/
/
Lomi Lomi Kahuna – Terapia iertarii

Lomi Lomi KahunaTerapia iertarii

15 Feb 2023
|
Lomi Lomi Kahuna – Terapia iertarii
Lomi Lomi Kahuna – Terapia iertarii @ Alma Health & Spa Retreat

“Huna” in hawaiina se traduce prin “secret” iar “kahuna” prin “pastrator al secretului”. Practic terapeutii Kahuna au transmis acest ritual de vindecare din generatie in generatie si multi oameni de pe alte continente au calatorit in scopul de a se initia in aceasta tehnica straveche.

Terapia iertarii, denumita si “terapia bratelor iubitoare”, Lomi Lomi are la baza principiul “Ho`oponopono”. Acesta poate fi interpretat prin “a indrepta lucrurile, corectand erorile”. Prin aceasta terapie holistica, terapeutul are ca scop conectarea (sau reconectarea) intre corp-inima-spirit, avand la baza crezul ca toate cele 3 campuri trebuie sa fie tratate, vindecate si iubite ca un intreg, nu separate. Degeaba oferim atentie fizicului, daca spiritul este frant sau daca emotional suntem in impas.

Am participat pentru prima oara la un training sustinut in 2012 de Daniela Dumitru, trainer international Budha Bar (careia chiar vreau sa ii multumesc pentru toate cunostiintele pe care le-am dobandit despre acest ritual si nu numai) si aceasta este terapia care m-a facut sa ma “indragostesc” si sa inteleg ca masajul nu este doar o frectie pe piele, ci o adevarata arta de vindecare la un nivel mult mai profund, asa ca am decis sa bucuram si oaspetii Alma Health & Spa Retreat cu acest protocol indigen Hawaiian minunat si sa va povestesc succint de ce aceasta terapie este atat de deosebita.

Am simtit o chemare catre acesta tehnica si foarte mult timp m-am intrebat de ce exact “Terapia Iertarii” a fost cea care mi-a strigat sufletul

Mult timp am crezut ca “Terapia iertarii” se refera la capacitatea de a ierta alte persoane, insa dupa mult timp am inteles ca inainte de toate este extrem de important sa ne iertam, sa ne acceptam si iubim pe noi insine!

Terapeutii Kahuna considerau ca lumea noastra este construita din gandurile pe care le avem si ca tot ce se intampla in viata noastra nu este decat o oglindire a propriilor cugete.

“In viziunea unui kahuna, mintea este asemenea unei gradini, iar gandurile asemenea unor seminte. Ele incoltesc si dau roade. Trebuie sa avem grija ce ganduri plantam in mintea noastra, caci, inevitabil, vom culege ceea ce am semanat.”

Si ca sa fiu un pic mai explicita, va intreb:

 Vi s-a intampla vreodata sa aveti o zi proasta si exact in acea zi sa va certati cu partenerul, parintii, seful si sa va puneti intrebarea: De ce tocmai astazi, cand am asa o zi proasta, mi se intampla asta?

Dar sa aveti o zi foarte buna si plina de zambete si atunci totul sa mearga struna?

Daca avem o interactiune cu o persoana cu un comportament combativ, este de folos sa realizam ca oamenii cu care intram in contact sunt o ca oglinda pentru noi si ca agresivitatea respectivei persoane nu este decat proiectia in exterior a propriei noastre agresivitati refulate.

Daca seful ne insufla ca nu suntem suficient de buni pentru postul pe care il ocupam, atunci vorbele lui nu sunt decat o reflexie a ceea ce noi insine gandim in subconstient despre noi.

Vindecarea insa, trebuie sa vina la pachet cu constientizarea, asumarea si acceptarea faptului ca noi, ca oameni, suntem plasmuitorii tuturor experientelor si evenimentelor pe care le traim

Atunci cand constientizezi problema pe care o resimtit la nivel fizic, emotional, mental poti incepe procesul de purificare a gandurilor prin iertare si remuscare: Imi pare rau! Te rog, iarta-ma! Imi pare rau pentru ca te-am facut ostatic al gandurilor mele si prin negativismul gandurilor mele, ti-am influentat in mod distructiv comportamentul”.

Lomi Lomi este o terapie de Purificare prin Iertare si functioneaza pe 4 expresii pe care le adresam Divinitatii in scopul de a se reintoarce asupra noastra:

  • IMI PARE RAU
  • IARTA-MA
  • MULTUMESC
  • TE IUBESC

In timpul terapiei le comunicam oaspetilor sa fie deschisi.

Sa nu se jeneze daca emotiile sunt prea puternice si sa nu se abtina daca doresc sa planga.

Sa inspire si expire profund si rosteasca aceste 4 expresii, cu voce tare sau in gand. Le pot rosti ori de cate ori simt nevoia sa o faca, poate fi parcursul intregului masaj.

Pot fi spuse in orice ordine in functie de amintirile care curg in timpul masajului.

Vibratia acestor cuvinte trecute prin inima, sterge energiile amintirilor dureroase care au lasat urme in corpul emotional.

Prin reduplicatia expresiilor, pot avea loc descarcari somato-emotionale, se pot debloca anumite amintiri incarcate cu energiile acestora, asa cum au fost traite in trecut, insa gradul de constientizare este unul divergent (rezolvarea vine pe vibratia actuala, nu pe cea din trecut).

Tehnica de masaj Lomi Lomi este diferita de celelalte masaje, unde acoperim oapetele cu un prosop si drapam doar segmentul pe care il lucram

Lomi Lomi Kahuna – Terapia iertarii
Lomi Lomi Kahuna – Terapia iertarii @ Alma Health & Spa Retreat

Se efectueaza pe intregul corp deodata (din talpi pana pe spate folosim o singura manevra), prin miscari senzoriale, fluide, ce acopera arii mari, curgatoare asemenea valurilor marii, ca o imbratisare continua – imbratisarea miresei”.

Miscarile se executa preponderent cu antebratul dar si cu palmele, folosind de asemenea si miscari de intindere si pliere (stretching), vibratii blande, scuturari – leganatul emotiilor”, miscari rotative ale articulatiilor umerilor – detensionarea aripilor”Esti liber sa zbori! Lasa-te in voia si infinitatea cerurilor!”.

La Alma Health & Spa Retreat regasiti aceasta terapie vindecatoare in rubrica “Ritualuri din jurul lumii” impreuna cu alte 2 ritualuri Ayurvedice, despre care o sa va povestesc in curand!

Alma Health & Spa Retreat

Pentru programari poti sa ne apelezi cu incredere la nr de telefon: 0339 733 306

Email: spa@almaretreat.ro

Website: https://almaretreat.ro/alma-wellness-spa/

Cu drag,

Andreea Lalu

Spa Manager Alma Health & Spa Retreat

Email: office@desprespa.ro
<strong>Lomi Lomi Kahuna</strong> – <strong>Terapia iertarii</strong>
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Andreea Lalu

Andreea Lalu

Spa Manager Alma Health & Spa Retreat

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare