/
/
Masaj cu miere – o terapie dulce

Masaj cu miere - o terapie dulce

Ultima actualizare în 04 May 2023
|
Masaj cu miere - o terapie dulce
Masaj cu miere – o terapie dulce

Masaj cu miere – o terapie dulce. Practicat acum 4000 de ani de medicii tibetani, masajul cu miere este o combinatie inteligenta intre miere ca produs terapeutic si anumite tehnici vechi de masaj, din diferite tari. Masajul cu miere se face in general pe spate si pe coapse, dar se pot masa si membrele si fata.

Principiile masajului cu miere

 
Mierea este un elixir natural, utilizat in vechime de egiptenii care care i-au descoperit calitatile terpeutice, in timpul cercetarilor asupra produselor de conservare a mumiilor. Utilizarea mierii s-a raspandit in intreaga lume si putini oameni s-au plans de eficienta ei in materie de preventie si tratarea a unor boli.
O forma de utilizare externa a mierii este masajul. Terapeutii folosesc miere lichida, adesea amestecata cu uleiuri esentiale sau cu crema. O sedinta de masaj cu miere dureaza, in medie, 60 de minute. Pentru ca masajul sa fie eficient, este necesar sa se faca doua-trei sedinte pe saptamana, timp de o luna. Apoi, se poate face o singura sedinta pe luna.   
 

Tehnica masajului cu miere

 
Masajul cu miere nu se bazeaza pe o tehnica anume. Miscarile sunt cele ale unui masaj clasic de relaxare, ale masajului estetic si ale celui sportiv. Indiferent de zona pe care se aplica, masajul cu miere este o forma de ingrijire estetica, mierea avand multiple proprietati benefice pentru sanatatea pielii.

Masaj cu miere – o terapie dulce. Beneficiile masajului cu miere

 
In primul rand masajul cu miere este deosebit de relaxanta, important fiind si efectul ei olfactiv. Fiind un produs natural, nu exista contraindicatii in ceea ce priveste masajul cu miere. Exceptie fac desigur persoanele alergice la miere.
 
Masajul cu miere e o baie de frumusete. Mierea are proprietatea de a hrani pielea, infrumusetand-o si protejand-o. O simpla aplicare a mierii este suficienta pentru a hrani pielea in profunzime, facand-o mai curata si mai luminoasa. Gratie proprietatilor sale antiseptice, mierea curata pielea, eliminand toate impuritatile. Prin textura si consistenta sa, mierea este si un bun produs pentru gomaj. Aceste proprietati ale mierii sunt amplificate atunci cand este aplicata sub forma de masaj. 
Mierea are efect si in interiorul celulelor. Spre exemplu, ea imbunatateste repartizarea de melanina ceea ce se vede printr-o culoare omogena a pielii, efectul fiind similar cu cel al fondului de ten. Mierea, prin mirosul ei, stimuleaza sistemul nervos, eliminand stresul si avand efectul unei aromaterapii.

De asemenea, mierea este un antibiotic natural care combate in mod eficient problemele de sanatate. Masajul cu miere ajuta la eliminarea toxinelor din organism si nu doar din piele. De aceea, acest masaj este eficient si impotriva celulitei si a tuturor formelor de exces de grasime. Masajul cu miere sporeste capacitatea imunitara a organismului, ajutandu-l sa lupte singur impotriva bolilor.

Ti-am facut pofta de spaTe putem programa intr-unul dintre centrele noastre spa partenere!

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *