/
/
Masajul Ayurvedic

Masajul Ayurvedic

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
masaj indian ayurveda dreamstime xxl 41015474 copie 300x225 1
Masajul Ayurvedic

„Ayur” = Viata, „Veda” = Stiinta

„Nu exista bariere. Dar daca tu crezi in bariere, atunci exista. Faptul ca tu crezi, le creeaza.” – Osho Rajneesh
Ayurveda este stiinta milenara pentru starea de bine a mintii, a corpului si a spiritului. Aceasta dateaza de acum 5000 de ani și are origine in India.
Ayurveda inseamna echilibrul energiilor interne, corectul raport intre micro-cosmosul uman si macro- cosmosul univers, formate impreuna din cele 5 elemente fundamentale (pamant, apa, foc, aer si spatiu).

Scopul principal al acestei terapii este acela de a restabili echilibrul dintre minte si corp asa cum sta marturie insasi traducerea din sanscrita: ayu inseamna viata, iar veda inseamna stiinta.
Traducerea cuvantului „ayurveda” inseamna „Stiinta vietii indelungate„, obiectiv care se poate realiza prin mentinerea echilibrului dintre minte si corp.

Cateva notiuni despre Medicina ayurvedica:

Ayurveda are o viziune holistica asupra omului si asupra bolilor: nu are in vedere boala in sens medical, ci incearca sa aduca persoana la un echilibru, a carui urmare este starea de sanatate.
Este important de subliniat ca orice om este unic si de nerepetat, deci tratamentul are in vedere persoana la 360 de grade:
  • cum traieste;
  • unde traieste;
  • cum doarme;
  • cum mananca;
  • de ce se inconjoara.
In India, medicina ayurvedica se practica mult mai mult fata de medicina traditionala, iar la nivel mondial este recunoscuta ca una dintre cele mai importante ramuri ale medicinei non conventionale. Evident ca poate fi practicata numai de persoane specializate. Filozofia ayurvedica presupune existenta a 3 dosha, energii, responsabile cu mecanismele vitale. La baza medicinei traditionale ayurvedice exista credinta ca orice individ este unic. Nu exista solutii universale, exista numai solutii specifice in functie de fiecare persoana in parte.

Ce este masajul ayurvedic:

Cel mai important concept in ayurveda este conceptul Tidosha:
• Vata, format din spatiu si aer;
• Pitta, format din foc si apa;
• Kapha, format din apa si pamant.
Sunt energii care structureaza universul persoanei și controleaza toate functiile biologice si psihologice ale corpului, ale mintii si ale constiintei.
Daca cei 3 dosha nu sunt in armonie se creeaza dezechilibre, care daca nu sunt corectate duc la formarea bolilor.

Dosha permite comunicarea intre minte si corp

De fiecare data cand se intampla ceva in mintea noastra, exista un eveniment corespondent in corp.
Masajul ayurvedic este un tratament al carui scop este acela de a imbunatatii circulatia fluidelor vitale pentu a mentine corpul si mintea sanatoase. Metoda ayurvedica are scopul de a echilibra centrii energetici ai organismului, producand o stare generala de bine in tot organismul.
La nivel psihic senzatia de relaxare si starea de bine previne stresul si starile anxioase.
Efectele benefice ale acestui masaj sunt: relaxarea musculara și reducerea obosealii si incordarii cauzata de starile de stres.
Masajul ayurvedic poate fi practicat cu uleiuri vegetale de susan, migdale, jojoba la care se pot adauga cateva picaturi de uleiuri esentiale, in functie de dosha predominant:
• pentru dosha Pitta se folosesc uleiuri usoare ca cel de orez sau cococs la care se poate adauga cateva picaturi de trandafir,menta sau lavanda
• pentru dosha Vata se poate folosi uleiul de ricin, germeni de grau sau susan la care se poate adauga cateva picaturi de salvie, rozmarin sau scortisoara
• pentru dosha Kapha se folosesc uleiuri usoare ca cel de migdale sau jojoba la care se pot adauga uleiuri esentiale de lamaie sau geranium.
Tipic pentru acest masaj sunt miscarile continue, cu presiuni intense si repetate. Miscarile sunt lente,relaxante si induc o stare de abandon total.
La Belle Maison Spa terapeutii nostrii recomanda cel putin 2 sedinte pe saptamana pentru echilibrarea energiilor vitale.
Va asteptam cu drag !

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *