/
/
Masaje faciale – beneficii, indicații și contraindicații

Masaje faciale - beneficii, indicații și contraindicații

Ultima actualizare în 19 Feb 2023
|
Masaje faciale
Masaje faciale – sursă de frumusețe și tinerețe

Masajul facial. Fața are multi muschi, fiind astfel una dintre cele mai stresate parti ale corpului. Pe langa stress, muschii fetei sunt solicitati si prin mimica, incruntari si grimase. Aceste tensiuni se acumuleaza odata cu trecerea timpului, ducand la formarea ridurilor si pliurilor care ne fac sa parem mai batrane decat suntem. Fruntea creata, colturile gurii cazute, pleoapele lasate si pielea uscata si obosita sunt semne ale stresului si ale tensiunii faciale.

Masajul facial pentru prevenirea ridurilor

Din fericire, sunt multe moduri placute si relaxante de a contracara cateva dintre aceste efecte, fara a recurge la chirurgia estetica sau la produse cosmetice exorbitant de scumpe. Printre aceste metode se numara si masajul facial, excercitiile de intindere si alte solutii simple si naturale.

Masajul facial este unul dintre cele mai apreciate masaje deoarece ne elibereaza de o mare parte din stresul acumulat de corpul nostru. Efectele masajului facial sunt imediate si extrem de vizibile. Actiunea uleiurilor folosite in combinatie cu masajul si stimularea punctelor reflexogene are un efect rapid, redandu-i fetei vitalitatea, stralucirea si luminozitatea si imbunatatindu-i tonusul.

Masaje faciale – beneficii la care te poti astepta:

Repetat cu regularitate, masajul facial poate ajuta:

  • la incetinirea procesului de imbatranire,
  • la tonifierea muschilor faciali si
  • la ameliorarea aspectului general al pielii, prin stimularea circulatiei.
  • Prin masaj, celulele pielii sunt mai bine oxigenate, iar toxinele sunt eliminate. Pentru ca suprafata pielii gazduieste un numar mare de receptori nervosi, masajul facial este foarte eficient si pentru a-i transmite creierului semnale de destindere, fapt ce favorizeaza relaxarea intregului corp.

Masajul facial este unul dintre tratamentele spa extreme de agreabile la care apeleaza multe femei, dar si multi barbati. Daca nu ai timp sa beneficiezi de un masaj corporal, unul facial este o alegere buna, deoarece, desi dureaza putin (15 – 20 de minute), are un efect miraculos de intinerire.

Drenaj limfatic facial

Multi terapeuti sunt de parere ca durata este elementul cel mai important al unui masaj facial. Un terapeut poate masa timp de 20 de minute, concentrandu-se asupra punctelor reflexogene. Astfel masajul imbunatateste drenajul limfatic. Limfa este un lichid produs de glande, dar spre deosebire de sange, limfa nu beneficiaza de o pompa – inima, ci se bazeaza pe activitatea musculara pentru a se deplasa in interiorul corpului. Din cauza structurii osoase a fetei, limfa se poate bloca, antrenand o privire obosita si chiar pete pe fata. Toate aceste probleme pot fi eliminate cu ajutorul masajului facial.

Masajul facial este precedat de demachiere si urmat de aplicarea unui tonic facial pentru fermitate care revitalizeaza pielea. In timpul masajului, terapeutul efectueaza miscari circulare, in sensul circulatiei sangelui si a limfei, adica de jos in sus. Se maseaza atat obrajii, cat si fruntea, pleoapele, barbia, buzele si nasul. Exista mai multe tehnici de masaj facial, pe langa miscarile circulare, masajul ciupit, framantat, painotat, tapotat, frictionat si mangaietor.

Uleiuri pentru masaje faciale

Desi fata poate fi masata pe uscat, este indicata folosirea uleiurilor de masaj deoarece hidrateaza pielea si perminte degetelor sa alunece mai bine. In functie de tipul de piele al fiecaruia, exista mai multe variante de uleiuri ce pot fi folosite in timpul unui masaj facial. Uleiul de trandafir este recomandat pentru efectul si aroma sa deosebit de relaxanta. Uleiul din germeni de grau este foarte hranitor, fiind bogat in vitamina E. Uleiul de migdale, cel de caise si cel de jojoba sunt si ele indicate, pielea absorbindu-le cu usurinta. Masajul facial este precedat de aplicarea unei creme hidratante atunci cand pielea este foarte uscata.

Produse recomandate pentru masaje faciale:

Ten uscat si cu tendinta de imbatranire – este recomandata folosirea uleiurilor din germeni de caise, avocado, nuci de macadamia si germeni de grau.

Ten normal – ulei de migdale dulci, de seminte de floarea soarelui si susan. Uleiul de masline este o alta obtiune, dar este un ulei vegetal cu o textura consistent. Și de aceea, poate fi amestecat cu un ulei de masaj mai subtire care sa il fluidizeze.

Ten gras – ulei de nuci, sambure de piersica sau ulei de hypericum. Acesta din urma trebuie amestecat cu un alt ulei.

Dupa masaj, in general se aplica si o masca faciala ce se lasa sa actioneze timp de 10-15 minute. Apoi este indepartata cu un prosop inmuiat in apa calda.

Masajele faciale, ca si tratamentele faciale, sunt oferite toate centrele SPA, dar poate diferi tehnica aleasa si durata. Daca ai vreo preferinta anume (de exemplu, daca doresti sa mergi in pauza de pranz si sa te si intorci in 30 minute inapoi), te sfatuim sa suni inainte si sa intrebi toate detaliile (durata, tip de masaj, daca e inclus intr-un pachet sau nu etc.).

Masaje faciale – contraindicatii:

Masajul facial nu poate fi efectuat in urmatoarele cazuri:

  • sarcina,
  • epilepsie,
  • diabet zaharat,
  • boli dermatologice
  • afectiuni maligne (cel putin 3 luni de la operație), 
  • operatie de tiroida (cel putin 6 luni de la operație)
  • răni deschise,
  • leziuni la nivelul pielii,
  • sensibilitate accentuata sau acnee infectioasa. 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *