/
/
Ierburi aromatice si flori tamaduitoare

Ierburi aromatice si flori tamaduitoare

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Ierburi aromatice

Terapia cu ierburi aromatice consta intr-un masaj cu saculeti aromatici si este o interpretare romaneasca a masajului thailandez Luk-Pra-Kob (in traducere: „sfera din ierburi”). Acest tratament folosit in Thailanda de peste 400 de ani este acum disponibil si in Romania, in varianta sa personalizata, la TISA Spa. 

Masajul valorifica proprietatile terapeutice ale plantelor medicinale specifice traditiei fitoterapeutice romanesti. Poti alege intre trei mixuri de plante, conform nevoilor tale: 

– calmant: valeriana, sulfin si flori de tei; 

– anti-stres: sulfina, frunze de nuc, obligeana, sovarv; 

– detox: rostopasca, salvie, busuioc, trei-frati-patati, salvie, tei. 

Calitatea terapeutica a compresei difera in functie de plantele din compozitie. Continutul herbal se plaseaza intr-un saculet din panza deasa de bumbac, se leaga apoi cu sfoara, pentru a forma un maner de prindere. In interiorul saculetului este integrata o piatra vulcanica – aceasta pastreaza caldura, ofera greutate si forma ovala saculetului. El este lasat intr-o baie de aburi, pentru activarea plantelor medicinale uscate. 

Terapia incepe printr-o inhalare de uleiuri esentiale. Dupa un stretching delicat, saculetii calzi de ierburi si flori sunt aplicati in puncte cheie de tensiune ale corpului, cu miscari specifice de presiune si rotatie, care faciliteaza absorbtia continutului activ din plante, decontractureaza si relaxeaza muschii. 

Dupa fiecare set de miscari, saculetii se pun inapoi in baia de aburi, pentru a-si redobandi caldura. In acest timp terapeutul efectueaza miscari specifice de masaj, combinate cu elemente de stretching. 

Terapia dureaza 50 de minute, timp in care clientul primeste o bogatie de arome si senzatii.

Sirul beneficiilor este nesfarsit: imbunatatirea circulatiei sangvine, atenuarea durerillor de cap, eliberarea blocajelor energetice, detoxifiere. 

Iti recomandam sa incepi cu un Aromaremediu Ritual Scrub, o exfoliere cu lavanda pura sau potpourri de esente de ceai. Indeparteaza celulele moarte ale pielii, facilitand absorbtia substantelor active din plante. 

Daca doresti sa repeti terapia acasa, alege Cataplasmele si Prisnitele. Sunt tratamente aplicate localizat sub forma de masca-decoct, cu efect: 

– antiinflamator: nalba, tataneasa, brusture, seminte de in; 

– analgezic: iedera, brusture, frasin, salcie; 

– imunostimulator: marul lupului, tataneasa, rostopasca, salvie. 

Acestea pot fi adaugate oricarui masaj sau tratament corporal din cadrul TISA Spa

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *