/
/
Principalele beneficii ale masajului

Principalele beneficii ale masajului

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Principalele beneficii ale masajului
Young beautiful woman on massage table in beauty spa. Series.

Beneficiile masajului

” Cine vrea sa devina medic sa invete sa faca masaj!”…Iata deci ce valoare atribuia Hipocrate, parintele medicinei, celei mai vechi si la indemana metoda de vindecare, masajul.

In societatea contemporana datorita exigentelor de la locul de munca, problemelor familiale, bolile, dificultatile financiare sau multe alte evenimente pot favoriza aparitia stresului cu implicatii serioase la adresa sanatatii fizice si psihice, devenind astfel mult mai vulnerabil in fata bolilor. Medicii apreciaza ca peste jumatate dintre afectiuni sunt datorate stresului.

Masajul efectuat cu profesionalism nu este un moft sau un rasfat, asa cum gresit este interpretat. Masajul este o metoda eficienta de vindecare pentru multe afectiuni.

Beneficiile masajului sunt cunoscute mai mult sau mai putin de oameni in vremurile noastre, astfel voi mentiona cateva dintre acestea;  dupa o sedinta de masaj organismul intra intr-o stare de relaxare completa si usoara somnolenta.

Masajul  modifica  structura sangelui  imbogatindu-l cu 10-15% cu oxigen;  stimuland circulatia sanguina imbunatateste tesuturile si aspectul pielii, aceasta devenind mai ferma, catifelata si hidratata, celulele moarte vor fi indepartate, favorizand dezvoltarea mai rapida a celulelor noi; veti scapa de problema mainilor si picioarelor reci, de durerile musculare si articulare, de celulita inestetica (impreuna cu o dieta adecvata si multa miscare). De asemenea masajul de relaxare echilibreaza sistemul nervos (chiar de la prima sedinta).

Anumite afectiuni ale organelor interne si coloanei vertebrale pot fi rezolvate prin masaj, la fel si afectiuni ale sistemului limfatic (tehnici specifice de masaj).

In perioada de convalescenta masajul terapeutic ajuta foarte mult trupul sa se refaca dupa traumatisme, boli sau accidente. Spre exemplu persoanelor care au avut fracturi ale membrelor li se recomanda masaj pentru a grabi vindecarea, timpul de vindecare fiind uneori la jumatate.

Masajul mareste secretiile si excretiile organismului (saliva, sucuri gastrice, urina, reziduurile alimentare in urma digestiei complete, etc), determina eliminarea mai rapida a toxinelor din organism.

Masajul ajuta la eliminarea kilogramelor in plus. El este la fel de important ca si o alimentatie echilibrata si o miscare regulata in cadrul unei diete.

Asadar, va invit sa aveti o minte sanatoasa in trup sanatos!

Claudia Radu
Tehnician Maseur

www.masajbucuresti.com
E-mail: claudiaradu2004@yahoo.com
Tel: 0745-468.225 ; 0770-218.276

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *