/
/
Masaj indian

Masaj indian

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Masaj indian
Masaj indian

Masaj indian – Originile masajului indian

Pentru vechii indieni corpul reprezinta unealta sufletului. In filozofia tantrica a nu iti ingriji corespunzator corpul inseamna a fi cu un pas mai departe de perfectiune morala si fericire.

Se considera ca masajul are origine sacra – la unele popoare manevrele sunt insotite de gesturi cu semnificatii ritualice. Popoarele cu traditie in aceasta arta foloseau masajul ca tratament de recuperare a razboinicilor, prin urmare efectele terapeutice ale masajului sunt cunoscute de cel putin 2000 de ani.

Masajul Indian este una dintre cele mai vechi si populare practici ayurvedice, scopul sau final fiind reechilibrarea organismului. Astazi, acest masaj este practicat la scara larga si adaptat terapiilor moderne, pastrand insa la baza principii si miscari traditionale.

Tehnica masajului Indian

Masajul Indian consta in frictiuni liniare, curbe si spiralate, executate cu varful degetelor. Sensul miscarilor este intotdeauna ascendent, spre inima. Masajul stimuleaza sau calmeaza, in functie de ritmul si profunzimea masajului. Pielea este unsa cu ulei de mustar (recomandat celor cu stari de oboseala), masline sau sesam negru, esente care pe langa efectele terapeutice constituie ingredientele ideale pentru o experienta cu parfum de Orient. Ritmul miscarilor este regulat si ajuta la eliminarea blocajelor.

La inceput, tehnica masajului indian propriu-zis se adresa doar zonei capului. In mod traditional era folosit de catre femeile indiene ca o metoda de a isi pastra podoaba capilara. Astazi, aceeasi tehnica s-a extins pentru rasfatul intregului corp.

Tipuri de masaj indian

Exista si alte cateva variante de masaj Indian, printre care de amintit masajul de tip Chavutti Thirumal (un masaj adresat intregului corp, in care terapeutul se foloseste de talpile goale pentru a aplica diferite presiuni; cu notabile efecte de remediere a problemelor spatelui); masajul Ayurvedic (un masaj care se personalizeaza fiecarui pacient, imbunatateste starea generala de sanatate si reechilibreaza energiile).

Oricine – indiferent de varsta se poate bucura de un astfel de masaj, existand chiar si o varianta adresata micutilor sub un an, numita Shantala.

Efectele masajului indian

Preocupati fiind de mentinerea sanatatii, cu totii suntem constienti de relatia dintre stres si boala. Desi foarte placut in general, masajul Indian poate deveni usor dureros in anumite puncte ale corpului mai tensionate. Se doreste reactivarea eficienta a propriilor mecanisme de autorefacere si aparare, de care dispune organsimul in mod natural. Practicat regulat, acest masaj ajuta la eliminarea toxinelor si reducerea tensiunii musculare. Efectele sale benefice au ecou si in plan emotional, masajul fiind recunocut pentru inducerea unei stari mentale pozitive, micsorarea anxietatii si depresiei, eliberarea emotiilor reprimate.

Partea buna este ca va puteti bucura de efectele masajului Indian oricand – recomandam un automasaj de 10 minute pentru scalp, gat si umeri (numit si Champissage); urmat de inca zece minute de relaxare. Este un masaj pe care il puteti face cu usurinta si la birou, pentru a va detonsiona rapid. Folositi varfurile degetelor pentru a face miscari circulare si ferme, cu scopul de a debloca fluxul energetic.

Recomandam acest masaj tuturor celor care stiu ca mereu putem face ceva in plus pentru sanatate, dar si celor care vor sa se bucure din cand in cand de putin exotism.

Ti-am facut pofta de spaTe putem programa intr-unul dintre centrele noastre spa partenere!

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *