Rămăsese stabilit: noi, cele 6 mămici vom face și masaje, tăticii rămân cu copiii la topogane, iar cei 3 cavaleri de 17 ani aleg ce experiențe vor ei în cele 3 zone ale Therme București.
Planificasem aceasta ieșire la Therme pe la jumătatea lunii decembrie.
Ti-am mai povestit aici și aici despre unele dintre momentele fascinante pe care le-am trăit în show-urile și ritualurile Aufguss de la Therme și abia așteptam să ieșim în gașcă mai mare.
Însă masaj nu mai incercasem la ei, cu toate că îmi propusesem anul trecut, când au lansat noul Meniu SPA – Apothecary – cu tratamente bazate pe herbalism ce utilizează elementele active ale plantelor pentru o bună funcționare a organismului.
Dar la masaj trebuie să-ți faci rezervare din timp ca să găsești loc, și n-am reușit să mă organizez în 2022.
Când să facem programarile, am văzut că în meniul Apothecary sunt și masaje cu treceri prin senzații de cald-rece – ceea ce sigur nu este pentru mine, chiar dacă știu cât de benefice sunt pentru organism. Sunt foarte friguroasă și numai gândul să mă expun la rece, deja îmi provoacă o senzație puternică de disconfort.
Așa că, deși îmi răsunau în gand recomandările excelente de la Loredana Chis – Spa managerul Sungarden Resort – care făcuse un astfel de masaj la Therme și îmi povestise cu mult entuziasm de experiența trăită, l-am sunat pe Cosmin Cîrîc – directorul wellness de la Therme și l-am rugat să-mi indice el la ce masaj Apothecary să mă programez, astfel încât să rămân numai în zona “cald”.
Madagascar? mi-a sunat foarte bine. De altfel, ori de cate ori merg la Therme, trăiesc o alta experientă exotică. Prin intermediul călătoriilor propuse de ei – spectacolele Aufguss din saune, acum și masaj – simt că de fiecare dată descopăr alte culturi.
Am ajuns la recepția din zona Elysium cu 5 minute înainte să înceapă masajele.
M-a preluat Ingrid Debuton – o terapeută din Indonezia. Pe drumul spre camera de tratament, am povestit și am aflat că este casatorita, dar încă nu are copii, ceea ce îi permite să lucreze în țara noastră. A venit acum un an și intenționează să mai rămână pentru că se simte foarte bine la Therme.
Când am intrat în camera de masaj, ne-a intampinat o lumina verde. Nu m-a surprins, am privit-o ca pe o continuare firească a verdelui plantelor exotice din tot complexul.
Apoi, mi-au căzut ochii pe prosoape. Păreau foarte subțiri. În acel moment, brusc, m-a luat cu frig. Am intrebat-o pe Ingrid dacă poate să schimbe temperatura, ceea ce a făcut imediat.
Mai târziu m-am lămurit că prosopul, deși este subțire, ține bine de cald și, în ciuda a ceea ce m-as fi asteptat, a fost și foarte plăcut la atingere – chiar dacă nu e genul de prosop gros și pufos cu care sunt obișnuită în centrele spa.
În primul rand, prin mișcările terapeutului. Sunt mișcări ample, lungi pe toata suprafața musculară.
Mana terapeutului se duce și se întoarce lung.
Terapia a început cu masajul picioarelor. În zona picioarelor, prefer o presiune moderată. Când a ajuns la nivelul spatelui, mă pregăteam s-o rog să-l facă mai în profunzime. N-a fost însă nevoie pentru că m-a simțit și a adaptat imediat nivelul presiunii, ceea ce recunosc că m-a impresionat.
Cu toate ca nu dureaza decat 60 de minute, în Malagasy massage tot corpul este masat – din varful picioarelor pana-n creștetul capului. M-a surprins pentru că în general, în masajele de 60 minute, nu beneficiezi și de masajul scalpului.
În al doilea rand, se deosebește prin uleiul care se folosește în Malagasy Massage
Una dintre cele mai importante plante utilizate în farmacopeea malgașă este Cedrelopsis Grevei – Katrafay. Dar pe lângă extractul pur de Katrafay, în acest tratament se utilizează și uleiul din semințe de cânepă și extractul activ de cânepă – cannabidiol.
Cedrelopsis Grevei este o specie din familia Rutaceae. Creste ca o tufa, la altitudini de maximum 900m. În anumite zone, poate ajunge pana la înălțimea de 20-22m.
Scoarța și frunzele sale sunt folosite pentru producerea de ulei esențial – Katrafay – care este folosit în medicina tradițională din Madagascar ca să amelioreze malaria și febra, dar și durerile generale ale corpului: durerile de dinți, inflamațiile datorate întinderilor sau fracturilor, durerile musculare, artrita și reumatismul.
Efectele sale tonice, întăritoare, precum și efectele sale afrodisiace sunt bine întipărite în folclorul malgaș.
Însă în ultimii ani au fost demonstrate științific aceste beneficii și atunci uleiul a început să fie utilizat și de către companiile farmaceutice.
Ulei de semințe de cânepă
obținut prin presarea semințelor de cânepă. 80% din uleiul de cânepă este reprezentat de acizii graşi polinesaturați, aşa numiţii acizi graşi buni, dintre care cei mai importanţi sunt: acidul alfa-linolenic (un acid gras Omega 3) şi acidul linoleic (un acid gras Omega 6).
Uleiul de cânepă este un antiinflamator și calmant cutanat, reduce pierderile transepidermale de apă, protejează pielea de deshidratare și conferă fermitate și suplețe.
Extrasul de cânepă – CBD – Cannabidiol
Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, poate fi util pentru tratarea multor afecțiuni ale pielii, inclusiv acnee, eczeme și psoriazis.
A fost demonstrat științific că extrasul de cânepă este o sursă antioxidantă ce protejează și susține sănătatea pielii.
Prin absorbția transdermală, extrasul de cânepă scade durerile și inflamațiile, este un adjuvant în stările de anxietate, depresiei sau insomnie, diminuează migrenele și stările de agitație psihică.
Sinergia uleiului de Katrafay cu extrasul de cânepă îi permite terapeutului să lucreze mușchii la un nivel profund, dar și să diminueze stresul și anxietatea generală – asta pe langa beneficiile directe ale fiecărui ulei în parte.
Notele olfactive semnătura ale acestui tratament sunt verzi și pământoase.
Uleiul din semințe de cânepă miroase ca nuca verde, iar uleiul esențial de Katrafay are un miros verde, proaspăt, ușor lemnos.
Malagasy Massage mi-a adus un boost de energie – după o perioada în care dormisem mult mai puțin decât îmi propusesem – pentru că abia fusese Revelionul, dar și pentru că în acele zile am schimbat site-ului despreSpa – ceea ce, pe langa bucurie, a însemnat și multe ore suplimentare de muncă și mai puține de somn.
– un Oriental Scrub (o exfoliere cu sare, scorțișoară, vanilie, iasomie și trandafir – care mirosea genial) în sauna Oriental Garden din zona Galaxy,
– Light Storm in sauna Hollywood – unde Andrei, Aufguss Master-ul spectacolului, ne-a captat atenția din prima clipă și ne-a determinat să-l aplaudăm din primul minut și pâna mult timp după ce s-a terminat show-ul atât de antrenant;
– imbaierea în bazinele cu zinc, magneziu, seleniu și alte minerale – din The Palm;
– ultimul Aufguss la care am participat – Journey of Senses, in sauna Provence – care ne-a purtat pe meleagurile Italiei prin uleiurile esențiale de mandarină roșie, clementină și Blood Orange.
Le poți face și tu – în fiecare Duminică la Therme. Și dacă mergi cu gașca de prieteni, va fi cu atât mai distractiv.
Te-aș sfătui să lași masajul Malagasy ultimul, astfel încât uleiul atât de prețios – cu compoziția bio-activă de care ți-am povestit – să rămână pe pielea ta cât mai mult timp. În felul ăsta te vei bucura de o terapie completă, care are efecte mult peste relaxare. Și pielea îți va fi recunoscătoare, dar și muschii, și per total te vei simti destins, revitalizat și încărcat de voie buna!
Fotografiile și filmările au fost realizate de Claudiu Ghinea – din echipa Therme Bucuresti – căruia îi mulțumesc mult pentru ajutor!
Poti sa citesti aici despre Maur Saga si Shamanic Dreaming – Experienta revitalizanta pe care am trait-o la Therme Bucuresti si aici – despre Spectacolul magic din sauna care mi-a încărcat sufletul de bucurie – Aufguss la Sauna Fest, Therme Bucuresti
Fondator despreSpa.ro