Reflexoterapia – cea mai iubita terapie alternativa
Reflexoterapia – cea mai iubita terapie alternativa
Ultima actualizare în 13 Sep 2023
|
Reflexoterapia are radacini orientale, fiind practicata in China, dar si in Egiptul Antic de peste 4000 ani. Este o metoda antica de vindecare ce functioneaza in baza conceptului ca pe talpi si in palme exista puncte reflexe ce corespund fiecarui organ, glanda si parte a corpului.
Principiul pe care se bazeaza reflexoterapia este simplu: fiecarui organ ii corespunde un punct reflex de pe corp. Cand unul dintre organe este afectat de o boala, punctual reflex semnaleaza problema. Prin apasarea acestuia, pacientul simte uneori o durere ascutita.
O curiozitate !!
La inceputul anilor 1900 doctorul William M. Fitzgerald, odontoiatru american, a descoperit ca apasand anumite zone ale corpului putea sa evite administrarea cocainei (pe atunci folosita ca anestezic) pentru a usura suferintele pacientilor sai.
De ce place atat de mult aceasta terapie alternativa? Pur si simplu pentru ca sprijina organismul sa se vindece singur, il detoxifica, il relaxeaza, il echilibreaza si ii aduce o stare de bine.
Indicatii:
Reflexoterapia reduce stresul si induce o stare de relaxare profunda, imbunatateste circulatia, curata organismul de toxine si impuritati, echilibreaza intreg sistemul si revitalizeaza energia.
Are un un rol benefic in tratarea numeroaselor afectiuni precum:
afectiuni ale aparatului renal;
afectiuni ale aparatului digestiv;
afectiuni ale aparatului cardio-vascular si afectiuni ale sangelui;
afectiunile organelor genitale;
afectiuni ale aparatului respirator;
afecțiunile glandelor endocrine si glandelor sexuale;
afectiuni ale bolilor metabolice si de nutritie;
afectiuni reumatice;
afecțiuni neuro-psihice;
afectiuni oftalmologice;
afectiuni dermatologice.
Contraindicatii:
Exista cazuri in care nu este indicat sa apelam la reflexoterapie. Este vorba despre femeile insarcinate, persoanele cu hemoragii, cei cu rani la talpa sau varice evidente.
Frecventa:
Se face in cure. Afectiunile usoare si cele recente necesita 2-3 sedinte, in timp ce bolile cornice necesita cure indelungate.
O imbunatatire semnificativa se obtine cam dupa 3 luni de tratament.
Pe parcursul terapiei se beau cel putin 2L de apa pe zi pentru a sustine procesul de detoxifiere. Este indicata o alimentatie echilibrata, naturala, renuntarea la fumat si alcool sau cel putin reducerea lor.
Ca o concluzie putem spune ca reflexoterapia stimuleaza autovindecarea, intareste sistemul imunitar, reduce durerile si chiar creste rezistenta la dureri. Medicina moderna nu recunste acest tip de terapie, cu toate acestea reflexoterapia se raspandeste tot mai mult in lume, numai in China fiind peste cinci milioane de terapeuti care o practica cu succes.