Masajul cu bețe de bambus – Pentru asiatici, bambusul este o planta exceptionala care incarneaza linistea, alinarea si simplitatea. Supla si robusta, tija de bambus este un accesoriu de masaj excelent, pentru ca accentueaza puterea miscarilor efectuate de masoterapeut. O sedinta dureaza intre 30 de minute si o ora si poate fi efectuata singura sau in cuplu.
Mai profund decat un masaj traditional, masajul cu bete de bambus este originar din Africa si se realizaza cu ajutorul tijelor de bambus, de dimensiuni diferite. Betele de bambus sunt asemanatoare trestei, dar au o circumferinta mai mare. Ele sunt suple, dar robuste in acelasi timp, fapt ce permite masarea pielii cu ajutorul lor.
Betele de bambus sunt special netezite si au diverse dimensiuni pentru a putea fi folosite la masarea diferitelor parti ale corpului. Pentru masarea spatelui se utilizeaza un bat mare si doua medii, pentru picioare se folosesc doua bete mici, iar pentru fata doua bete foarte mici. Intre terapeut si client nu exista un contact direct, nefiind folosite mainele goale.
Masajul incepe astfel: zona masata este unsa mai intai cu ulei de bambus, acesta avand efect antivergeturi. Tehnica aplicata la acest tip de masaj este cea de rotire – alunecare a betelor de bambus prin miscari realizate din incheietura mainii. Terapeutul realizeaza si miscari de presiune care relaxeaza muschii si tonifica tesuturile pielii. Prin miscarile rulate, suprafata este drenata, iar toxinele sunt eliminate.
La acesta terapie sunt folosite 4 tipuri de bete de bambus. Bambusul solnita care unge pielea cu ulei, bambusul classic, de talie mica, destined muschii, iar cel fagot este alcatuit din bete mici legate intre ele ce au efectul de a stimula circulatia sangelui. Bambusul ploaie, elimina toxinele si relaxeaza muschii.
Ele produc senzatii variate, ce nu pot fi inlocuite de nicio alta terapie. Avand o textura si o duritate diferita, fiecare varietate de bambus folosita produce un efect specific asupra corpului.
Cu ajutorul bambusului-solnita sunt intinse si repartizate pe piele uleiul esential si crema cu ajutorul carora se va face masajul. Bambusul clasic este cel mai des folosit, din el se fac bete mici si medii ce relaxeaza tesuturile muscular si desfac nodurile de tensiune. De talie mica si foarte flexibil, bambusul clasic se se aplica pe toti muschii, luand forma corpului. Acest fel de bambusul este folosit imediat ce corpul a fost uns cu ulei.
Dupa ce muschii au fost destinsi, sunt folosite mai multe tije de bambus facute manunchi. Mai dense si mai putin suple decat bambusul folosit anterior, aceste tije au efect stimulant asupra circulatiei sangelui si favorizeaza irigarea tesuturilor, diminuand astfel celulita. Acest tip de bambus poarta numele de fagot.
Ale carui tije, rulate pe piele, emit sunete asemanatoare picaturilor de ploaie. Astfel, ai senzatia ca trupul iti este acoperit de stropi de ploaie, insa fara a fi udat.
Dupa o sedinta de masaj cu bete de bambus, trupul tau va fi plin de vitalitate, spre deosebire de masajul de relaxare care are doar efect detensionant. Fiind un material pe cat de flexibil, pe atat de ferm, dar usor, si usor manipulabil, tijele de bambus aduc multiple beneficii corpului. Cele mai mari sunt stimularea sistemului limfatic si a circulatiei sanguine. Bambusul ploaie are o actiune de eliminare a toxinelor si de combatere a stresului. Acest tip de masaj are numeroase efecte: anticelulitic, drenant, tonic, detoxifiant si energizant. Practicat cu regularitate, masajul cu bete de bambus subtiaza silueta, fluidifica circulatia sangelui si inlatura tensiunea la nivel cervical si lombar.
Stiai?
Bambusul este o planta decorativa, dar uneori se si mananca. Anumite specii de bambus produc o substanta care se recolteaza de la nodurile tijelor. Consumat regulat, ajuta la elasticitatea articulatiilor si la solidificarea oaselor.
Ti-am facut pofta de spa? Te putem programa intr-unul dintre centrele noastre spa partenere!
Explorator Wellness Virtual