/
/
Masajul reflexogen – tratament preventiv

Masajul reflexogen - tratament preventiv

Ultima actualizare în 24 Jan 2023
|
Masajul reflexogen - tratament preventiv prin masarea punctelor reflexogene
Masajul relexogen – tratament preventiv prin masarea punctelor reflexogene

Masajul reflexogen reprezinta metoda stiintifica de diagnosticare si tratare prin tehnici de apasare si stimulare a anumitor zone reflexogene, de la nivelul picioarelor, a mainilor sau a urechilor, precum si de la nivelul musculaturii dorsale, care corespund tuturor organelor si partilor corpului uman.

Reflexogerapia prin tehnicile reflexoterapeutice faciliteaza procesul de hranire a celulelor corpului si eliminare a reziduurilor, facilitand detoxifierea organismului. Prin actiunea sa la nivelul diferitelor segmente anatomice, reflexologia are capacitatea de a stimula imunitatea prin ameliorarea fluxului sangvin, prin oxigenarea celulelor corpului si restabilirea unei circulatii limfatice corecte, atenuand totodata durerea prin secretia si intrarea in circulatie a endorfinelor (enzimele placerii).

Reflexul este activitatea fundamentala a sistemului nervos cu ajutorul caruia se regleaza relatiile dintre organe. Dar si relatia organismului (corpului uman) cu mediul inconjurator.

Masajul reflexogen este componenta reflexologiei care se ocupa cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexogene, diagnosticate ca fiind sensibile. In timpul masajului aceste puncte reflexe trebuie protejate pentru a nu traumatiza zonele invecinate si a putea face o evaluare corecta a deblocarii cristalelor localizate la nivelul diferitelor segmente ce urmeaza a fi masate. Neacordandu-se atentie acestor depozite, ulterior se vor instala diverse afectiuni si dereglari ale sanatatii generale a organismului.

Masajul reflexogen- tratament preventiv. Diagnosticarea in reflexoterapie

Inaintea inceperii unei reprize terapeutice se recomanda efectuarea diagnosticului, la nivelul picioarelor (nu al mainilor). Deoarece la nivelul fetei dorsale a piciorului se acumuleaza cele mai multe toxine din varii motive: datorita faptului ca talpa piciorului este foarte expusa pe durata unei zile intregi, din pricina unei circulatii limfatice si sangvine deficitare, cauzata de vremea rece, de incaltamintea incomoda, datorita perioadei indelungate pe care o petrecem in statiune bipeda, toxinele avand tendinta de a se localiza si in zonele inferioare ale corpului.

Pentru o diagnosticare corecta nu este suficienta cunoasterea amplasamentului punctelor reflexe, ci este necesara o examinare mult mai atenta, deoarece unele puncte pot fi sensibile ca urmare a unor afectiuni locale.

Astfel, in diagnosticarea in reflexoterapie, trebuie avute in vedere urmatoarele: 

–          prezenta unui organ bolnav; 

–          durerea localizata la nivelul unui organ sau sistem de organe; 

–          deficit energetic al unui organ sau al intregului organism.

Aplicarea masajului reflexogen are rolul de a optimiza cantitatile de sange si limfa in organism, cu ajutorul sangelui si limfei asigurandu-se aportul unei cantitati optime de material nutritiv, hormoni si anticorpi catre organe si tesuturi. Precum si transportul toxinelor, reziduurilor catre organele de eliminare.

Masajul reflexogen actioneaza asupra organismului si prin stimularea punctelor reflexe corespunzatoare sistemului nervos si endocrin, insa personal, eu ma raportez la aceasta metoda terapeutica din prisma afectiunilor circulatorii si a celor mecanice, musculare si osteo-articulare, considerand ca prin actiunea pe care o aplic intregii mape reflexogene a talpii, sistemul nervos si mai apoi cel endocrin vor fi rand pe rand stimulate in mod natural.

Masajul reflexogen actioneaza eficient atunci cand este folosit pentru tratarea intregului organism. În acest mod optimizand toate functiile organismului, stimuleaza procesul natural de vindecare al acestuia, cum deja am amintit.

Reflexoterapia este deci, prin definitie o metoda de intretinere preventiva a echilibrului si starii de sanatate a tuturor sistemelor organismului uman.

Asadar, aceasta metoda terapeutica urmareste corectarea factorilor negativi implicati in procesul de boala (congestia – responsabila de aparitia tumorilor; inflamatia si tensiunea – responsabile de diminuarea eficientei sistemului imunitar). De asemenea, are rolul de a imbunatati circulatia in organism si eliminarea reziduurilor. Astfel incat toxinele sa nu se mai acumuleze in concentratii daunatoare in ficat, rinichi sau intestine, drenand aceste acumulari, pana la eliminarea aproape definitiva.

Scaderea senzatiei de durere, prin stimularea eliberarii de endorfine (analgezice naturale), este determinata de catre stimularea punctului reflexogen al hipofizei.

Prin eliminarea treptata a durerii din corp, terapeutul, dar si pacientul primesc raspunsul asteptat in urma terapiei aplicate. Eliminarea starilor de disconfort si durere poate insemna amelioarea starilor generale de rau sau vindecarea organismului.

Avantajele masajului reflexogen: 

–          cel mai mare avantaj este ca acest gen de tratament poate fi aplicat indiferent de varsta, sex, stare de sanatate, atat in scop curative, cat si ca o buna profilaxie, dar si ca terapie de relaxare

–          punerea diagnosticului este extrem de importanta deoarece ne ajuta sa facem o verificare a starii de sanatate a unui individ. Însa, eu recomand coroborarea informatiilor de natura medicala provenite si de la medicul alopat curant; 

–          masajul reflexogen actioneaza in sensul normalizarii energiei organismului, neexistand nici un pericol de agravare a starii generale normale a organismului; 

–          marele avantaj al reflexoterapiei este acela ca nu trateaza simptomatologia bolilor, ci cauzele lor; 

–          normalizarea circulatiei sangvine in organul sau zona afectata este extrem de importanta, deoarece sangele transporta substante de asimilatie, dezasimilatie si aparare, o circulatie sangvina optima determinand accelerarea vindecarii si repararii tesuturilor si organelor lezate.

Va propun sesiuni terapeutice combinate, de reflexoterapie si masajul piciorului, drenaj limfatic si manevre osteo-articulare.

Va multumesc!

Andrei Claudiu Simion

Specialist masaj 

Mobil: 0736.339.830

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *