/
/
Masaj tibetan

Masaj tibetan

Ultima actualizare în 04 May 2023
|
Masaj tibetan
Young woman having oil Ayurveda spa treatment.

Masaj tibetan – Toata puterea purificatoare si revigoranta a sarii de mare se combina cu o caldura magnetica si cu energia uleiurilor esentiale intr-o experienta unica – masajul tibetan. Acest masaj se bazeaza pe principiile credintei budiste.

Masajul Tibetan cu saculeti calzi se realizeaza cu ajutorul unei boccelute de tifon care contine un amestec Tibetan, realizat din sare din Marea Moarta si piatra de Himalaya. Saculetul este incalzit intr-o combinatie de uleiuri esentiale fierbinti. Uleiul dominat este cel de migdale dulci. Mai sunt folosite: uleiul de lavanda, de mosc alb si de muscata.
 

Masaj tibetan – origini

 
La inceput, masajul tibetan reducea si vindeca durerea prin presiunile exersate cu ajutorul palmei sau al cotului. Acest tip de masaj a fost descris pentru prima oara pe peretii unei grote, fiind explicata fiecare etapa: ungerea cu ulei, preparea saculetilor etc. masajul Tibetan este unul original, fiind adesea comparat cu cel ayurvedic. La inceput, acest masaj a fost practicat de femei pentru copii lor, insa in timp a evoluat, devenind azi unul dintre cele mai apreciate tipuri de masaj. Esential de stiut este ca masajul tibetan se bazeaza pe principiul energiilor, scopul lui fiind armonizarea energiilor corpului. El are insa si un efect purifiant si exfoliant.
 
In timpul sedintei, terapeutul plimba bocceluta cu sare pe corpul pacientului, folosind miscari specifice. Fiecare bocceluta, incalzita in prealabil in ulei esential, este plasata pe anumite puncte reflexe ale corpului. Caldura saculetului amplifica efectul benefic al sarii de mare si pe cel al uleiurilor esentiale.
 
O sedinta de masaj Tibetan te va face sa beneficiezi de o reechilibrare energetica, purifiere si exfoliere a pielii, o mai buna drenare a sangelui si limfei, precum si o piele fina si catifelata. De asemenea, masajul Tibetan este deosebit de relaxant, alungand stresul. Uleiul esential si caldura au si efectul de a ajuta organismul sa elimine mai usor toxinele. Actionand asupra punctelor reflexe ale organismului, masajul tibetan permite regasirea unui echilibru perfect la nivel fizic, psihic si emotional. Acest masaj este excelent in atenuarea durerilor articulare si musculare.
 
Ti-am facut pofta de spaTe putem programa intr-unul dintre centrele noastre spa partenere!

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *