/
/
Masajele, intre mit si adevar

Masajele, intre mit si adevar

22 May 2015
|
Masajele, intre mit si adevar
Masajele, intre mit si adevar

Mitul nr. 1: „cu cat te doare mai tare, cu atat este mai eficient”

Avand in vedere ca o singura sedinta de masaj te poate costa cat abonamen­tul la sala pe toata luna, este normal sa iti doresti sa vezi rezultate. Din pacate insa, multe persoane considera ca pre­zenta durerii intense este o confirma­re a faptului ca masajul functioneaza cu adevarat. De fapt, atunci cand rogi terapeutul sa insiste mai mult pe anu­mite zone, il faci sa tensioneze si mai mult niste muschi care cauta cu dis­perare … detensionarea.

Aminteste-ti de experimentele din timpul scolii in care trebuia sa combini amidonul cu apa. Cu cat amestecai mai mult, cu atat devenea mai tare substanta nou formata. Ei bine, cam asa se intampla si in cazul muschilor. Cu cat presiu­nea este mai mare, cu atat mai mult se incordeaza. Fenomenul se numeste tixotropie si inseamna, in termeni mai putin stiintifici, ca prea multa forta nu este benefica. Miscarile blande (dar nu neaparat lipsite de putere!) sunt mult mai eficiente.

Mitul nr. 2: „daca nu te simti tensio­nat, nu are rost sa mergi la masaj”

Din cauza faptului ca multi considera masajul o simpla forma de rasfat, se uita ca vizitele la terapeut reprezinta o conditie importanta pentru menti­nerea sanatatii. Daca astepti aparitia durerilor pana sa te programezi la o sedinta, organismului ii va fi mult mai greu sa isi revina decat daca ai fi mers constant la masaj si ai fi lucrat la flexi­bilizarea corpului.

Considera mersul la masaj un gest preventiv si totodata o parte esentiala a unui stil de viata sa­natos. Te intrebi cat de des ar trebui sa mergi? Ei bine, nu exista o regula. In cazul in care nu suferi de nicio proble­ma acuta, o data la cateva saptamani ar trebui sa fie un interval sanatos. Nu uita ca masajul – asa cum spunea si Hippocrates – ajuta organismul sa se vindece de la sine! Atentie: in timpul masajului, se elibereaza radicalii liberi din punctele de presiune. Iar pentru ca sistemul imunitar va lupta cu toxi­nele proaspat iesite din organism, este normal daca a doua zi dupa sedinta de masaj te simti usor obosit!

Mitul nr. 3: „trebuie sa fie liniste tota­la in timpul masajului”

Chiar daca vei inchide ochii si vei dori sa te relaxezi total, nu este nimic gresit in a discuta cu terapeutul tau. O conditie esentiala pentru un masaj excelent este comunicarea. Stabiliti impreuna un grad de presiune con­fortabil pentru tine si nu ezita sa oferi constant feedback! 

Autor: Smaranda Maria Paslaru

Terapeut si Trainer in Masaj 

Articolul a fost publicat in Revista SPA & Wellness – editia Februarie 2015

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare