/
/
Exfolierea

Exfolierea

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Crop exotic turism wellness spa masaj dreamstime xxl 19083344 copie 1024x500 1
Exfolierea

Exfolierea pielii 

Exfolierea presupune inlaturarea stratului de celule moarte de la nivelul epidermei si hidratarea pielii dupa aceasta procedura. Rezultatul: pielea ta va fi neteda, catifelata si bine hidratata.

Cum se face exfolierea?

Exfolierea se poate face folosind mai multe tipuri de exfolianti naturali, in functie de tipul de exfoliere pe care-l doresti: exfolierea fetei, exfoliere corporala: sare, zahar, zat de cafea, seminte de grapefruit, tarate de orez sfarmat, sau cu ajutorul unor preparate ce inglobeaza mai multe ingrediente. Exfoliantii naturali sunt de obicei amestecati cu ulei pentru masaj si ulei esential pentru aroma. Dupa ce exfoliantul si-a facut efectul, pielea este clatita, urmand apoi aplicarea unuei lotiuni de corp hidratante.

Exfoliere acasa sau la SPA

Dintre toate tipurile de exfoliere, cel mai popular este exfolierea cu sare de mare pe care o poti face nu doar la orice SPA, ci chiar la tine acasa. Exfolierea cu sare se face pe o masa de masaj acoperita cu panza si o foaie subtire de plastic. Trupul tau va fi infasurat intr-un prosop, fiind descoperita doar partea corpului asupra careia se lucreaza. Terapeutul aplica exfoliantul mai intai pe spate, iar apoi pe piept, umeri si brate. Amestecul exfoliant este in general compus din sare de mare, ulei de masaj si aromatic, precum lamaia.

Dupa ce intregul corp a fost acoperit cu exfoliant, actiune care dureaza intre 10 si 15 minute, pielea trebuie spalata doar cu apa, fara sapun sau gel de dus, pentru a mentine in ea uleiul hranitor. Daca SPA-ul foloseste o masa umeda pentru tratament, terapeutul va spala urmele sarii cu un dus de mana, ori cu dusul Vichy, un dus special cu 5 iesiri paralele cu masa. Daca ai ocazia, experimenteaza aceasta senzatie pentru ca este minunat sa ti se faca dus in timp ce stai culcat.

Poti sa mergi la un SPA doar pentru o simpla exfoliere, dar este recomandat ca ea sa fie urmata de o impachetare cu un produs hidratant deoarece exfolierea pregateste pielea pentru produse de felul algelor sau a ierbii de mare, care dezintoxifica corpul prin stimularea circulatiei. Poti combina de asemenea exfolierile cu masajul. Recomandam exfolierea intai deoarece stimuleaza zonele pe care masajul le va calma.

Ti-am facut pofta de spa? Te putem programa intr-unul dintre centrele spa partenere!

Subiecte:Terapii

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *