/
/
Masajul de relaxare – intre terapie si stare de bine

Masajul de relaxare - intre terapie si stare de bine

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Masajul de relaxare - intre terapie si stare de bine
Masajul de relaxare – intre terapie si stare de bine

“Simtul cel mai important al corpului nostru, este simtul tactil. Simtim, iubim si uram, ne iritam si ne emotionam grazie receptorilor tactili din piele.” J. Lionel Tayler (1921).

Putem afirma fara urma de dubiu ca pielea este sistemul nervos extern al organismului.

Masajul de relaxare este caracterizat prin folosirea unor miscari lente si invaluitoare, care exercita presiuni mai mult sau mai putin profunde, dar oricum ritmice si fluide.

Cea mai importanta functie a masajului este reactivarea energiilor. Vorbim de acea energie care curge in interiorul nostru si cu care este posibil sa interactionam. Putem sa o stimulam, sa o facem sa curga, sa o drenam, sa o facem sa urce si sa coboare din cap pana in picioare …. in acest fel corpul se detaseaza de grijile zilnice si se bucura de relaxare totala.

Cuvantul de ordine este blandetea – terapeutul trebuie sa se lase ghidat de maini si sa se armonizeze cu respiratia celui care primeste masajul

Acest tip de masaj ajuta la combaterea stresului si anxietatii, fenomene foarte difuze, care au repercusiuni negative nu numai asupra corpului dar si asupra mintii. O persoana stresata si anxioasa tinde sa incordeze inconstient diferite parti ale corpului: gatul, spatele, abdomenul cauzand dureri si contracturi fie musculare, fie articulare, sau la nivelul oraganelor interne.

Contraindicatiile masahjelor de relaxare:

– stari febrile
– boli cardiovasculare
– boli infectioase
– imediat dupa mese copioase
cancer
– hipertensiune/hipotensiune.

Masajul de relaxare corect executat, cu ajutorul uleiurilor usor parfumate, ajuta la reducerea contracturilor musculare si articulare, reduce durerile, senzatia de oboseala, elimina tensiunile, de aici si senzatia de corp usor, care aproape pluteste dupa o ora de relaxare completa.

La Belle Maison Spa folosim uleiuri esentiale de lavanda, portocala, verbina, geranium, menta, lemongrass, toate alese cu mare grija si cel mai important, presate la rece.

Va recomandam cu caldura masajul nostru de relaxare “Parfum de liniste” ori de cate ori simtiti nevoia de a va regasi starea de bine si optimismul!

Uleiul de lavanda este cunoscut pentru proprietatile lui anti-inflamatorii, antifungice, antidepresive, antiseptice, antibacteriene si antimicrobiene. Folosita din cele mai vechi timpuri datorita proprietatilor sale tamaduitoare, planta de lavanda reprezinta una dintre cele mai utilizate plante in tratamentele naturiste, ceea ce-l face un tonic excelent pentru nervi.

Uleiul de portocala este de mare ajutor in situatii de insomnie, iritabilitate, tensiune nervosa, stres, stari de disconfort psihic, frigiditate, agitatie psihomotorie

Uleiul de verbina este recunoscut ca echilibrant al psihicului si al sistemului nervos, fiind recunoscut si pentru efectele sale afrodisiace.

Uleiul de geranium are urmatoarele proprietai terapeutice: astringent, hemostatic, cicatrizant, citofilactic, diuretic, deodorant, hemostatic, tonic, vermifug si vindeca ranile.

Uleiul de menta are proprietati analgezice, antiseptice, antispasmodice, digestive, expectorante, tonic nervos. Din punct de vedere psihologic ajuta la concentrarea atentiei.

Uleiul de lemongrass: folosit din cele mai vechi timpuri, uleiul de lemongrass a fost intrebuintat in aromaterapie, parfumuri si deodorante si se numara printre primele 10 uleiuri esentiale vandute in lume. Acest ulei esential, combate oboseala fizica si psihica si are un puternic efect calmant la nivelul sistemului nervos. Cu un miros placut, de lamaie, uleiul de lemongrass poate fi un ajutor de incredere pentru cei ce doresc sa elimine simptomele asociate stresului, precum durerile de cap, anxietatea sau scaderea puterii de concentrare.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *