/
/
Experiența fascinantă a masajului indian cu bolul Kansu pe care am trăit-o la Shinzo Spa București

Experiența fascinantă a masajului indian cu bolul Kansu pe care am trăit-o la Shinzo Spa București

Ultima actualizare în 07 Dec 2023
|

 

La începutul toamnei primesc un telefon de la Oana Manole: “Am deschis Shinzo Spa. Este altceva. Trebuie să-l vezi cât mai repede”

Am încercat să găsim o zi în care să mergem împreună, dar nu ne-a ieșit, așa că m-am dus singură să vizitez Spa-ul și s-o cunosc pe Aura, fondatorul.

Cum rareori găsesc locuri de parcare chiar în fata Spa-urilor, am decis să parchez pe breteaua de pe Bld. Aviatorilor, unde știu sunt locuri pe alese – ceea ce, pentru mine conteaza mult. Am parcat chiar în dreptul străduței care se intersectează cu Jean Monnet, și cu pasul meu rapid, în mai puțin de 2 minute deja eram la Shinzo Spa. Când am ajuns, am vazut ca erau locuri și la Shinzo Spa, chiar în fața 😊

O atmosfera Spa… aparte

De cum am intrat, am vazut peste tot bonsai – un arbore mic, care, în cultura japoneza semnifică simplitate și, mai precis, faptul că nu este nevoie de lucruri mari și complicate ca sa crești și sa evoluezi frumos si echilibrat.

La Shinzo Spa au adus conceptul OMOTENASHI inspirat din ospitalitatea asiatică, care se regăsește în fiecare detaliu.

Este un concept japonez care se referă la o cultură profund înrădăcinată a ospitalității și a grijii față de oaspeți. Un microcosmos in sine centrat în jurul îngrijirii:  se pornește de la ideea nu conteaza efortul depus, dacă rezultatul asigură o experiență excelentă pentru oaspete.

Si pentru că OMOTENASHI este reprezentat cel mai bine prin tradiția japoneză a ceremoniei ceaiului, la Shinzo Spa există și un Tea Room, dedicat servirii ceaiului.

Atunci am înteles de ce sunt pe baza de ceai si produsele THEMAE pe care le folosesc în toate tratamentele și ritualurile Spa. Dar despre asta o să-ți povestesc mai multe imediat.

Aura îmi spunea ca fost un întreg proces în crearea conceptului OMOTENASHI, iar alegerea numelui Shinzo Spa a venit firesc și natural, pentru ca Shinzo înseamnă inimă în cultura japoneză.

Cum au transpus concret in Shinzo Spa bătăile inimii?

Și-a dorit ca Shinzo Spa să fie un loc aparte pentru relaxare dar și o experiență exotică în sine, cu o abordare diferită a întregului proces atunci când vorbim de ospitalitatea asiatică.

Pe langa faptul că folosesc produse cosmetice din ingrediente premium, și personalul lor este de origine asiatică astfel încât sa poată aduce aici cultura Orientului Îndepărtat, arta masajului și a ospitalității.

Au 5 terapeuti, 4 din Bali si 1 din Nepal care am simțit că au rolul să ne ghideze cum să ne deconectam de la realitate și să ne reconecteam la noi înșine, la corpul și la mintea noastră.

Prin gama de produse dermatocosmetice Themae, exclusive în România, prin tehnicile de masaj și personalizarea terapiilor, unde fiecare client își poate alege ingredientele și aromele pentru fiecare tratament, la Shinzo Spa Bucuresti au reusit să redefineasca experiența de a merge la Spa.

După ce am servit un ceai și am intrat in cele 5 camere de tratament – decorate minimalist, cu elemente inspirate din cultura japoneză, dar fiecare cu identitatea ei, m-am întors în recepție să aflu mai multe despre tratamentele lor.

Oferă ritualuri complete de rejuvenare:

atât pentru corp cât și pentru ten, ritualuri de exfoliere, masaj corporal, tratamente pentru ten, masaj cu ierburi și ceai verde, saună sau masaj cu pietre de jad, unic în România.

Cum îți spuneam, au adus o gamă aparte de produse cosmetice și dermatocosmetice: THEMAE.

Sunt obținute în urma îmbinării tehnologiei de laborator franceze cu ingrediente și formule japoneze cu tradiție milenară în îngrijirea pielii.

Produsele THEMAE conțin ingrediente din 4 tipuri de ceai, iar acest complex de ingrediente și minerale vine cu o concentrație de 30% polifenoli – una dintre cele mai ridicate concentrații cunoscute până în prezent. Fără parabeni și alte chimicale, aceste produse maximizează atributele naturale ale ceaiului, iar prin intermediul proprietăților antioxidante previn semnele îmbătrânirii premature.

Cu produsele exclusiviste THEMAE, lucreaza Spa-uri de lux din întreaga lume. Le poți găsi în: The Westin, Singapore; Barrière Le Grand Hôtel Enghien-les-bains Sofitel, Bangkok; Kurumba, Maldives; Castelbrac Hotel & Spa – in Franța și aici, în România, doar la Shinzo Spa.

Chiar langa recepție este un bar de scruburi

Au scruburi din orez negru și cocos, cafea, semințe de chia, cafea, shea si orhidee neagră, lapte de capra si lichi, cireșe.

Iar în Spa Boutique găsești creme, loțiuni și serumuri îmbogățite cu un complex activ din patru tipuri de ceai: alb, verde, negru și albastru. Produsele sunt vegane și conțin doar ingrediente naturale.

M-am intors la Shinzo Spa săptămâna trecută, să incerc și un tratament

Îmi rămăsese gândul la promisiunea pe care Shinzo Spa o face clienților, la aromele scrub-urilor și abia asteptam să vad cum se simte un ritual Spa cu aceste produse cu totul aparte. Mi-a fost tare greu să aleg din meniul conceput de Oana, pentru că după fiecare descriere pe care o citeam, vocea interioara îmi zicea: “asta facem azi! Pe asta îl vreau!”

După a 3-a răsfoire a meniului, am concluzionat că mi-e mult prea greu să iau o decizie – așa că m-am orientat după o singura întrebare:

Care este tratamentul prin care pot  să trăiesc, să experimentez cât mai bine conceptul Shinzo Spa?

La îndemnul Aurei, am ales chiar ritualul lor semnatura:

Shinzo Signature Ritual

L-am făcut în camera SAUNA, care are și o sauna finlandeza aromata – prin turnarea de uleiuri esențiale pe pietrele fierbinți.

Cu toate că incerc să profit ori de cate ori centrul Spa are și sauna astfel încât să se deschidă porii și pielea mea să absoarbă toate ingredientele de care am nevoie, de data aceasta, ajunsesem mai târziu decât îmi propusesem și n-am apucat să intru și în saună.

Am trecut direct la primul pas al ritualului: baia ceremonială a picioarelor

care se face înaintea fiecărei terapii Shinzo. Dacă citești despreSpa.ro știi deja că este specifică culturilor asiatice, pentru că oferă o experiență liniștitoare, care te ajută să te liniștești și să incepi să te relaxezi din primele clipe ale experienței spa.

Apa caldă și masajul tălpilor au ca efect o relaxarea musculară, reduc tensiunea și oboseala, si mai mult, se stimulează eliberarea de endorfine, ceea ce duce la o stare de spirit îmbunătățită și un sentiment de stare de bine generală.

Shinzo Signature Ritual, începe cu un puf de arome: citrice si ceai verde, susținute de note de baza lemnoase, îmbogățit cu rădăcina de ginseng cu care practic te introduce în mireasma ritualului.

Urmează un tratament exfoliant pentru corp

Cu toate că puteam alege oricare scrub, am mers pe varianta clasica a ritualului, cu scrub-ul Themae. Printre principalele ingrediente active ale scruburilor Themae sunt:

  • Complexul de 4 ceaiuri® – care este un antioxidant puternic ce luptă împotriva radicalilor liberi care distrug elastina și colagenul,
  • Semințele de chia care elimina celulele moarte prin exfoliere mecanica, pielea fiind sublimată, își recăpăta strălucirea și
  • Untul de Shea, un alt ingredient activ restructurant al barierei pielii ce oferă confort și hidratare pielii.

Soleil des Thes Granita Body Scrub de la Themae exfoliază delicat și regenerează pielea. Are o textura de granit zaharat care se transformă la contactul cu apa ca într-un voal de lapte.

Pielea mi-a rămas catifelata, mătăsoasa și parca rafinată, iar eu inspiram aroma cât de adânc puteam.

După un dus scurt, fără săpun ca să nu distrug efectul ingredientelor, m-am intors pe pat pentru masajul semnatura Shinzo.

Masajul semnatura Shinzo

Este un masaj atipic și profund care combină tehnici din 3 culturi: China, Malaezia, India. A fost conceput sa elimine oboseala și tensiunile zilnice, este centrat pe energie și acordă o atenție deosebită centrului emoțiilor.

Ca să reechilibreze energiile, mișcările sunt precise și susținute. Terapeutul se concentrează pe părțile tensionate ale corpului, pe care le lucrează prin masaj chinezesc.

Dar pe langa tehnicile de masaj și combinația lor, ce mi-a atras atenția și nu reușeam să-mi dau seama ce este, a fost un obiect de lemn, care se folosește pentru musculatura spatelui.  Și a fost exact ceea ce avea spatele meu nevoie!

Momentul care mi s-a părut fascinant a fost masajul indian cu bolul Kansu

M-am trezit de-odată dintr-o stare de relaxare profundă în care intrasem, tocmai pentru că mi-am dat seama că se întâmplă ceva ce n-am mai trăit până acum.

Simțeam ceva rotund, ca un bol pe una din tălpi, obiect cu care îmi făcea masaj. Am realizat că fusesem într-o stare de meditație și m-am intrebat de cât timp stau așa. Atunci am vrut să o întreb pe Dwiency, terapeuta, ce face, cu ce face masaj, dar a fost peste puterile mele. Așa că m-am hotărât să mă bucur pur și simplu de acest moment unic, pe care nu l-am mai trăit până acum, și să intreb la final despre bol și cum am ajuns în starea de somn vag conștient.

Bolul Kansu este format dintr-un aliaj alcătuit din 5 metale. Fiecare componentă a aliajului bolului acționează diferit asupra corpului. Pentru ca se aplica pe punctele reflexogene ale picioarelor, bolul Kansu activează circulația corectă a energiei vitale în tot corpul, atenuează nervozitatea, anxietatea și calmează furia.

Manevrele de masaj al picioarelor cu Kansu Bowl se fac cu o tehnică inspirată din India. Reechilibrează energiile și elimină oboseala din corp și minte.

Ulterior am inteles ca acest tratament aduce tuturor clienților, nu numai mie 😊,  o stare de meditație pasivă – ritmul cerebral al valului alfa – în care psihicul se relaxează și corpul intră în modul de refacere.

Pentru că este un ritual complet de îngrijire, Shinzo Signature Ritual a continuat cu un tratament facial de curățare și iluminare a tenului

Facialul începe cu o curățare blândă, un scrub care combină eficacitatea acizilor florali cu micronizarea fină, pudră de bambus și cireșe, urmat de o mască de strălucire/anti-poluare.

În cele din urmă, mi-a făcut și un masaj relaxant pentru brațe cu balsam ultra-topit, moment minunat, pe care l-am savurat din plin. Pielea a rămas luminoasă, radiantă si hidratată.

Cu toate că mă grăbeam sa-l iau pe Edi de la scoală, nu reușeam să plec de la Shinzo, simțeam că mai am nevoie sa stau. Adevărul este că un ceai ar fi fost exact ceea ce trebuia. Îl băusem în prima vizita, Dwiency mi-a propus sa rămân să trăiesc experiența completa și îmi pare nespus de rău ca n-am reusit. Dar chiar si fara ceaiul de la final, am plecat învălurita într-o liniște și o stare de relaxare greu de descris în cuvinte.

Multumesc Ionela, recepționer Shinzo Spa, care m-a ajutat cu filmarile, fotografiile și multe informații valoroase!

Cu drag,

Ioana Marian

Fondator despreSpa.ro

Email: office@desprespa.ro
Experiența fascinantă a masajului indian cu bolul Kansu pe care am trăit-o la Shinzo Spa București
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Ioana Marian

Ioana Marian

Fondator despreSpa.ro

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *