/
/
Hammamul – o experiență unică

Hammamul - o experiență unică

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Hammamul - o experiență unică
Hammamul – o experiență unică

Hammamul – o experiență unică. Hammam – Sauna Umedă

Daca vrei sa ai parte de o relaxare in stil oriental, profita de virtutiile hammamului. Acest ritual provine din antichitate si nu este nimic altceva decat o baie de aburi.

Hammamul, numit baie turceasca si sauna umeda, functioneaza pe un principiu diferit fata de sauna uscata – temperatura din incapere este mult mai scazuta (40°C fata de 100°C in cazul saunei uscate) si umiditatea ajunge chiar la 100%. Aburii sunt injectati in incapere prin duzele aflate in peretii banchetelor.

La sauna uscata, incaperea este incalzita prin intermediul pietrelor fierbinti care degaja caldura. Umiditatea aerului este scazuta, iar peretii saunei sunt construiti din lemn poros. In cazul hammamului, aburii transmit caldura, iar peretii sunt acoperiti cu faianta sau marmura.

In ceea ce priveste modul de desfasurare al hammamului, acesta este asemanator cu cel al saunei uscate. Persoanele care se afla in sala se aseaza pe banchete sau chiar pe sol.

Hammamul – o experiență unică. Beneficiile Hammamului

Beneficiile hammamului sunt multiple. Umiditatea produsa de aburi deschide porii pielii si permite eliminarea impuritatilor. Temperatura ridicata calmeaza tensiunea musculara si favorizeaza secretia glandelor sudoripare, iar odata cu transpiratia sunt eliminate si toxinele din organism, curatand pielea in profunzime. De asemenea, hammamul favorizeaza somnul si odihna de buna calitate.

In unele spa-uri, vaporilor de apa li se adauga esente de eucalypt sau de pin pentru proprietatile lor calmante si decongestionante. Hammamul este urmat de un dus caldut si un masaj cu uleiuri esentiale, impreuna tonificand si catifeland pielea.

Baia de vapori este benefica si pentru sanantate, nu doar pentru frumusete. Efectuata o data pe saptamana, ea este recomandata in cazul urmatoarelor afectiuni: oboseala cronica, rheumatism, obezitate, celulita, afectiuni respiratorii si unele probleme de circulatie a sangelui.

Hammamul relaxeaza si elimina stresul, oferindu-ti o pauza bine meritata si asigurandu-ti o detasare totala de tumultul cotidian. Baia de aburi este buna si pentru silueta ta deoarece favorizeaza eliminarea apei din organism. Dar daca nu este sustinuta de un progam de miscare regulata si o alimentatie dietetica, pierderea in greutate va fi de scurta durata.

Baia de aburi creste temperatura corpului si activeaza circulatia sangelui, avand aceleasi efecte asupra corpului ca exercitiile cardiovasculare. De aceea exista si contraindicatii. Sauna umeda nu este recomandata cardiacilor si celor care au probleme dermatologice. Pentru a evita orice probleme, sfatuieste-te cu terapeuta ta si spune-i de ce boli suferi. Hammamul este contraindicat si femeilor insarcinate. Dupa sedinta, bea multe lichide pentru a compensa pierderea de apa.

Ti-am facut pofta de terapii spa? Te putem programa intr-unul dintre centrele spa partenere!

Subiecte:Terapii

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *