/
/
Masajul terapeutic – gat spate umeri

Masajul terapeutic - gat spate umeri

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Masajul terapeutic – gat, spate, umeri
Directly above shot of young woman receiving shoulder massage at beauty spa

Masajul terapeutic – gat spate umeri. Corpul omenesc are aproximativ 400 de muschi, insotiti de oase si articulatii pentru a se putea misca. Muschilor nu le-a fost acordata o atentie prea mare in medicina, studiile axandu-se pe oase si articulatii. Azi, muschii si sistemul lor de recuperare sunt tratati cu mai multa atentie, mai ales in raport cu performantele sportive. Odata cu studiile privind recuperarea, s-a acordat o importanta din ce in ce mai mare masajului terapeutic.

Masajul terapeutic – gat spate umeri este eficient în combaterea:

  • stresului si a bolilor legate de acesta;
  • bronsitei;
  • aterosclerozei;
  • constipatiei;
  • crampelor menstruale;
  • durerilor de cap;
  • nevralgiilor;
  • palpitatiilor cardiace;
  • hiperactivitatii.
 
Acest masaj este recomandat si pentru ameliorarea anumitor probleme legate de sarcina.
Practica masajului terapeutic are o categorie larga de destinatari, de la persoane varstnice, pana la copii si bebelusi care sufera de colici sau alte neplaceri. In anumite situatii, masajul terapeutic se practica si in cazul animalelor care sufera de malformatii sau dureri artritice.
 
Masajul terapeutic actioneaza asupra muschilor, pielii, circulatiei sangelui, sistemului nervos si digestiv, asupra inimii si a functiilor renale. El elimina tensiunea musculara, relaxeaza si inlatura senzatia de oboseala. In calitate de relaxant al musculaturii si a durerilor, masajul terapeutic este aplicat mai ales dorsal si la nivelul umerilor si a gatului.
 
Cea mai mare parte a tensiunii legate de pozitia corpului si oboseala se acumuleaza mai ales la nivelul spatelui, umerilor si gatului. Presiunile si palparile punctelor meridiane ale spatelui, umerilor si gatului, realizati cu blandete, in functie de gradul de durere perceput, imbunatatesc pozitia corpului si elimina tensiunea locala.
 
Masajul terapeutic – gat spate umeri este ideal pentru a ajuta corpul sa recapete o pozitie corecta si a-l scapa de durerea dorsala atat de des intalnita. De asemenea, el este ideal pentru a pregati corpul pentru relaxare. Efectele lui benefice nu sunt resimtite doar pe durata sedintei, ci si mult timp dupa aceea. Masajul terapeutic al spatelui se realizeaza cu ajutorul uleiurilor speciale sau a pietrelor calde.
 
In medie, o sedinta de Masajul terapeutic – gat spate umeri dureaza intre 30 si 60 de minute. Dupa terminarea sedintei, nu va ridicati brusc, ci acordati-va 5 minute pentru a va reintroduce in atmosfera.
 
Este important sa beti multe lichide dupa masaj, asa ca nu refuzati ceaiul oferit de centrul spa!

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *