/
/
Masaj balinez – relaxarea trupului si a spiritului

Masaj balinez - relaxarea trupului si a spiritului

11 Jan 2011
|
Masaj balinez
Foto: Bali Temple

Masaj balinez – relaxarea trupului si a spiritului

Originar din Bali, asa cum o arata si numele sau, masajul balinez este un cocktail relaxant, alcatuit din diferite tehnici de masaj asiatic. Masajul balinez rezulta dintr-un masaj indian, indonezian, chinezesc si din tehnicile medicinei traditionale ayurvedice. El este o compozitie armonioasa de masaj energetic si de modelaj delicat pentru a-i oferi celui care beneficiaza de el un moment unic de relaxare si placere.

Principiile masajului balinez

Scopul masajului balinez este sa ofere pacientului un echilibru perfect intre corpul si sufletul sau. Armonizarea acestor doua elemente ii permite acestuia sa se bucure de o bine meritata stare de bine. Uleiurile esentiale sunt foarte utilizate in masajul balinez, printre preferate numarandu-se: iasomia, ylang-ylang si lemnul de santal.

Obiectivul unei sedinte de masaj balinez este sa stimuleze punctele energetice ale corpului nostru. Odata activate, aceste puncte favorizeaza circulatia sangelui si activeaza sistemul imunitar al organismului.

Ca toate masajele de provenienta asiatica, si masajul balinez este bazat pe elementele naturale care compun universul: apa, focul si aerul. Aceste trei elemente sunt apoi impartite pe intreg corpul, iar masajul balinez actioneaza asupra a trei sisteme: sistemul nervos, sistemul hormonal si sistemul digestiv. Tratarea acestor trei sisteme este o sursa de echilibru pentru pacient.

Cum se desfasoara o sedinta de masaj balinez

O sedinta de masaj este impartita in doua etape: prima parte consta intr-un masaj dinamizant, iar cea de-a doua intr-un ritual relaxant. Masajul propriu-zis se desfasoara in felul urmator: pacienta sta intinsa pe o masa de masaj, iar maseurul ii unge trupul cu uleiuri esentiale. Apoi incepe masarea. Aceasta prima parte a masajului este foarte energica, practicianul realizand masarea din cap pana-n picioare. El face presiune asupra corpului, folosind varfurile degetelor precum si antebratele.

Sedinta continua cu o inlantuire de miscari de stretching ce sunt destul de blande pentru piele. Efectuand intinderea, maseurul continua sa faca o presiune mai mica sau mai mare asupra anumitor puncte ale corpului. Dupa aceasta dinamizare a organismului, maseurul face o remodelare a corpului. Remodelarea este urmata de un masaj bland asupra cefei si spatelui.

Ti-am facut pofta de spa? Te putem programa intr-unul dintre centrele noastre spa partenere!

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *