/
/
Masajul cu roci vulcanice

Masajul cu roci vulcanice

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Masajul cu roci vulcanice
Masajul cu roci vulcanice

Masajul cu roci vulcanice se numara printre cele mai la cunoscute si apreciate terapii prin masaj practicate in clinici, centre de infrumusetare si masaj, centre SPA din intreaga lume, în special datorita efectelor deosebite obtinute.
Masajul cu roci vulcanice, denumit impropriu masaj cu pietre calde (Hot Stone Massage) este una dintre tehnicile terapeutice foarte vechi utilizate in relaxare, echilibrare energetica si detoxifiere. Fiind cunoscuta in clinici de specialitate sub denumirea stiintifica de Terapie Geotermala.

In opinia mea, masajul cu roci vulcanice este o terapie spa signature nu numai prin protocolul urmat, ci si prin elementele care o compun: apa, piatra, miresmele imbietoare ale uleiurilor aromate, precum si caldura generata de roci.
Spa defineste un concept de curatare fizica si spirituala prin terapii cu apa, conform dictonului “Sanitas per Aquam”, masajul cu roci vulcanice fiind definitoriu pentru aceasta filosofie straveche.

Masajul cu pietre calde a fost inventat la inceputul anilor ‘90 de catre Mary Hannigan.

Aceasta terapeuta originara din Tucson, Arizona si-a inregistrat stilul sau particular sub marca LaStone Therapy, dar majoritatea SPA-urilor si a terapeutilor din lumea intreaga ofera aceasta terapie intr-o viziune proprie.
Terapia cu roci vulcanice calde se bazeaza pe faptul ca pe corpul uman exista anumite canale energetice numite meridiane si a unor centri energetici numiti chakre. Cele 7 chakre principale se gasesc pe linia mediana a corpului, de-a lungul coloanei vertebrale si sunt conectate cu anumite organe si functii ale corpului. Astfel, unul din conceptele definitorii ale acestei terapii este acela al asezarii pietrelor incalzite, in aceste sapte puncte energetice.

Conform tehnicii „LaStone”, masajul cu roci vulcanice calde se efectueaza centripet

…de la periferie catre centru, asemenea masajului suedez clasic. Dupa o prealabila incalzire a zonei afectate, folosind piatre netede, adaptate zonei unde se efectueaza masajul. Pentru spate si membre se folosesc pietre rotunde. În timp ce pentru gat si coloana cervicala se folosesc pietre mai fine, de dimensiuni reduse.
La fel de bine, se executa un masaj facial, de data aceasta pietrele vulcanice fiind de dimensiuni foarte reduse. Pentru tratamentele faciale, se utilizeaza pietre reci. Efectul acestora asupra tesutului epitelial fiind acela de vasoconstrictie, protejand si tonifiind capilarele sangvine.
Pregatirea sesiunii terapeutice consta in sterilizarea rocilor vulcanice (cel mai adesea fiind 54 la numar) si incalzirea acestora in cuve special destinate, la temperaturi cuprinse intre 40 – 50 de grade Celsius.

Masajul cu pietre calde combina mai multe terapii cum ar fi: aromaterapia, termoterapia (terapia geotermala) sau cristaloterapia prin folosirea anumitor cristale si pietre semipretioase.

In timpul masajului, terapeutul utilizeaza tehnici specifice masajului suedez, manevrele de effleurage, frictiune si vibratie fiind cele mai uzitate.
Pietrele bazaltice avand un nivel ridicat de fier si magneziu, acumuleaza astfel mai multa caldura pe care o disperseaza intr-un timp mai indelungat. Pietrele lucreaza acolo unde corpul are nevoie. Daca intr-o anumita zona pietrele pierd mai repede caldura, inseamna ca in acea zona exista un dezechilibru.

Iar cand organismul incepe sa functioneze normal temperatura constanta a pietrelor creste circulatia sanguina, nutritia si procesele metabolice la nivel celular. Cand circulatia sangelui prin piele creste, creste si procesul de detoxifiere al ficatului si rinichilor aceasta generand echilibru in organism.

Terapeutul poate aseza de-a lungul sirei spinarii pietre incalzite, in palmele ori intre degetele de la picioare in scopul imbunatatii fluxul energetic in corp. Stimuleaza astfel circulatia sangvina si limfatica in organism, capacitatea de regenerare a organismului. Precum si refacerea dupa efort sau accidente.
Masajul cu roci vulcanice incalzeste pielea permitand astfel o mai buna absorbitie a uleiului folosit in decursul terapiilor.
Masajul  poate fi aplicat unei singure parti a trupului. Sau poate fi aplicat intregului organism. Putand grabi vindecarea in afectiuni articulare sau in stari generate de stres si oboseala.

Masajul cu roci vulcanice și beneficiile acestuia

detoxifiere corporala prin eliminarea toxinelor  de la suprafata pielii si imbunatatirea activitatii sistemelor limfatic si sangvin;
– imbunatatirea afectiunilor osteo-articulare;
– diminuarea sau eliminarea durerilor acute sau cronice; 

– diminuarea spasmelor musculare;
– accelerarea asimilarii oxigenului la nivel celular si imbunatatirea ritmului metabolic;
– imbunatatirea activitatii rinichilor;
– ajuta la disparitia edemelor;
– aplicarea pietrelor calde in zona opusa (antagonista)  celei afectate, atrage fluxul de sange din zona afectata reducand tensiunea din acea zona.

Rocile vulcanice inmagazineaza o cantitate mai mare de energie benefica, ce o transmit in timpul masajului intregului corp, pana la nivel de celula prin meridiane energetice. Și astfel:

  • sunt neutralizate energiile negative acumulate in corp pe parcursul timpului,
  • se elimina dizarmoniile, stresul si
  • se reface echilibrul si armonia intregii fiinte.

Please, enjoy it!

Andrei Claudiu Simion
Specialist tehnici masaj, Consultant spa
Mobil: 0724.080.577

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *