Hidroterapia – relaxarea continua si in sezonul rece
Hidroterapia – relaxarea continua si in sezonul rece
Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Hidroterapia face parte dintre terapiile de relaxare prezente in primele centre spa din lume, beneficiile hidromasajului si aeromasajului fiind astazi de necontestat.
Ca o caracterizare pentru cei ce descopera pentru prima data aceasta forma de rasfat si relaxare, hidroterapia este reprezentat de un bazin cu apa a carei temperatura poate varia si care are ca specific existenta unor mecanisme ce permit emiterea jeturilor de apa si a bulelor de aer, necesare in realizarea masajului. Jacuzzi poate fi facut acasa, la hotel sau in centrele spa, putand participa alaturi de o persoana draga, de familie sau de prieteni, caci poate avea capacitatea de la 2 la 6 persoane.
Pompele de apa pot alterna jeturi de apa rece si apa calda, ceea ce favorizeaza contractia si dilatatia vaselor de sange. Imbunatatind astfel considerabil rezistenta vasculara si circulatia sangelui la nivelul intregului corp. Aceste jeturi de apa alternante sunt recomandate tuturor celor cu un sistem circulator sensibil, celor care au maini si picioare reci sau celor ce prezinta varice.
Temperatura apei in jacuzzi este ajustabila, insa specialistii recomanda o temperatura optima intre 30 si 40 de grade Celsius.
Atat jeturile de apa, cat si bulele de aer realizeaza un masaj bland, insa profund la nivelul cefei, spatelui, bratelor si coapselor, conferind un real efect de relaxare.
Beneficii:
– Relaxarea si ameliorarea durerilor musculare;
– Imbunatatirea circulatiei sangelui, jacuzzi fiind recomandat si dupa antrenamentele fizice caci ajuta in reducerea febrei musculare;
– Ameliorarea durerilor osoase si articulare, efect dat atat de hidromasaj, cat si de apa calda din jacuzzi;
– Cresterea imunutatii;
– Reducerea celulitei si a tesutului gras subcutanat. Se recomanda asocierea cu masajul specific, dar si cu un program de miscare sustinut si o dieta adecvata;
– Aeromasajul este produs de bulele de aer si stimuleaza receptorii din piele. Ajutand la regenerarea acesteia si la dobandirea fermitatii tesuturilor cutanate si a celor subiacente;
– Imbunatateste circulatia sanguina si limfatica si creste tonusul vascular, jacuzzi fiind recomandat si celor cu varice;
– Imbunatateste calitatea somnului, ajutand in tratarea insomniei;
Jacuzzi poate asocia si cromoterapia, care utilizeaza proprietatile luminii colorate pentru a produce reactii de ajustare psihologica, favorabile restabilirii sanatatii. Cromoterapia este recomandata pentru combaterea depresiei, anxietatii, oboselii, obezitatii, tulburarilor de atentie, insomniei.
Jacuzzi poate fi combinat cu sauna, dupa 15-20 de minute se pot incerca 3-10 minute de sauna, apoi din nou jacuzzi si din nou sauna. La final un masaj de relaxare poate completa beneficiile celor doua terapii precedente. Acesta induce o profunda relaxare a mintii si corpului – de multe ori persoanele pot adormi pe masa de masaj.