/
/
Presopunctura – recomandari, beneficii si contraindicatii

Presopunctura - recomandari, beneficii si contraindicatii

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Presopunctura
Presopunctura

Presopunctura este utilizata atunci cand nu poate fi folosita acupunctura, fiind o tehnica foarte precisa. Presopunctura este o terapie care nu implica durerea, fiind foarte apreciata si in randul copiilor. Ea genereaza in organism o circulatie de energie pozitiva cu efecte benefice, cum ar fi inlaturarea oboselii si a durerii.

Ce este presoterapia?

Acesta terapie consta in aplicarea unei presiuni de durata mica (15-20 de secunde) asupra unor puncte specifice. Ea se face cu degetele sau cu un instrument special. Punctele sunt repartizate pe intreg organismul si actionarea asupra lor poate trata o anumita boala. Spre exemplu, o durere de dinti poate fi atenuata daca se apasa pe ambele parti ale maxilarului, imediat sub ureche.

Presopunctura – recomandari si beneficii

Presopunctura poate fi realizata de un terapeut specializat sau de un aparat special creat pentru asa ceva. Aceste aparate sunt denumite si accesorii si pot fi un fel de sosete, manson sau centura. Accesoriile sunt alese in functie de rezultatul dorit si sunt dotate cu alveole care se umplu de aer cu un ritm diferit, exercitand o presiune continua si de scurta intensitate asupra zonelor vizate.
 
Astfel, presoterapia permite stimularea circulatiei sangelui si activarea eliminarii toxinelor. De aceea ea este folosita nu doar in scop medical, ci si estetic, pentru modelarea siluetei si combaterea celulitei.
 
Indiferent ce parte a corpului este tratata, presoterapia se desfasoara in pozitie alungita, cu bratele sau picioarele usor ridicate de la nivelul corpului. Accesoriile folosite sunt confectionate dintr-un vinil subtire pentru ca pacientul sa nu aiba senzatia de disconfort. Odata ce accesoriul este pornit, pacientul simte presiuni total nedureroase asupra partii tratate.
 
De obicei, o sedinta de presoterapie nu depaseste o jumatate de ora.
Presoterapia poate fi utilizata mai ales in tratarea senzatiei de picioare grele si obosite. Toti cei care au incercat-o afirma ca este o tehnologie eficienta impotriva acestor senzatii. Mai intai trebuie precizat ca sintomele de picioare grele se datoreaza unui sistem venos slab. Iar prin presoterapie circulatia venoasa este accentuata, si pacientul isi simte picioarele mai usoare chiar de la prima sedinta. Dar o singura sedinta de presoterapie nu este suficienta pentru a intretine starea de bine a picioarelor cu probleme.

Presopunctura – contraindicatii

Persoanele care sufera de tromboflebita, edem pulmonar, tulburari cardiace sau tromboza venoasa trebuie sa fie atenti cand apeleaza la presopunctura si sa ceara in prealabil acordul medicului.

Ti-am facut pofta de terapii spa? Te putem programa intr-unul dintre centrele spa partenere!

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *