/
/
In vizită la Country Spa: povestea, ritualul Păpădiei si de ce mă tot întorc la ei

In vizită la Country Spa: povestea, ritualul Păpădiei si de ce mă tot întorc la ei

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
In vizită la Country Spa: povestea, ritualul Păpădiei si de ce mă tot întorc la ei

Pentru că sunt vreo șase ani de când tot merg la Country SPA in Snagov și de fiecare dată m-am simțit foarte bine la ei, am decis să fac și o filmare, ca să-i vezi și tu, prin ochii mei.

[00:00:12.000] Country spa

De când intri te întâmpina un miros de orhidee neagra. Predomină lemnul și piatra. Este foarte multă lumina, pentru că pereții clădirii sunt de fapt niște geamuri imense, iar elementele de decor, așa cum spune și numele Spa-ului, sunt specific românești: vase din lut, paie, margarete.

Spa-ul are 600 de metri pătrați, cu șase camere de tratament. Dacă te uiți cu atenție, vei observa peste tot păpădia. Întrebasem mai demult de ce? Și am aflat că povestea Country Spa a început cu un câmp plin de păpădii.

[00:00:49.500] Povestea Country Spa

Să spune ca intr-o zi, Dumnezeu a trimis un înger la toate plantele să le întrebe cum vor să arate. Numai că păpădia nu știa cum să fie și îngerul i-a mai oferit o zi să se gândească. În ziua aceea, păpădia, rugându-se, a dat cu ochii de Soare și s-a hotărât să arate ca el: să fie galbenă și frumoasă.

Apoi a văzut luna și s-a răzgândit. Își dorea să fie ca ea, să fie rotundă, albă și frumoasă. Apoi, a văzut și stelele și i-au plăcut și acelea. Când a venit îngerul, nu știa ce sa-i zică: își dorea să fie soarele, ca luna și ca stelele. Însă Dumnezeu i-a înțeles dorința. De aceea, păpădia e la început galbenă ca soarele. Apoi albă și rotundă ca luna. Și dacă sufli peste ea, se împrăștie ca stelele.

[00:01:43.350]

Au cercetat și mai mult și au aflat că păpădia este sursa unei varietăți de nutrienți, iar frunzele și rădăcina ei conțin multe vitamine. Dar și minerale, inclusiv magneziu, zinc, potasiu, fier, calciu. Beneficiile ei acoperă o plajă imensă: de la efecte anti-aging, efect analgezic, ameliorează durerile osoase și musculare, elimină apa din țesut, tratează și previne afecțiunile pielii și altele.

[00:02:15.460] Ritualul păpădiei

I-au dedicat chiar și un ritual semnătură: ritualul păpădiei.

Ritualul păpădiei Începe cu un gomaj corporal, care are rolul sa îndepărteze reziduurile de la suprafața pielii.

Dupa acest gomaj, rămâne un țesut catifelat, pregătit pentru pașii următori. Pentru că Ileana Maiovschi, terapeutul șef de la Country SPA, știa din vizitele anterioare că am o piele sensibilă, a ales pentru mine un gomaj sub formă de pudră – ceva mai blând, mai puțin agresiv cu pielea.

Presiunea pe care a folosit-o a fost una medie, iar viteza manevrelor – redusa. Ca să nu stimuleze în exces circulația sangvina.

[00:02:55.910] Masca cu miere si păpădie

După duș, am continuat cu o împachetare corporala, un mix de miere și păpădie. Despre beneficiile păpădiei ti-am vorbit deja.

[00:03:04.670]

Despre miere iți pot spune că efectele ei benefice sunt multiple. Atât intern, cât și extern. Este bogată în substanțe nutritive importante, precum vitaminele tip B și C, minerale și aminoacizi, asigură hidratarea și catifelarea pielii. Este plină de enzime care hrănesc și vindecă pielea. Este un umectant natural ceea ce înseamnă că păstrează un nivel optim de umiditate in piele. Aminoacizii din miere sunt esențiali pentru stimularea și accelerarea regenerării celulare.

[00:03:39.230]

După ce mi-am întins masca pe tot corpul, Ileana m-am învelit mai întâi într-o folie de plastic și apoi cu doua prosoape. La Country Spa nu folosesc termocuvertă, pentru că vor ca totul să fie cât mai natural și să nu forțeze de nici un fel, nici măcar acțiunea ingredientelor naturale: mierea și păpădia.

[00:03:58.610] masajul facial

Pentru pasul următor, masajul facial, Ileana a ales gama pentru ten sensibil. Masajul a fost adaptat tipului meu de ten, așa cum se întâmplă pentru fiecare client. Mișcările au avut o presiune ușoară, blândă. A început cu masajul, cu câteva puncte Marma, ca să-mi inducă o stare de relaxare profunda.

[00:04:20.120] Masca facială

Masca facială a fost calmantă, anti-înroșire și anti îmbătrânire. Cu alginați, praf de Diatomee și uleiuri esențiale pentru elasticitatea pielii. Are o puternică acțiune hidratantă, proprietăți calmante datorită uleiului de aloe, afine și sunătoare.

[00:04:39.170] Masajul cu păpădie

este cel care închide ritualul. Un masaj relaxant, cu presiune medie, care conține și manevre de drenaj limfatic. Evident, în funcție de caracteristicile fiecărei persoane, acesta poate fi adaptat.

[00:04:57.220] 3 categorii de tratamente

La Country Spa au trei categorii de tratamente: tratamente destinate relaxării, pachete terapeutice care abordează musculatura în profunzime și terapii pentru echilibrarea energetică.

Când nu am un obiectiv foarte precis, prefer să nu-mi aleg terapia dinainte. Rezerv doar durata și povestesc cu personalul Spa-ului, astfel încât să-mi indice opțiunea cea mai potrivită pentru mine în acel moment.

[00:05:23.860]

Poti să citești în acest articol mai multe detalii despre aceste tratamente spa, despre restaurantul unde servesc preparatele făcute cu produse din livada și ferma proprie, despre boutique hotel, dar și despre clinica lor.

[00:05:39.640]

E important sa-ti spun că poți să folosești și voucherele despreSpa.ro la Country Spa. Pentru tine, sau când vrei să oferi un cadou diferit, un cadou care sa conțină multă relaxare și stare de bine.

Multumesc Liz Bărnuți – trainer curs Video Marketing – care a acceptat sa fie si model in filmarea Spa-ului.

Multumesc George Ronea, terapeut Country Spa care m-a ajutat cu o parte a filmarii din ritualul Papadiei.

Ioana Marian, fondator despreSpa.ro

Cu drag,

Ioana Marian

Fondator despreSpa.ro

Email: office@desprespa.ro
In vizită la Country Spa: povestea, ritualul Păpădiei si de ce mă tot întorc la ei
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Ioana Marian

Ioana Marian

Fondator despreSpa.ro

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *