/
/
Masaj Deep Tissue pentru eliberarea tensiunii

Masaj Deep Tissue pentru eliberarea tensiunii

Ultima actualizare în 19 Feb 2023
|
Masaj Deep Tissue

Masajul Deep Tissue (masajul in profunzime musculara) utilizeaza nenumarate manevre si tehnici ale masajului suedez, insa caracteristica de baza a acestui masaj o reprezinta presiunea extrem de intense aplicata in zonele cu tensiuni musculare cronice.

In cadrul unei sesiuni “deep tissue”, terapeutul se raporteaza tesuturilor musculare profunde, precum si fasciei musculare, denumita tesut conectiv. Prin presiuni repetate, de o anumite intensitate si grad de presiune aplicate, terapeutul relaxeaza tensiunile musculare cronice, raportandu-se contracturilor musculare severe, denumite generic “noduri” musculare.

Aceste noduri musculare pot fi cauzate de conditii de stres, diversi factori externi precum aerul conditionat sau alternarea aerului rece cu cel cald, in mod frecvent, postura deficitara sau exercitii musculare intense.

De asemenea, acumularile de toxine la nivel muscular, pot rezulta in aceste contracturi musculare, localizate cu precadere la nivelul trapezului mijlociu si superior, la nivelul musculaturii paravertebrale, intre omoplati. Aceste reziduuri organice trebuie drenate prin tehnici de masaj deep tissue si aromaterapie.

Masajul deep tissue este recomandat:

  • oricarei persoane care resimte tensiuni musculare accentuate, persistente;
  • persoanelor care sunt implicate in activitati fizice grele, sportivilor;
  • persoanelor care au suferit un prejudiciu fizic;
  • persoanelor mai putin active, care petrec mult timp in fata computerului, la birou.

Prin presiunile aplicate, deep tissue nu doar relaxeaza musculatura, ci restabileste circulatia sangvina deficitara, restabilirea unui flux sangvin si limfatic eficient relaxand musculatura in profunzime.

Masajul deep tissue este daca vreti, o alternativa (complementara) medicala la masajele terapeutice deja existente, fiind oferit de catre un terapeut specializat, terapia avand menirea de a actiona in profunzime musculara, inlaturand toate consecintele unui stil de viata caracterizat de stress si tensiune, generand si o revigorare emotionala. Putem percepe astfel terapia prin masaj deep tissue ca pe o alternative a detoxifierii emotionale.

Prin masajul deep tissue se combat starile de amorteala sau oboseala acuta si cronica, afectiunile cronice ale musculaturii spatelui, gatului, bazinului, umerilor.

Precum  si o serie de disfunctii posturale (generate de socuri, accidente, operatii, recuperare inadecvata dupa accidente si operatii).

Oferita ca terapie de sine statatoare, pentru afectiuni specific ca cele enumerate mai sus, deep tissue poate fi oferit si ca masaj general, raportandu-ne unui organism sanatos, dar care pentru a-si pastra tonusul si elasticitatea necesita presiuni ferme. Masajul deep tissue, un masaj terapeutic prin definitie, poate fi asimilat deci ca un masaj de relaxare, daca urmare unei sesiuni, subiectul se simte energizat, revigorat, relaxat.

Deep Tissue imbraca forme variate de masaj, imbinand principii ale masajului lomi lomipresopuncturamasaj californian si masaj suedez, fiecare terapeut alegandu-si forma finala de exprimare, asemenea unui artist.

O sedinta de masaj deep tissue urmareste mai multe etape. Mai intai, terapeutul ia contact cu pacientul si incearca sa creeze un canal de comunicare, construind o relatie de incredere. In urma acestei etape se realizeaza istoricul sanatatii pacientului.

Terapeutul va explica apoi tehnicile folosite pe durata terapiei, formele de masaj, precum si presiunea pe care acesta o va aplica, diferita  de oricare gen de masaj terapeutic.

In masajul deep tissue, terapeutul trebuie sa gaseasca modalitatea ideala de a creste presiunea pana la un punct maxim acceptabil, iar presiunea trebuie mentinuta constanta pe durata desfasurarii terapiei.

O abordare corecta si explicatiile generoase ale terapeutului vor avea menirea de a crea o relatie stransa, bazata pe incredere si respect reciproc intre terapeut si pacient.

Dupa etapele de introducere, terapeutul executa manevre cu degetele si policele, pumnii, antebratele si coatele, utilizand si forme de stretching si gimnastica pasiva in 20% din durata terapiei.

Masajul zonei cervicale iti confera o relaxare musculara totala. Asupra acestei zone se excuta forme de netezire cu pumnii, palmele, antebratele, precum si frictiuni asupra muschilor trapezului si ai zonei cervicale.

Un masaj usor al scalpului incheie o sesiune intensa de masaj deep tissue, conferind astfel terapiei o semnatura spa.

Andrei Claudiu Simion

Specialist masaj

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *