Pe langa indemnanarea terapeutului si ambianta relaxanta, exista cateva accesorii care transforma tratamentele spa in experiente de neuitat. Menirea articolului de fata este sa iti prezinte cateva din cele mai inedite terapii cu „spaccesorii” – de la echilibrantul masaj cu pietre vulcanice pana la exoticul masaj cu scoici calde.
Este o forma de masaj relativ noua in intreaga lume, dar proprietatile speciale ale scoicilor il fac sa aiba un real impact. Scoicile sunt elemente naturale, atent culese de pe tarmurile filipineze, urmand ca ele sa fie slefuite manual. Aplicarea lor pe pielea ofera senzatii de neuitat! Inaintea inceperii terapiei, se introduce, printr-un orificiu special creat pe una dintre fetele scoicilor, un mix de minerale combinat cu o suspensie de apa marina din oceanul Pacific. Asemenea acestui amestec mineral, scoicile provin din oceanul Pacific, intreg ritualul generand o reactie de supraincalzire ce se mentine aproximativ cincizeci de minute. Asadar, „Lava Shells” reprezinta primul accesoriu terapeutic cu sistem propriu de incalzire.
Terapia cu scoici calde imbina forme diverse de masaj, printre care masajul thailandez Pantai Luar, masajul cu roci vulcanice La Stone sau masajul relaxo-terapeutic Andrews. Masajul cu scoici calde poate fi oferite fie ca terapie de sine statatoare, fie ca parte integranta a unui ritual mai mare. In functie de complexitatea terapiei, aceasta poate dura intre 60 si 120 de minute.
Aparut in Asia in urma cu aproximativ doua mii de ani, masajul cu bete de bambus a cunoscut o infloritoare evolutie de-a lungul trecerii timpului. Utilizat prima oara de catre terapeutii chinezi, el a fost preluat curand de catre tarile vecine (Vietnam, Cambodgia, Thailanda, Bali), pentru ca la inceputul secolului douazeci sa patrunda in Occident, unde, prin prisma caracteristicilor sale unice si proprietatilor curative, a devenit foarte apreciat. In plus, masajul cu bete de bambus reprezinta o terapie ale carei rezultate se fac simtite chiar dupa primele sedinte. In cultura asiatica, bambusul simbolizeaza energia vitala yang, caldura, longevitatea si fertilitatea.
Masajul cu bete de bambus relaxeaza tesuturile musculare intinse, activeaza metabolismul celular, respectiv metabolismul muscular, scade rigiditatea musculara prin cresterea ratei de eliberare a acidului lactic si a absorbtiei acestuia de catre muschi, stimuleaza circulatia limfatica si sangvina eliminand toxinele din organism si, asemenea unui masaj de drenaj limfatic, reda relaxarea organismului si starea generala de bine. Terapia cu bete de bambus reprezinta o insumare a unor tratamente precum drenajul limfatic, presopunctura si masajul clasic, suedez. Dupa aparitia sa in Occident, s-a practicat adesea un mix intre masajul cu bete de bambus si diverse forme ale masajului californian, deep-tissue sau reflexoterapia. Durata unei sesiuni terapeutice poate varia de la 60 la 120 minute.
Pentru a citi continuare articolului (despre Masajul cu Pietre Vulcanice, Pantai Luar, Sabai Stone by Pevonica Botanica, Pinda Sveda si terapia cu pietre de jad), va rugam sa accesati revista SPA & Wellness Romania nr. 1, aici: https://issuu.com/desprespa/docs/spa-wellness-digital_copy
Autor: Andrei Claudiu Simion
Explorator Wellness Virtual