/
/
Masaj cu ulei de cocos

Masaj cu ulei de cocos

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Masaj cu ulei cocos

Masaj cu ulei de cocos – Masajul este un instrument minunat ce vă poate ajuta să aveți grijă atât de sănătatea dumneavoastră, cât și de starea de bine. Partea frumoasă este că acum vă puteți bucura de un masaj nu doar la spa, ci și la serviciu sau la clinicile de specialitate. 

Beneficiile masajului

Masajul este atribuit, în general, medicinei complementare și holistice. Este din ce în ce mai des recomandat de către cadrele medicale specializate pentru diverse afecțiuni cu care se confruntă cei mai mulți dintre noi în societatea modernă.

Studiile privind beneficiile masajului demonstrează că este un tratament eficient pentru reducerea stresului, durerii și a tensiunii musculare. În funcție de uleiul de masaj utilizat, masajul poate ajuta, de asemenea, la revitalizarea celulelor pielii, făcând-o mai moale și mai fină. Dar rezultatele nu se opresc aici! Masajul este extrem de util și în cazul tulburărilor digestive, insomniilor cauzate de stres, durerilor de cap, sindromului miofascial și fibromialgiei, iar lista poate continua.

Dincolo de beneficiile pentru anumite afecțiuni sau boli specifice, oamenii se bucură de masaj și pentru stareade relaxare, confort și liniște.

Uleiul de masaj joacă un rol esențial în eficacitatea masajului. Unele uleiuri sunt mai potrivite decât altele datorită modului în care interacționează cu pielea noastră. În ultima perioadă se observă un trend ascendent al uleiului de cocos și, implicit, al masajului cu ulei de cocos. Ce beneficii oferă acest ulei atunci când este aplicat pe piele? Haideți să descoperim în cele ce urmează.

Uleiul de cocos ca ulei de masaj

Uleiul de cocos pentru masaj reprezintă un element de noutate pentru lumea occidentală, însă are o tradiție străveche în regiunile tropicale. Aici oamenii au înțeles cu mult înaintea noastră beneficiile fructului miracol și, astfel, l-au introdus în viața de zi cu zi sub diferite aspecte. Uleiul de nucă de cocos este un ulei excelent pentru masaj, indiferent că mergeți la spa sau îl introduceți în rutina zilnică. Iată câteva beneficii:

Are proprietăți antimicrobiene

Trigliceridele cu catenă medie (MCT) din compoziția uleiului de cocos sunt considerate excelente în tratarea diferitelor tipuri de infecții, fie bacteriene, fungice sau virale. Componentele cheie ale uleiului de cocos sunt acidul lauric și acidul capric – ambele cunoscute pentru efectele lor antimicrobiene. Aplicat direct pe piele, uleiul de cocos ajută la protejarea împotriva bacteriilor dăunătoare.

Cu această ocazie, ne putem lăuda cu uleiul de cocos VivaCoco – ce se remarcă prin cantitatea ridicată de acid lauric, aproximativ 52%, ceea ce îl diferențiază de produsele de pe piață ce au o cantitate medie de 40% acid lauric. 

Sănătatea pielii

Uleiul de cocos are în compoziția sa vitamina E. Aceasta este cunoscută pentru efectul de hrănire a pielii, dar și pentru senzația de finețe și catifelare oferită pielii. Multe creme hidratante de corp au în compoziția lor vitamina E.

Efectul anti-aging

O dată cu înaintarea în vârstă, pielea începe să își piardă din flexibilitate, finețe și culoare. Uleiul de cocos vine în sprijinul pielii, oferindu-i un aspect de întinerire. Prin vitaminele din compoziția sa, uleiul de cocos are un efect antioxidant.

Masaj cu ulei cocos: Absorbția ușoară

Un ulei de masaj bun trebuie să fie ușor de absorbit de către organism. Pentru a spori efectele acestui ulei, se pot adăuga uleiuri esențiale de lavandă sau migdale.

Nu lasă pete

Aceasta este o veste minunată, întrucât majoritatea uleiurilor lasă pete ce sunt destul de greu de îndepărtat.

Masaj cu ulei cocos – beneficii musculare

Masajul cu ulei de nucă de cocos poate calma și relaxa mușchii încordați din corp. Poate fi chiar o metodă de relaxare minunată după un antrenament la sală!

Cine ar trebui să facă masaj cu ulei de cocos și când?

Oricine și oricând se poate bucura de un masaj cu ulei de cocos! Nu există efecte adverse. Dacă doriți totuși să combinați uleiul de cocos cu alte uleiuri esențiale, cel mai bine este să consultați un terapeut în prealabil. Sunt numeroase cazuri când uleiul de cocos poate veni în sprijinul dumneavoastră:

  • Vă ajută să vă relaxați atunci când sunteți stresați fizic sau mental.
  • În timpul iernii, când pielea devine uscată, este o modalitate excelentă de a vă hidrata întregul corp.
  • Masajul obișnuit cu ulei de nucă de cocos este ideal chiar și pentru copii, atât pentru protecția pielii, cât și pentru relaxare pentru un somn cât mai odihnitor.

Ce trebuie să aveți în vedere atunci când apelați la un masaj cu ulei de nucă de cocos

  • Utilizați ulei de nucă de cocos natural/ extra-virgin și nu rafinat chimic.
  • În cazul în care nu sunteți maseur, nu încercați tehnici de masaj complicate pe cont propriu. Puteți să vă bucurați de un masaj cu ulei de cocos prin utilizarea unor tehnici simple.
  • Dacă doriți să amestecați uleiul de nucă de cocos cu alte uleiuri esențiale, cel mai bine este să obțineți acordul unui terapeut profesionist pentru a evita posibilitatea apariției unei reacții alergice.

VivaCoco – ulei de cocos extra-virgin, calitate premium, obținut prin presare la rece, 100% natural, importat și ambalat în India. Uleiul VivaCoco are o aromă ușoară și rafinată de cocos. Principiul după care ne ghidăm este „bunătatea naturii în cea mai pură formă direct la tine acasă”.

Sabina Tănasă

Ulei cocos VivaCoco

NOU: Invata sa-ti faci o Cura Anti-Aging la tine acasa! Participa gratuit la evenimentul anti-aging pe care-l organizam online (in limita locurilor disponibile din platforma Zoom) pentru doamnele din comunitatea despreSpa.ro!

Vei invata de la Ana Ciobanu, expert estetica faciala anti-aging, miscarile masajului facial anti-aging – cu efect de lifting, combinat cu miscari de gimnastica faciala si miscari de modellage facial. Te asteptam la evenimentul gratuit: https://desprespa.ro/anti-aging/ 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *