/
/
Îngrijirea corectă a pielii în sezonul rece

Îngrijirea corectă a pielii în sezonul rece

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
dreamstime 28890905 1024x683 1
Young woman in cosy living room enjoying winter relaxation with face pack and tea, smiling.

Frigul, hainele groase, lumina care se reflectă în zăpada pot avea numeroase urmări neplăcute asupra tenului tău. Atunci când e frig afară, indiferent dacă ai tenul uscat sau gras, pielea are de suferit din cauza factorilor de mediu. Prin urmare, în sezonul rece, trebuie să fii mai atentă cu fața ta și să îi oferi îngrijirea specifică. Nu uita că dincolo de aspectul estetic plăcut (uneori construit din pensula de machiaj), cel mai important factor este sănătatea pielii tale. 

Crema cu protecție solara

Pentru că tot am folosit mai sus cuvântul factor, nu renunța la crema cu protecție solară pe durata iernii. Chiar dacă soarele nu este la fel de puternic așa cum este în luna august, acest lucru nu înseamnă că efectele sale nocive se resimt doar vara. 

Curățarea corectă a tenului

Este un alt ”secret” pentru starea de bine a pielii tale, iar primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te demachiezi cu un produs destinat acestui lucru. Compoziția șervețelelor demachiante este diferită față de cea a unor șervețele umede de buzunar. Dacă le folosești pe acestea în locul celor potrivite, poți avea parte de iritații, erupții și chiar reacții alergice. După ce ți-ai îndepărtat machiajul spală-ți fața cu blândețe folosind apă călâie și, din nou, un gel sau un săpun special pentru față. 

Hidratarea

Următorul pas în îngrijirea corectă a pielii în timpul anotimpului rece este hidratarea. În primul rând, alege un produs cosmetic potrivit tenului tău care să îi ofere nutrienții necesari. În al doilea rând, pentru că, așa cum bine știi, frumusețea începe de la interior, nu uita să bei suficientă apă. E drept că iarna nu te simți la fel de însetată ca atunci când e cald afară însă corpul tău, inclusiv pielea, are nevoie de hidratare, evident, pe tot parcursul anului. 

Tratamente faciale

În cele din urmă, răsfață-te cu un tratament facial. La Aviației Wellness Center, specialiștii au pentru tine două propuneri de tratamente care vor da ceasul înapoi și vor avea grijă de sănătatea tenului tău:

Terapia cu oxigen hiperbaric 

Vine în ajutorul tău pe parcursul iernii prin declanşarea producţiei de colagen la nivel facial. Acest lucru înseamnă că pielea își va păstra sau, după caz, își va recăpăta aspectul neted și elastic. De asemenea, prin acest procedeu, pielea este reparată, impuritățile sunt reduse, iar dacă te confrunți cu un ten acneic, afecțiunea va fi ameliorată. 

Terapia cu radiofrecventa

Cel de-al doilea tratament facial este terapia cu radiofrecvență. Acest tratament funcționează prin încălzirea selectivă a unor legături moleculare din ţesuturile pielii. Ca urmare, activitatea structurilor de colagen din piele este stimulată. Încă de la prima ședință vei observa că pielea este tonifiată, elastică iar ridurile sunt mai estompate. 

Mișcare

În cele din urmă, chiar dacă e frig afară și preferi să stai sub pătura la căldură, nu uita să faci mișcare cât mai des. Cel mai probabil știi deja ca sportul face minuni pentru întregul corp, inclusiv pentru piele. Atunci când alergi, când faci aerobic sau când iei parte la orice altă activitate de acest fel, ritmul cardiac este mult accelerat. Acest lucru înseamna că sângele circulă mai repede și îți oxigenează mai ușor țesuturile, inclusiv pielea. 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *