/
/
Masaj Corporate pe Masa de masaj

Masaj Corporate pe Masa de masaj

06 Apr 2012
|
Masaj Corporate pe Masa de masaj
Masaj Corporate

Masajul Corporate a luat nastere in Statele Unite ale Americii, la jumatatea anilor ’90, urmare a accidentelor de munca survenite in marile companii multinationale. Este practicat in prezent sub aceeasi denumire. În timp insa, tehnica masajului on-site evoluand, astfel ca terapeutii din lumea intreaga si-au personalizat tehnicile terapeutice.

In urma cu mai bine de patru ani, pe cand profesam ca terapeut in Montreal, Canada, am avut inspiratia de a gandi si oferi masajul corporate dintr-o perspectiva cu totul noua.

Astfel, am inceput cu propriul spa mobil, intitulat sugestiv “Ki to massage”, incheiand la vremea aceea contracte cu companii de top: CIBC Bank, TVA Publication, Quebecor Media. Precum si nenumarate cabinete de avocatura.
Pentru a-mi putea promova noul concept in masaj corporate, tehnicile complexe si exercitiile de gimnastica pasiva pe care le ofer ca parte integranta din terapia corporate, in viziune proprie, spatiul si asa redus, destinat terapeutului si campului sau de lucru (scaun de masaj specializat) trebuia utilizat la maxim. Astfel ca am ales sa-mi desfasor terapiile pe o masa de masaj mobila.

Acesta reprezinta momentul in care masajul corporate a cunoscut o noua abordare, o noua filosofie, pe care am denumit-o generic Terapia corporate Andrews sau Tehnica Andrews.
Conceptul de masaj terapeutic corporate pe masa de masaj vine in intampinarea nevoilor angajatilor unei companii. Considerand ca pe durata sesiunii terapeutice, pacientul (subiectul) se relaxeaza mult mai bine, decat ar face-o in cazul in care terapia s-ar efectua pe deja cunoscutul scaun de masaj.

Masaj Corporate – Durata unei sedinte de masaj este cuprinsa intre 10 – 20 minute

… si pretul poate varia in functie de necesitatile pacientilor si deci, de tehnicile aplicate pe parcursul terapiei, asemenea masajului la birou, clasic.
Masajul corporate poate inlocui una din multele pauze ale angajatilor, prevenind bolile profesionale, intr-un mediu stresant.
Asa cum v-am mai aratat, cea mai mare tensiunie musculara in cazul persoanelor care lucreaza la birou, este localizata la nivelul spatelui, umerilor si gatului, respective musculaturii lombare, paravertebrale. În regiunea trapezului, precum si la nivelul musculaturii cervicale.

Recomand ca aceasta terapie sa fie insotita de exercitii din PilatesYoga Gymnastics, Passive Gymnastics si Active Isolated Stretching, care sa va ajute sa intelegeti importanta adoptarii unui stil de viata sanatos, care sa va ajute sa realizati importanta unei posturi corecte, ajutandu-va sa va simtiti mai relaxati, mai sanatosi.
Durata unei sedinte standard de  masaj corporate pe masa de masaj este de aproximativ 15-20 minute, poate dura insa si 10 minute, daca abordarea este una specific terapeutica.

In timpul masajului, clientul se intinde la orizontala, ramane imbracat complet, masajul facandu-se pe  haine. Nu se folosesc creme sau uleiuri de masaj, masajul facandu-se cu mainile uscate.
Tehnica Andrews asa cum am conceput-o, poate oferi mini terapii faciale sau ale mainilor, cu produse exclusive organice, la birou. Însa acest concept organic corporate am sa vi-l prezint in articolul viitor.

Pe langa beneficiile masajului corporate clasic, pe care vi le-am prezentat in articolul anterior, Terapia Corporate Andrews are efecte precum:

– reducerea stresului;
– eliminarea durerii localizate la nivelul coloanei vertebrale, prin eliminarea blocajelor sub forma contracturilor musculare de la nivelul musculaturii lombare, toracale, cervicale;
– relaxarea mentala si fizica prin eliberarea tensiunilor musculare si osteoarticulare, ameliorand astfel starile de oboseala fizica si psihica;
– stimularea circulatiei sangvine la nivelul intregului organism, determinand o oxigenare optima la nivel cellular si tisular;
-obtinerea unei stari de bine pe termen indelungat;
– reducerea absenteismului prin prevenirea imbolnavirii angajatilor;

– cresterea potentialului companiei, prin cresterea randamentului angajatilor.

Masajul corporate pe masa de masaj utilizeaza elemente si manevre ce compun terapii precum Yumeiho / Thai-Yoga MassageShiatsu Massage si Tui-Na ori elemente de Presopunctura, precum si  tehnici de Gimnastica Pasiva ori Stretching, cum am exemplificat anterior.
Profunzimea cu care se executa Tehnica Andrews este bazata pe nevoile individuale ale pacientului. Variind de la o apasare ferma, pana la o atingere usoara. Asemenea masajului clasic, pe scaun.

Desi efectuat pe o masa de masaj, masajul corporate nu necesita existenta unui spatiu special dedicat. Ci poate fi executat oriunde, chiar direct la biroul angajatului.
Va recomand o sedinta de masaj corporate la un interval aproximativ de doua saptamani, evitand astfel reinstalarea contracturilor musculare, generatoare de tensiuni musculare, starilor anxioase, migrenelor, starilor de depresie si oboselii acute.

Va doresc relaxare placuta, chiar la birou!

Andrei Claudiu Simion
Specialist tehnici masaj, Consultant spa
Mobil: 0736.339.830

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare