/
/
Secretele masajului – beneficiile acestei tehnici stravechi

Secretele masajului – beneficiile acestei tehnici stravechi

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Secretele masajului – beneficiile acestei tehnici stravechi
Young beautiful woman on massage table in beauty spa. Series.

Masajul este o tehnica practicata inca din timpuri stravechi, luand nastere mai mult ca o necesitate decat ca forma de relaxare. Cine nu stie ca masarea zonei lovite diminueaza durerea, sau apasarea zonelor de musculatura contractata si dureroasa duce la relaxarea acesteia?

Asa a aparut masajul, care initial a fost practicat intuitiv de fiecare individ in parte, urmand ca aceasta tehnica sofisticata si complexa sa fie dezvoltata de medici inca din antichitate. Cu cat tehnicile de masaj se dezvoltau, cu atat se observau si alte efecte ale acestuia asupra sanatatii, frumusetii si starii de bine.
 
Astazi, desi exista mai multe tipuri de masaj focusate pe rezultate specifice, totusi toate au un scop comun: mentinerea sanatatii si a starii de bine. Printre cele mai cunoscute tipuri de masaj practicate astazi se numara masajul sportiv, de relaxare, anticelulitic, masajul de drenaj limfatic, aromaterapeutic, de slabire, chiropractica, masajul meloterapeutic, tailandez, reflexogen, terapeutic si asa mai departe.
 
Fiecare dintre noi a experimentat masajul, fie realizat de neprofesionisti, fie realizat de specialisti. In decursul timpului aceasta practica a capatat valente vindecatoare.
 
Efectuat de catre un specialist, masajul isi dezvaluie secretele, te relaxeaza, te destinde. Mana unui specialist in masaj se cunoaste imediat ce actioneaza, corpul relaxandu-se si contracturile reflexe cedand chiar si la persoanele aflate pentru prima data la o sedinta de masaj. Aviatiei Wellness Center te asteapta cu cei mai apreciati maseuri profesionisti, care iti pun la dispozitie servicii de inalta calitate.
 

Ce ar trebui sa stii despre cele mai practicate tipuri de masaj

Masajul de relaxare

Masajul de relaxare se numara printre cele mai preferate tipuri de masaj in zilele noastre. Specialistii imbina tehnicile acestui masaj cu aromaterapia, folosind uleiuri ce prezinta efect relaxant asupra simturilor, dar si cu meloterapia, utilizand muzica relaxanta, care ne ajuta sa ne destindem si sa uitam de grijile cotidiene. Viata haotica, stresul, grijile, oboseala – toate acestea pot fi somatizate la nivelul corpului, de aceea si musculatura persoanelor stresate este contractata, articulatiile sunt rigide.
 
Prin tehnicile masajului de relaxare se induce o stare de bine, oboseala este alungata, muschii sunt detensionati si simtiti cum stresul dispare. La finalul unei astfel de sedinte ne simtim plini de viata, energizati, cu mai putine griji, ca si cand am fi avut o zi plina de vesti bune.

Masajul anticelulitic

Celulita reprezinta o alta forma de raspuns a corpului nostru la stres, la un stil de viata haotic, la oboseala sau alimentatie inadecvata, la sedentarism si asa mai departe. Desi masajul anticelulitic este mai dur, trebuie sa stiti ca la finalul acestuia, daca este realizat de catre un profesionist, ar trebui sa va simtiti bine si sa nu prezentati vanatai.
 
Celulita poate afecta mai multe zone ale corpului, precum coapsele, fesele, soldurile, zona abdomenului, bratele, uneori putandu-se localiza si in alte zone. Printre metodele de combatere a celulitei, masajul ocupa loc primordial – fara acesta, fara miscare si fara o dieta sanatoasa combaterea celulitei devenind foarte dificila. Puteti asocia masajului anticelulitic un program de sport la Aviatiei Wellness Center, fie la clasele noastre de grup, fie alaturi de un antrenor personal, putand apela totodata si la terapiile noastre de remodelare corporala, folosind aparate si tratamente de ultima generatie.

Masajul sportiv

Masajul sportiv poate fi recomandat atat persoanelor care aleg sa practice cu regularitate un program de miscare, cat mai ales sportivilor de performanta. Tehnicile aplicate depind de sportul practicat, de intensitatea acestuia si poate fi individualizat in cazul sportivilor de performanta. Daca obisnuiti sa faceti fitness sau sa mergeti la o clasa de miscare de grup, puteti apela de asemenea la masajul sportiv. Acesta este un masaj profund si specific care va ajuta sa va destindeti musculatura, sa diminuati febra musculara si sa evitati ”carceii”.
 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *