/
/
Masaj cu omega 3 si pietre calde

Masaj cu omega 3 si pietre calde

07 Feb 2017
|
Masaj cu omega 3 si pietre calde
Masaj cu omega 3 si pietre calde
Intr-o zi de gheata,  te invitam la spa sa te incalzesti cu un masaj de sezon cu pietre calde, revigorant, plin de caldura, care te va elibera de tot stresul acumulat pe timpul zilei.
 
Pietrele calde se folosesc de peste 3000 ani. Exista dovezi ca ele ar fi fost folosite in China si India si apoi de catre amerindieni. Civilizatiile stravechi le foloseau cu mult inainte, in ritualuri sacre si pentru incalzirea caselor.

Amerindienii au folosit pietrele calde din cele mai vechi timpuri in ceremoniile lor rituale, care includeau si purtarea pietrelor asupra lor pentru protectie. In ceremoniile lor, ei foloseau cele patru elemente: foc, apa, aer si pamant pentru incalzierea pietrelor. Femeia vraci trecea de la unul la altul o piatra perfect rotunda pe care o foloseau pentru a se masa cu ea in locurile dureroase. Femeile amerindiene foloseau pietrele calde pentru durerile menstruatiei iar pietrele reci le aplicau dupa nastere pentru a ajuta la coagularea sangelui.
 
Apoi, continuitatea pietrelor se datoreaza bailor romane. Foarte multe din ritualurile romane implicau terapia cu pietre calde sau reci. Multe din aceste practici se mentin astazi sub forma saunelor, imersiunilor in apa calda, hidroterapiei si a terapiei cu pietre calde / reci.
Terapia cu pietre calde nu este o inventie a ultimilor ani ci isi are radacinile in medicina ayurvedica traditionala, in care accentul era pus foarte mult pe energia care poate strabate orice materie. Pietrele utilizate in masajul terapeutic sunt din bazalt, proprietatile acestora fiind recunoscute de indieni de cateva mii de ani. Bazaltul este o roca vulcanica care se regaseste in rauri si oceane si a carui structura minerala s-a descoperit a fi una similara cu cea a muschilor corpului uman. Acest fapt explica in parte efectul benefic pe care acesta terapie il are atat asupra psihicului cat si asupra fizicului uman.
 
Folosirea pietrelor fierbinti este una din cele mai mari noutati in materie de tratamente si masaj antistres. Terapia geotermala (terapia cu pietre) este in acest moment la mare cautare in intreaga lume pentru efectele sale de detoxifiere, relaxare si echilibrare energetica a corpului. Pentru a realiza masajul folosim un ulei din samburi de struguri care faciliteaza alunecarea pietrelor pe corp si de a dezvolta in acest fel o actiune mai delicata.
 
Uleiul de samburi de struguri are un continut ridicat de antioxidanti, vitamina E si F,  minerale si agenti anti-imbatranire. Pietrele sunt asezate si inclinate iar prin apasare usoara se realizeaza masajul. Caldura, emanata usor de pietre, relaxeaza muschii. Temperatura ridicata favorizeaza, de asemenea, transpiratia ceea ce duce la eliminarea de toxine.
 
Este cunoscut ca unul din cele mai potrivite remedii pentru relaxare si somnul adanc.
 
Pentru momentul tau de relaxare profunda, Riserva Wine Spa te invita sa te „incalzesti” si sa petreci momente de neuitat alaturi de noi.

Adresa: Hotel Ramada Oradea – Calea Aradului, nr. 9, Oradea, Bihor, 410223, Romania

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *