa Timis Resort, intr-o zi de vineri. Pe drum povestisem despre tratamente, terapeutii adusi din Asia – si despre experienta fiecaruia – dar nimic despre locatia in sine. Cred ca a facut-o special. Cand am ajuns, am ramas ca-n desenele animate: cu gura intre-deschisa, fara sa mai articulez ceva.
Totul arata altfel decat mi-as fi putut imagina. Stiam ca elementul de la care a pornit totul este un conac din 1925, cu 10 camere.
Insa, Cristina Timis, ownerul, a reusit sa transforme intregul domeniu intr-un peisaj de basm, care m-a facut sa uit ce varsta am. M-a transpus intr-o lume a povestilor, in care savuram tot ce vedeam: gradinile, lacurile, bungalourile pictate manual, mobilierul, obiectele de decor, culorile.
Nu doar ca sunt pictate ca-n povesti, dar cand am pasit in el, prin detaliile alese – cutiile de fursecuri, cestile de cafea, obiectele de decor – mi-am dat seama ca totul a fost gandit de o doamna: cu meticulozitate, rabdare si multa pasiune.
Sunt multe boutique hoteluri care afiseaza 5*, dar din detalii imi dau seama daca acel loc chiar este de 5*. Ei bine, la Casa Timis Resort, n-au facut rabat de la nimic in ceea ce priveste calitatea.
Dupa un tur complet al domeniului, am simtit ca incep sa o cunosc pe Cristina. Sufletul ei este acolo, in fiecare element. Nu cred sa existe vreun obiect care sa nu fi fost ales de ea: in camere, gradini, restaurante sau in Spa.
Este situat intr-un bungalow mult mai mare, pictat si la exterior, si la interior, in aceeasi nota de poveste. Cu decor din elemente naturale, alese cu mult bun-gust, cu aroma de citrice care m-a intampinat la intrare, si muzica spa.
Pana si Spa-ul a reusit sa ma surprinda, prin conceptul ales: nu s-au limitat doar la vinoterapie, desi este o partea importanta a meniului. Spa-ul EMBRACE HOLISTIC HEALING SPA este un spatiu multisenzorial in care si-au propus sa sadeasca Seminte de bucurie in fiecare oaspete care ajunge la ei.
Cum petrecusem mult timp sa vizitez resortul, intarziasem cateva minute la programare.
Mary Joy, terapeuta, ma astepta in receptie. Cornelia imi spusese pe drum ca are o experienta de 8 ani ca terapeut, din care 6 ani in Philippine (Grand Royal SPA), si 2 ani in Qatar. A studiat la TESDA VOCATIONAL curs de reflexoterapie, dar este certificata si ca terapeut pe tratamente faciale.
M-a condus intai la vestiar si apoi in camera de masaj: decorul camerei urmeaza nota intregului resort, cu boiserie facuta bespoke, special pentru Wellness and Spa Casa Timis Resort, materiale organice, paturi de masaj delux cu multiple functii si – ce am adorat de la prima atingere – prosoape plusate.
Am ales un ritual Vinoble. Sunt cosmetice vegane bazate pe extracte de struguri, Handmade in Austria. Motto-ul lor este: “Connect to nature. Share skin happiness” – ceea ce are mare legatura cu conceptul EMBRACE HOLISTIC HEALING SPA: Seeds of Happiness.
Asemenea vinurilor excelente, produsele Vinoble au atins maturitatea optima in termeni de textura si eficienta.
Cornelia imi spunea ca aceasta linie de produse poate fi folosita inclusiv de clientii care au diverse probleme de piele: alergii, dermatite, neurodermatite, imunosupresive.
Asa ca brusc m-am relaxat cand m-am gandit la rozaceea mea, pe care am reusit sa o tin foarte bine sub control in ultimul an.
Este o terapie holistica complexa, menita sa hraneasca pielea si sa o tonifice. In acelasi timp, datorita uleiurilor botanice de grad inalt, actioneaza si la nivel emotional. Eu eram oricum transpusa in lumea Cristinei, eram numai un zambet si savuram fiecare minut pe care-l petreceam acolo. Asa ca mi-e greu sa-ti spun daca am simtit efectul si la nivel emotional, dar asta nici nu mai conteaza.
Terapia incepe cu dry body brushing cu o perie cu peri naturali, care nu sunt deloc abrazivi. Periajul uscat se face pentru eliminarea celulelor moarte si pregatirea pielii – sa absoarba ingredientele active ale produselor care urmeaza sa fie aplicate in etapele urmatoare. Este o exfoliere, care, datorita tehnicii ascendente cu care terapeuta periaza, se creeaza si efectul de drenaj limfatic, punand in miscare circulatia picioarelor.
Peria se simtea placut, dar eu abia asteptam sa ajungem la masaj.
Initial am crezut ca ma da cu o crema, nu cu ulei. Am intrebat-o si mi-a confirmat ca este un ulei dens, si mai mult: este unul dintre cele mai hranitoare si mai curate. Masajul a fost un mix de tehnici relaxante si de drenaj limfatic. Mi-a placut ca Mary Joy a intuit imediat ca prefer masajul in profunzime, dar am apreciat ca m-a si intrebat ca sa se asigure ca asa este.
Mai bine zis, o masca hranitoare, pe baza de ulei de struguri presat la rece. O simteam ca pe un fel de gelatina, ceva mai rece decat uleiul. Este bogata in acizi grasi esentiali (linoleic), vit C si E, antioxidanti – motiv pentru care este foarte bun hidratant, are proprietati anti-inflamatorii, non comedogenic, potrivit si pentru piele sensibila.
Este o pudra detoxifianta. Dupa ce a intins-o, a inlaturat-o cu niște triunghiuri de lemn Vinoble cu efect stimulant pentru muschi si tesuturi.
M-as sters cu prosoape umede, si la final, m-a dat din nou cu uleiul acela dens si foarte placut, in timp ce mi-a facut si masajul de final.
Cu tehnici anti-aging si un masaj al scalpului cu miscari de presopunctura, pe care l-am apreciat maxim.
Abia in acele momente, cand prin terapie ma destind atat de bine, realizez cat de multa nevoie aveam de un astfel de moment spa.
Pielea mirosea divin, iar mie nu-mi venea de nici un fel sa ma ridic de pe patul cu perna de catifea. Simteam ca nu pot sa parasesc acel sentiment de confort, atat de linistitor si relaxant.
Dar Cornelia ma astepta sa luam pranzul, asa ca, intr-un final, m-a ridicat. In drumul spre receptie am trecut pe langa una dintre salile de Yoga si meditatie si am concluzionat ca ar fi trebuit sa stau macar o zi intreaga acolo.
La masa, am povestit despre restul experientelor wellness pe care le putem face la ei. Vazusem saunele in aer liber, hidromasaj exterior si piscina infinity. Dar am aflat ca au si trasee de biciclete, jogging, trakking, outdoor gym, minigolf si multe altele.
Mi se pare extraordinar ca doar o ora de Bucuresti exista un loc in care fiecare membru al familiei sa se poata relaxa – si nu oricum, ci intr-un mod sanatos.
Multumesc Chetani pentru fotografii si filmari. Chetani este din Sri Lanka. Este Customer Care receptie la EMBRACE HOLISTIC HEALING SPA si are o vasta experienta in acest domeniu, in resorturi de 5 * din Dubai. A fost atat de discreta incat uitasem pana si eu ca e in camera cu noi.
Fondator despreSpa.ro