/
/
Masaj pentru gravide

Masaj pentru gravide

05 Feb 2017
|
Masaj pentru gravide
healthy pregnant woman doing yoga in nature outdoors

Masaj pentru gravide. Sarcina este cea mai frumoasa perioada din viata unei femei!

Inainte de a vorbi despre masajul dedicat viitoarelor mamici, este foarte important de evidentiat un singur aspect: in primele 3 luni de sarcina nu se recomanda efectuarea nici unui tratament corporal.

Un alt lucru foarte important de avut in vedere este faptul ca in timpul sarcinii nu trebuie sa se utilizeze uleiurile esentiale, deoarece pot ajunge cu usurinta in sistemul sanguin si implicit la fat.

Perioada sarcinii este caracterizata prin schimbari fizice si emotionale ale mamei. Pe langa cresterea in greutate si modificarea nivelului de hormoni, acestea cauzeaza si alte neplaceri, cum ar fi: migrenele, tensiune musculara sau probleme de contractie. Pentru a combate aceste probleme a fost creat masajul pentru gravide.

Spre deosebire de alte tipuri de masaj, masajul pentru gravide trebuie sa fie bland, delicat si sa induca o stare de relaxare profunda. Pe durata acestei terapii este important ca miscarile terapeutului sa fie lente si fara presiuni intense. Pentru aceasta, este recomandat sa intrebe viitoarea mamica care este intensitatea presiunii pe care o suporta in timpul masajului.

Beneficiile si avantajele masajului pentru gravide:

•ajuta la relaxarea fizica, emotionala si psihologica;
•inlatura senzatia de picioare grele si stimuleaza circulatia limfatica si sanguina;
•inlaturarea durerilor de spate sau de picioare;
•imbunatatirea calitatii somnului;
•scade nivelul de noradrenalina, un hormon responsabil cu stresul;
•scade retentia de lichide (prin activarea sistemului limfatic).

In ceea ce priveste produsele folosite pentru masaj, sunt recomandate lotiunile neutre, fara parfum, ce nu contin ingrediente cu contraidicatii pentru sarcina, cum ar fi uleiurile esentiale.

Terapeutele Belle Maison Spa recomanda cu mare caldura uleiul natural de cocos, care este un excelent elasticizant pentru piele.

Incurajam viitoarele mamici sa incerce acest rasfat ori de cate ori simt nevoia de a petrece cateva momente de liniste si relaxare!

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *