Iarna, pe lângă frumusețea ei, reprezintă sezonul răsfățului. Chiar și corpul, și în special pielea, își revendică dreptul la un tratament special pentru a face față frigului, pentru a lua o pauză, timp în care se reface pentru un nou an, plin de planuri și proiecte.
Foarte parfumate, îmbogățesc felurile de mâncare cu aromă și sunt prețioase în bucătărie, dar nu numai. Este vorba despre miere, portocale, scorțișoară și frișcă. Ingrediente care de obicei se găsesc pe listele preparatelor, însă chiar și spa-urile au descoperit virtuțile condimentelor și le folosesc ca ingredient în tratamentele lor. Astfel că acestea nu lipsesc nici din cele mai bune și eficiente rețete de masaje și împachetări.
„Masajele și ritualurile au un efect de echilibrare asupra corpului și minții noastre. Nu numai că aduc un sentiment profund de relaxare, aceste forme de atingere terapeutică au și alte beneficii imediate pentru sănătate: reducerea hormonilor de stres, stimularea căilor neurologice și biochimice, activarea metabolismului și întărirea sistemului imunitar. Iar ingredientele amintite nu fac decât să sporească efectele amintite.”, ne împărtășește dr. balneolog Suzana Pretorian, de la Ensana Health Spa Hotels Sovata.
Mierea, unul dintre cele mai prețioase ingrediente, poate pătrunde adânc în epidermă și poate satura țesuturile cu substanțe utile. De asemenea, poate îmbunătăți semnificativ circulația sângelui. Și, după cum poate că știi deja, circulația normală a sângelui în țesuturi, fără stagnare, este principalul dușman al celulitei. În acest sens, procedurile cu miere sunt considerate unele dintre cele mai eficiente. În plus, mierea și toate produsele stupului au în compoziția lor chimică toate substanțele necesare: vitamine, minerale, oligoelemente. Pe lângă un aspect curat și frumos oferit pielii, împachetările cu miere contribuie la pierderea în greutate.
Portocala, așa cum știi, este un fruct cu nenumărate proprietăți benefice. Este capabil să mențină pielea tânără și elastică, dar are și efecte pozitive asupra sănătății.
Deoarece uleiul dulce de portocale este o sursă puternică de vitamina C, utilizarea acestuia pentru a trata pigmentarea pielii este destul de avantajoasă. Funcționează ca o modalitate naturală de a elimina petele întunecate, cicatricile și alte semne, astfel încât să poți obține un ten curat fără a utiliza substanțe artificiale. În plus, dacă sunt combinate, mierea și uleiul esențial de portocale pot fi folosite pentru a face o mască de față simplă, care poate ușura hiperpigmentarea și deteriorarea cauzate de soare. În plus, folosirea unui exfoliant cu ulei de portocale ajută pentru a îndepărta celulele deteriorate ale pielii și pentru a oferi pielii o strălucire radiantă. Astfel, petele vor dispărea treptat, odată cu aplicarea continuă, îmbunătățind textura generală a pielii.
Un alt ingredient cu rezultate uimitoare asupra pielii este scorțișoara. Un ajutor prețios în momentele de oboseală prin aplicarea unor tratamente ad-hoc. De exemplu, o metodă constă în aplicarea pe corp a unei comprese calde pe bază de argilă, miere, lăptișor de matcă și scorțișoară, cu efect de tonifiere. După spa, un masaj energetic stimulează circulația și întărește țesuturile. De reținut că, uleiul esențial de scorțișoară derivat din frunze, în loc de scoarță, este mai puțin iritant și poate fi folosit și pentru cosmeticele naturale ale zonelor mai delicate, în comprese și măști pentru a relaxa pielea feței și a gâtului.
Așadar, știm că mierea, uleiul de portocală și scorțișoara aduc numeroase beneficii pentru piele, dar frișca ce rol are? În dietă, cu siguranță nu are un rol prea bun, ba chiar este dușmanul nostru.
Ei bine, asupra pielii, frișca poate face minuni: efectul este hidratant si emolient. După o împachetare cu frișcă, pielea devine catifelată, hidratată, mai luminoasă, iar împachetările repetate cresc netezimea și elasticitatea pielii.
Realitatea ne demonstrează că femeile iubesc măștile și produsele homemade pentru curățarea pielii sau pur și simplu nu au timp de vizitele la salon pentru un detox al pielii. Există anumite rețete care ne pot ajuta să oferim pielii un restart, acasă?
„O metodă extrem de simplă este un scurt efort cardio în aer liber de circa 30 de minute. Apoi un duș cald combinat cu un masaj cu prosop aspru umed pe tot corpul, și din nou duș cald, încheiat cu duș rece. Se continuă cu o baie de aburi cu ceai de mușețel pentru față timp de circa 10 minute. Urmează un gomaj al feței cu un produs organic, spălare cu apă caldă, apoi masaj facial ușor, urmat de masaj blând cu 2 cuburi de gheață. Din nou este nevoie de spălare cu apă caldă, și se încheie cu alt masaj cu 2 cuburi de gheață. Secretul este să transpirăm abundent prin efort cardio, apoi să nu punem niciun produs cosmetic pe piele (fără gel de duș, creme de corp sau de față la final, fără deodorante și parfumuri), ci să folosim alternativ apă caldă, rece și un masaj cu prosop aspru umed.”, recomandă balneologul Ensana.
În baza de tratament Ensana te poți bucura atât de relaxare, cât și de programe de înfrumusețare pentru corp și ten îmbinate perfect cu cele pentru minte. Tot aici, poți opta pentru masaje cosmetice ușoare, de relaxare, cu minunate compoziții de parfumuri provenite din patru țări. Tot ce trebuie să faci este să-ți alegi parfumul preferat și să permiți simțurilor să se răsfețe cu ajutorul specialiștilor în relaxare.
O călătorie a fericirii începe cu o singură retragere de wellness în locul potrivit. Te așteptăm la Sovata!
Explorator Wellness Virtual